Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ЖСК - Предложение 17-18 страница !

Публикувано от MB2316 
Re: ЖСК
07-01-2009 - 13:43:15
Все си мисля че идеята е неприложима, защото в психиката ни е заложена вечното гледане в канчето на другия, както и вечното съмнение че сме "минати" "прецакани" и т.н.
Поне скромния ми опит в строителството за други хора ме е научил на това smiling smiley
Re: ЖСК
07-01-2009 - 13:55:29
Съгласен съм ! Made in BG .
Re: ЖСК
07-01-2009 - 14:55:23
Това се прави, но по друг начин.

Може и ЖСК, но там е по-трудно, ЖСК-то преди го строеше предприемач.

Друтият вариант е следният.

Собственикът на парцела или предприемачът, т.е. този дето е намерил парцелът, да има пари за да направи проектирането с което да набере клиенти/съдружници/. След което да работят, както се работеше през Тошово, а и навсякъде по света. Парите са по банкова сметка и се привеждат при актуване, с подписите на съдружниците/клиентите/. Това означава:

Да се знае стойноста на строителството и цената, която клиентите ще платят за получената площ.

Парите да са преведени предварително, иначе за предприемача се обезмислат "ниските цени за клиентите". Пример: започвам да строя, но трябва да го правя с предимно мои пари. Защо тогава да продавам евтино? А и да не се стига до спиране на обекта.

Естествено да се предвиди и съответната печалба за инвеститора, за да не се сети по трасето, че да си зает от сутрин до вечер година и половина и да си общуваш с интелектуалци Перо Отвесо, Асан Арматурата и арх. Стоянова Голямата Тесла от общината струва пари.

При това положение, за да докаже, че е сериозен и го бива, предприемачът е редно да плати началните етапи, поне всичко до кота цокъл, като минимум. И оттам да започнат да му превеждат парите по банковата сметка.

Правил съм нещо подобно, така че мога да ви изпратя в банка, която поне преди имаше подобен продукт като услуга, така че парите да са на сигурно място и да не може да се злоупотребява.
Re: ЖСК
07-01-2009 - 15:26:38
Ами аз съм предприемачът и собственика и строителя !
Re: ЖСК
07-01-2009 - 18:02:42
zestate Написал:
-------------------------------------------------------
> Все си мисля че идеята е неприложима, защото в
> психиката ни е заложена вечното гледане в канчето
> на другия, както и вечното съмнение че сме
> "минати" "прецакани" и т.н.
> Поне скромния ми опит в строителството за други
> хора ме е научил на това

Знаеш ли , ти си прав по-принцип , но не уважавам мнения от сорт"последна инстанция". Така поставяш , заради строителния си опит , всички под общ знаменател , което меко казано подлежи на съмнение , а и не е коректно .

Ако се прави нещо с роднини , тогава те подкрепям на 100% . Имам горе долу остойностено предложението си към някой , който реши да се включи . Казвам горе-долу , защото ще се обсъждат тепърва много и различни детайли по проект , материали , довършване ......... знаеш как е .

Само ще ти кажа , че в момента като това , което съм калкулирал изобщо не съществува на пазара като оферта ! Било , то апартамент или нещо друго !

Re: ЖСК
07-01-2009 - 18:23:44
Щом си ти значи правиш идейният проект, правиш си изчисленията и обявяваш апартаментите и цените и условията. Напр. правиш 4 етажа с 4 апартамента по 150 м2 с по минимум 2 паркоместа на апартамент. Изчисляваш цената на строителството на определеният етап, в зависимост дали всеки ще го завършва или ще го взимат завършен, определяш си твоето, напр. твоят етаж да ти остане без пари и да си сложиш по 2 хил. евро на месец за около година строителство, калкулираш си и цевата на земята естествено и обявяваш цената. Да речем 600Е/м2 или 800, напълно завълшено с много лукс и т.н. Определяш и начините на плащане, срок, вноски. Юридическата форма и търсиш клиенти.
LKK
Re: ЖСК
07-01-2009 - 18:43:30
Прав е др. Иванов.
Няма начин да се угоди на вкусовете и разбиранията дори на двама, та камо ли на повече хора. Ти си собственика, ти даваш офертата, ако нещата са с толкова плюсове, колкото ги описваш все ще се намери някой да се навие.
Re: ЖСК
07-01-2009 - 18:53:58
Проблема е единствено отдалеченоста, но всички мои съученици от гимназията са се махнали от центъра и 4-5 са си купили същи в селата около София. Та може и да има желаещи.
Re: ЖСК
07-01-2009 - 19:24:05
Братя , споко ! smiling smiley Ако тръгне ще ви държа в течение ! smiling smiley
16 години се занимавам със строителство и знам какво да направя .
Отдалечеността .... ами 10 км - 10 минути и после Божа работа .
Хората по света пътуват всеки ден по 50-60 км в една посока , така че п този въпрос предлагам да си говорим след 10 години живот и здраве ! *beer*
Само да допълня - една истинска печка с водна риза с автоматиката излиза при апартамент 100 м2 като 26-28 евро/ м2 . Казвам го защото мисля и това да е включено в обурудването . И още много други нещица . Привърженик съм на енергоспестяващи технологии и качествени материали .



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-01-07 19:47 от MB2316.
Re: ЖСК
07-01-2009 - 21:29:17
avatar
След десет години това ще е идеалното място, защото градът ще се е превърнал на тотално циганско гето (ако не след 10 то след 20). Като онези, на които вятърът им беше духнал колибата, които имали 18 деца?!?! След 20 години всяко от тези като си е направило по 18 стават популация от 350 smiling smiley Да не говорим, че данъците сигурно ще трябва да станат 80% за да може да се издържат всички безработни цигани с децата им и пенсионерите, които също се увеличават все повече. Малко преувеличавам и се отклоних от темата, но идеята ми беше, че трябва да се бяга от града докато е време. smiling smiley
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.