Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
19-08-2007 - 20:35:25
Аз също си правя отделен word док. с най-важните неща от този форум.
Вярвам че нещата които се пишат тук не са поради личен интерес и желание да се засенчи евентуалната конкуренция, а от чистосърдечно желание за сътрудничество и колегиалност както и от чувство на взаимопомощ. Иначе няма нищо по-хубаво от това някои качествен и компетентен предприемач да спечели доверието на нас потенциалните клиенти в един или друг смисъл - взаимно сме си от полза.

В този смисъл е доста достойно участието на US билдер и така както разбрах от последните му изказвания къщите които евентуално заслужават внимани от страна на купувача трябва да влизат в категорията която той е самият описва така:

" къщи изцяло строени на место (синоними - traditional homes, stick built homes, site built homes, custom built homes). Не особено популярен в България поради липсата на квалифицирани строители както и на традиция в този вид строителство, а не и на последно място наличието на качествен материал.

Оттук нататък по начин на изпълнение също имаме няколко вида:
- "platform framing" - най-използваният днес метод. Още известен като "light framing"

- "baloon framing" - рядко изпозван най-вече заради все по-големите трудности свързани с доставката на материал с много големи размери (като дължина), а също така и от пожаро-опасна гледна точка.

- "post and beam construction" - сравнително по-рядко използван като носещата му конструкция наподобява стоманобетонните от колони и трегери.

- "log homes" - познатите вече къщи от трупи (финландски къщи)"


И въпросът ми към US билдер : Значи да разбирам ли че измежду къщите строени на място "platform framing" или "light framing" са тези които ти предпочиташ или просто са тези които масата хора предпочита поради разни предимства и дали биха били предимства в българия? или и останалите 3 подвида биха били приложими ако имаше кой да ги произвежда и строи? Изобщо ако ти трябва да живееш в къща кой метод би използвал за да я построиш като става въпрос за БГ?

Благодаря
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
24-08-2007 - 10:14:06
моля някой, който вече е построил такава къща - да ми даде съвет, защото това ми предстои в много хубаво планинско място. но направо съм в ужас от всички неща, които чета тук! май рискът е по-голям, отколкото си го представях! :crazy:
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
27-08-2007 - 17:13:37
съдя брятя пашкулеви .Ако погледнете в технитя саит едноетажни 192 кв.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
28-08-2007 - 09:22:27
[www.darvoobrabotvane.com]
тези ми се струват читави понеже в галерията им освен 3д графики има и реални картинки... може и да са публикувани вече , но с бързото търсене нищо не излезе, за това ги поствам
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
28-08-2007 - 10:42:50
Виж следващия след твоя пост и си спомни какво съм казвал за българските производители на сглобяеми къщи.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
29-08-2007 - 12:16:02
Има ли други пострадали от Братя Пашкулевил.Моля обадете се.Запознат съм със тип финлански /там ги строят дърво-изолация-дъво;а тук само масивна греда)Бял Бор е старата държавна фирма сега часна строи добре само ако има държавен и строителен контрол.На Априлци им спряха строежа за 6 месеца.Кметсвото на село Шумата цялото се нацепи и др.От целите перипетии които преживях и информацита която се добрах от свестни строители е че строят с мокър материял;не изчакват технологичният срок за съхнене на мазилките и др.По принцип тези къщи трябва да са наи доброто вид строителство.Почти всички фирми строят бързо но допускат груби грешки.Препоръчах този вид къщи на познат от германия сега не мога да го погледна в очите;тои строи сфирма :Стромон:
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
30-08-2007 - 02:17:18
Благодаря Митев, мисля че всеки разумен инвеститор трябва да договори някаква форма на независим контрол , освен ако не разполага с достатъчно свободно време да дебне сам на обекта.
inj
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
30-08-2007 - 09:53:55
Искам да попитам тези къщи на Братя Пашкулеви от трупи ли са или стандартни панели? С кой вид от двата има проблем.

e-mail: inj@injener.net
ICQ: 46741990
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
30-08-2007 - 11:34:35
[www.architon-bg.com]
.... аз, лично изобщо няма да се замислям. 3 месеца - нов дом!
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
30-08-2007 - 11:44:01
После ще мислиш достатъчно по въпроса защо не си мислила преди това sad smiley winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход