Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

КАКВИ ТУХЛИ?

Публикувано от topurov 
ozi
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
11-02-2009 - 13:08:06
Аз мисля да строя с български тухли от Бутово, мои близки които работят в строителството са на мнение , че качеството им е добро , а са и по- евтини.
Как сте решили въпроса с кофража- купувате или наемате?На мен ще ми трябват около 80 м2 - може ли да ме ориентирате за цени в двата варианта?
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
11-02-2009 - 13:12:11
Чакайте сега, в БГ носи конструкцията, класически. Все пак сме земетръсна зона. Всички други лакърдии с поротерм , специални щурцове, наливане в тухлите и т.н. са нови решения, но сертифицирането им е обект първо на търговски интереси и после на инженерна логика... В този смисъл практиката показва, че където и да пипнеш у нас за да сравниш реалността с закона ако не смърди, поне намирисва. Ето пример със сиренето от тия дни... Така че трябва да се внимава с тези неща...
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
11-02-2009 - 13:54:26
avatar
StefanB,знам че задълбочено вникваш в нещата,за които пишеш,затова предлагам да видиш това [www.tivit-bg.com] .Не мисля,че правя реклама,защото производителя ми е познат,има го в интернет и всеки може да го намери.Говорим за цялостния ефект,който се оказва на строително-инвестиционния процес,започвайки от проектирането и средствата,които биха се спестили при спазване на всички нормативни изисквания.Готов съм на дускусия-би било полезно за всички *book* winking smiley

-------------------------------------------------------------------- Подпис:Ако не знаеш-питай,ако знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване.......много.
[markk.snimka.bg]
[vbox7.com] [vbox7.com]
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
11-02-2009 - 14:10:34
Ясно е вече - безгредова конструкция на сграда , зида само ограждащ (неносещ) , стени като стъкло равни , леко е за работа . При конструктивната част на проекта се залага като товар , точно този материал , дори и като замазка и желязото надолу .
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
11-02-2009 - 14:14:56
markk, не го приемай и като намек за съмнение към теб или Вашата фирма или продукт, казах го от чисто принципна гледна точка, което е и смисълът на поста ми готе - просто човек трябва да е сигурен, че съответствието към нашите стандарти е истинско и работи, нищо повече.
Щпм въпросните материали отговарят и вършат работа - аз лично само мога да съжалявам, че се набутах със 150 кубика бетон и 16 тона желязо, отделно кофражи и други традиционни нашенски дейности.
Просто минах по линията на най-малкото съпротивление, реших, че не съм достатъчно богат да плащам за да се учи майстора ми на моя обект. Е, платих си за гяволъка по посочения вече начин. Ако сега има вече и подходящите материали и обучените хора, само мога да съжалявам за изгубените пари и нерви...
Е, живот и здраве другият път...за другата къща....в другия живот
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
11-02-2009 - 14:25:15
Стефан , ти си един хората , чиито постове чета с интерес . Марк не е от София , а тази фирма е в Столник . За реклама дума не може да става според мен . А и защо не в крайна сметка ! smiling smiley
Хората са се погрижили за сертифициране на продукта си и в тази връзка , някой да е искал сертификат , когато е купувал тухли ? :] Бетон , желязо - ДА , но тухли !?
Структурата на материала (циментова основа ) е антибактериална по своя произход също така . Просто технологията на отливане на носещата конструкция се променя . Първо скелета само и после пълнежа с ограждащи стени . Ами то по този начин се правят много сгради и с тухли , които могат да носят част от товарите от гредите и плочите . А за саниране на стари сгради направо е убиец такъв материал !
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
11-02-2009 - 14:28:18
avatar
StefanB,далеч съм от мисълта,а и нямам нищо общо с фирмата,просто човека каза-ето произвеждаме това и това,ето ни сертификатите,технологията,всичко.Отидох,видях,видях и обекти с техни материали,проверих,седнах и посмятах,доволен съм от изводите,но понеже ми бяха готови проектите вече,си казах-аз с това се занимавам,ще имам още строежи живот и здраве,следващия-с техни материали ще е и го споделям,без да убеждавам никого,всеки сам може да стигне до това,което търси smiling smiley

-------------------------------------------------------------------- Подпис:Ако не знаеш-питай,ако знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване.......много.
[markk.snimka.bg]
[vbox7.com] [vbox7.com]
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
11-02-2009 - 21:21:50
Заинтересуваха ме тези блокчета Тивит.
Ама и аз като Стефан - да се поогледам малко.
Та:
- Няма или аз не открих изпитване за топлоизол. свойства и паропропускливостта на блокчетата!!??
- Това твърдение в сайта: "Поради отличната паропроницаемост, жилището не се нуждае от принудително вентилиране, което води до голяма икономия на енергия." ме смущава доста.
- Останалото ми звучи добре.
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
11-02-2009 - 21:57:53
Накратко за класическите тухли на нашия пазар,с които се запознах отблизо:
гръцки-не!крехки-не може нищо да се закача по тях,но пък са красиви
Мирково-средна хубост,но не са хомогенни,малко криви
Монтана-биват
Бутово-ако отнякъде намериш произвежданите до преди 2-3 месеца,с обли отвори-перфектни.Единичките им са добри също.
Тракия,Мененкьово-кофти
Въпреки,че чух и аз за Поротерм разни работи-пак са по-добри от повечето български.
Аз лично ползвах малко Мирковски и основно Монтана.Но там където има мивки и т.н.-задължително пояс от единички.
Въобще 99% от керамичните тухли на пазара са пълен т.....

Re: КАКВИ ТУХЛИ?
13-02-2009 - 00:04:01
markk Написал:
-------------------------------------------------------
просто човека каза-ето произвеждаме това и
> това,ето ни
> сертификатите,технологията,всичко.Отидох,видях,вид
> ях и обекти с техни материали,проверих,седнах и
> посмятах,доволен съм от изводите,но понеже ми бяха
> готови проектите вече,си казах-аз с това се
> занимавам,ще имам още строежи живот и
> здраве,следващия-с техни материали ще е и го
> споделям,без да убеждавам никого,всеки сам може да
> стигне до това,което търси


Мога да кажа,че това е технологията и материалите ,които намаляват чувствително себестойността на сградата и разходите,както при строителството ,така и в бъдещата експлоатация!
Без да се съмнявам в продукцията ще добавя само,че показаните сертификати не отговарят на изискванията по форма и съдържание: не е представена декларация за съответствие по БДС EN -771-3, протоколите не са от сертифицирана лаборатория,както и коя система за управление на качеството е въведена във фирмата-производител!Иначе аз съм фен на леките и олекотени бетонни изделия и съвсем професионално съм се занимавал с това!
Имам машина за правене на тия тухли директно на обекта с капацитет малко над 100 м2 дневно и един оператор.Като се махнат тираджийските транспортни разходи цената става още по-атрактивна за м.2!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-13 00:43 от фло.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход