Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

дървена дограма

Публикувано от Ivant 
Re: дървена дограма
14-03-2009 - 16:35:28
МВ2316 - позволи ми да не се съглася с теб - едно гражче, както го наричаме, никога не може да има съвременна технология и машини, както да кажем голяма фирма (е, не че НАИСТИНА не може, но е малко вероятно). Производството на дървена дограма, доколкото съм запознат, е изключително прецизна работа, изискваща специални машини, материали и технология. Нищо общо с ПВЦ където се купуват готови профили, режеат се и се сглобяват. Иначе съм съгласен, че една малка фирма ще ти обърне много повече внимание.
Re: дървена дограма
14-03-2009 - 16:40:26
Гето - всичко това е много хубаво, ама не съм сигурен, че за 50м2 дограма цялото упражнение си заслужава... освен това, нали някой трябва да ги монтира и да ми даде гаранция. Най-малката грешка в спецификации, размери и пр. и всичко отива по дяволите - връщане на грешното, доставка на новото и пр. Май този вариант не е много много за предпочитане.
Re: дървена дограма
14-03-2009 - 17:07:08
Както се казва - истината май винаги е по средата . Важното е че има изход от ситуацията . smiling smiley
Re: дървена дограма
14-03-2009 - 17:42:43
Наистина - най-добри топлоизолационни характеристики има дървото, но да не забравяме, че все пак е жив материал. За да се направи качествена тройнослепена дограма не може да се разчита на гаражчетата.Важен е не само качеството на материала и но и прецизен технологичен процес, качествени смоли. лакове и т.н.
Недостатък на дървената дограма е, че след някоя друга година се налага да се освежава(лакира), тъй като слънцето не прощава дори на лаковете с UV защита.
Добра алтернатива е PVC дограма SALAMANDER или SCHUCO - имитация на дърво - имат доста дълъг експлоатационен живот - съответно 60-80 / 50 години.
smiling smiley *write*
Re: дървена дограма
14-03-2009 - 17:55:39
Ами гаражчето не може ли да купи качествена слепена дървесина?
Не , че знам да правят така, но все пак...Те гаражчета медудругото не останаха - в последните години ги смаза живота.
Re: дървена дограма
14-03-2009 - 18:12:27
Ivant Написал:
-------------------------------------------------------
> МВ2316 - позволи ми да не се съглася с теб - едно
> гражче, както го наричаме, никога не може да има
> съвременна технология и машини, както да кажем
> голяма фирма (е, не че НАИСТИНА не може, но е
> малко вероятно). Производството на дървена
> дограма, доколкото съм запознат, е изключително
> прецизна работа, изискваща специални машини,
> материали и технология. Нищо общо с ПВЦ където се
> купуват готови профили, режеат се и се сглобяват
.
> Иначе съм съгласен, че една малка фирма ще ти
> обърне много повече внимание.

Колега , твоето желание е за трислойна дограма .Доколкото съм запознат тук нещата стоят точно като с ПВЦ-то. Профилите се купуват на едро и се сглобяват в работилниците и се монтират на обекта. Доста фирми предлагат такава дограма. Имам познати в Търново и Сливен и ако желаеш може да ми пишеш на лични да ти дам координатите им.
Аз имам опит с дървена дограма със стъклопакет , но не трислойна.
Знам и обект изпълнен от Карабулев и за сега няма забележки.
Re: дървена дограма
19-03-2009 - 13:22:15
Профилите за трислойната са си готови, както някой спомена по горе и наистина е въпрос на няколко машини за да се започне сглабянето и.
Истината е по средата, както винаги...аз лично бях крайно разочарован от отношението на Карабулев, огромна фирма, просто не ми обърнаха внимание.
Re: дървена дограма
23-03-2009 - 17:46:00
в България няма качествен дървен материал който да става за производство бна дограма-забрави,няма кой да го подготви за тая работа
направи си пвц -цветно сподобаваща на дърво и живей рахат
обадими се 0885995716
Re: дървена дограма
23-03-2009 - 20:24:27
avatar
adi40 Написал:
-------------------------------------------------------
> в България няма качествен дървен материал който да
> става за производство бна дограма-забрави,няма кой
> да го подготви за тая работа
> направи си пвц -цветно сподобаваща на дърво и
> живей рахат
> обадими се 0885995716


Честно да ти кажа - не си прав!

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: дървена дограма
31-03-2009 - 09:51:50
С риск да се повторя аз пак да си кажа моето мнение по темата за тези които отскоро четат форума. За мене фирмата е една и се казва МИКРА-МК от Пазарджик. Повече неискам да пиша защото почва да изглежда като че им правя реклама. Убедил съм се в качеството на дограмата им в годините. Средната цена тогава ми излезе около 320 лв. Гледах тогава дограмата на други фирми и разликата с тяхната беше огромна.

Quote

Изпратено от: MB2316 (IP съхранено)
Дата: March 14, 2009 10:46AM

Мога да се басирам , че някой гараж , както ти го нарече , може да бие доста добре , някой повярвал си производител ......
Лъскавия сайт ли ще те убеди в качествата на стоката , която искаш ? Аз те съветвам , да отидеш в няколко дърводелски цехчета и се огледай на място .

еи тука си много прав защото в малката фирма ще ти обърнат по голямо внимание отколкто в накоя голяма която произвежда дограма за хотели. Те не са гараж, а среден цех които съм го виждал с очите си затова наи-добре е отиди виж и прецени сам.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход