Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ПОЛИСТИРОЛБЕТОН

Публикувано от rejoice 
Re: ПОЛИСТИРОЛБЕТОН
24-09-2008 - 10:42:05
Multi thanks, звучи напълно приемливо.
И все пак при съотношенията които си дал по-горе каква плътност се получава на крайната готова смес ?
Ще ми се да е по-плътничко, аче естествен паркет ще се лепи след време.
Няма ли да е по добре само 1 кофа топчета да добавя вместо 2 ?
Re: ПОЛИСТИРОЛБЕТОН
24-09-2008 - 11:05:47
Най-доброто съотношение плътност/съпротивление на топлопроводимост при полистиролбетона е D-600 или 600 кг. на 1 кубичен метър.Плътността и якостта дават цимента и пясъка с неговата влажност .Най-общо гледай количеството на топчетата да се движи около 50-60% от общия обем на сместа и незабравяй фибрите!Разбира се ,че можеш да минеш и с една кофа топчета-при тая дебелина от 30 см даже ми се струва по-рационално!
LKK
Re: ПОЛИСТИРОЛБЕТОН
25-09-2008 - 18:36:39
Здравейте,
Доста полезна информация почерпих за полистиролбетона и в главата ми се зароди една питанка.
На вилата в двора имам една стара дървена барака с основа 3х7 метра, която е построена преди 25 години върху каменна основа /струпани са камъни, нещо като суха зидария, вкопана донякъде и издигащи се над терена окала 10-15 см., върху тях греди, душеме, гредички обшити с дъски и покрив с летви и някаква гумирана мушама от рода на воалит/. От времето всичко това доста е прогнило, покрива е провиснал, абе трябва да се прави наново. Иска ми се, като ще го правя да е по-читаво, за да си оформя малка работилничка вътре.

Та питането ми е за това: Може ли за основа да ползвам полистиролбетон?
Смятам да направя кофраж около 15 см. върху сухата зидария от камъни, да сложа арматура в два слоя - годен и долен, а по крайщата с по-дебело желязо нещо като трегери и да залея с полистиролбетон, след което да вибрирам. Целта на вибрирането е да се преразпределят полистироловите топчета по сечението на плочата, като същевременно цепнатините по сухата зидария да се запълнят с предимно здрава бетонна смес, а отгоре да остане фракция с повече полистирол за топлоизолация. Върху така получената основа смятам отново да накова душеме.

Разбирам, че питането ми може да се стори на повечето от вас доста странно, но ако някой сподели вижданията си по въпроса може да ми е от полза.
Re: ПОЛИСТИРОЛБЕТОН
25-09-2008 - 19:03:41
Здрасти!Полистиролбетона изисква много внимателно вибриране и за много кратко време,защото много бързо тежката фракция слиза надолу и топчетата изведнъж белват,гледано отгоре!За да се избегне разслояването помагат полипропиленовите фибри,те заменят и металната арматура в подложните бетони.Полистиролбетона си е достатъчно ливък,даже и когато направната вода е около 50% от количеството на цимента и лесно запълва кухини.За работилницата бих могъл да ти дам и друга идея:по-горе съм дал една рецептура! Можеш да замениш стиропорените топчета наполовина или на цяло с талаш!Полистирол-дървобетон!С това може ди си направиш и стените-чрез кофраж!Дървобетона с по-едър талаш става и по-здрав! smiling smiley
LKK
Re: ПОЛИСТИРОЛБЕТОН
25-09-2008 - 19:45:06
Мерси Фло,
Именно приведената от теб рецептура е в основата на хрумването ми. Това за фибрите и ролята им за намаляване на изплуването на топчетата го разбирам и най-вероятно ще трябва да си направя експеримент върху неголяма площ със съответната дебелина, за да почувствам материала. Как мислиш, каква трябва да е площта за експеримента за да получа достоверен резултат? 0,5 м2 достатъчно ли ще е според теб?
Добавянето на талаш също е добра идея. Има ли значение от какъв вид дървесина е талаша? Неговата роля наверно е сходна с тази на фибрите? Ако не ти представлява трудност дай някой линк за дървобетона, за да се ориентирам.
Благодарско и приятна вечер! smiling smiley
Re: ПОЛИСТИРОЛБЕТОН
25-09-2008 - 20:06:33
Можеш да срещнеш всякакви всякакви мнения кой талаш е по-добър-топола,бук и т.н.Най-добър е този, дето си го намерил и осигурил!Аз слагам и 0.5-1кг гасена вар в бетонобъркачката при цимента и водата за устойчивост на мухъл,плесени и др.гадини.Талаша наистина може да замени фибрите донякъде и ако не слагаш топчета от стиропор може и без фибри.Дървобетона става много як и лек ,но съхне по-бавно.Първите арктически станции са построени с дървобетон /арболит/ с дебелина 30 см.[www.arbolit.net] smiling smiley
LKK
Re: ПОЛИСТИРОЛБЕТОН
25-09-2008 - 20:27:42
Аха, погледнах инфото за арболита и смятам, че в моят случай ще свърши работа, още повече пишат че стените ставали един вид носещи!!! Да ама материала и технологията са руски. Дали в БГ някъде има готови блокчета или плоскости? По-лесно би ми било да отида и да видя, все пак "око да види, ръка да пипне"
Re: ПОЛИСТИРОЛБЕТОН
25-09-2008 - 21:34:44
фло Написал:
-------------------------------------------------------
> king_for_a_day Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> Не си го улучил, пробвай пак По твоята логика
> > нютоните на жена ми ще са 2 пъти по-малки от
> моите
> > нютони
> >
> Кой от двамата предлагаш за пробване,нещо не
> разбрах

Провери в Уикипедия, там всичко пише и ще разбереш, както си разбрал и за нютоните :ami:
Re: ПОЛИСТИРОЛБЕТОН
25-09-2008 - 21:41:43
Ами какво общо има жена ти,вземи,че обясни :}

N=1kg X m X s-2 имаш предвид сигурно ,че това е сила на натиск и като става въпрос за натискане ......слагаш жената



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-09-25 21:58 от фло.
LKK
Re: ПОЛИСТИРОЛБЕТОН
25-09-2008 - 22:12:09
Абе аз за малко се отнесох и тук станало мазалото.
clap: clap: clap:
Явно тоя форум трябва да го прекръстим на "Кой е по-по-най". spinning smiley sticking its tongue out
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход