Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
SM
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
30-05-2007 - 12:35:04
Наистина си капацитет по въпроса, сега вече печелиш и моето уважение. И аз нямам много време за писане, но въпроса с пароизолацията е важен. Сглобяемата къща е цялостна система и работи единствено когато всички елементи са си на мястото.
inj
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
31-05-2007 - 19:18:18
Колеги, за да не отварям нова тема искам да попитам нещо.

Имам клиент, който иска да му проектирам дървена къща. Но иска да е от скандинавския тип - със тухлички отвън като допълнителна изолация. Намерих детайл на укрепването на самите тухлички, но сега опираме до самите тях. Откъде може да си ги закупи и на каква цена? Стандартни тухли единички не стават, защото са много грозни и като се фугира и полепне по тях фугираща смес, няма изтриване. Мислех за някакво лаково покритие да му предложа, но мисля, че пак няма да стане. Някой да има идея по проблема?

Къщата няма да се прави тук в България, но е българин и иска всичко да се направи тук, а там само да се монтира. Там ще си наеме специалисти. Както всички Българи - иска да му излезе по-евтино.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
01-06-2007 - 09:15:13
Това не са обикновени тухлички, а клинкерни, има 2-3 фирми в България които ги доставят, но по-добре там да си потърси доставчик. И не са евтини.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
01-06-2007 - 09:53:01
spored men nai-vajnoto e da si namerish svesten zidar.
V Anglia 60% ot kushtite vunshno niamat mazilki, fasadata e gola tuhla.
kakvato i tuhla da izpolzvash, ako zidara ti e nesvesten, niama da se poluchi.
Uspeh
SM
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
01-06-2007 - 13:22:46
По запада съм виждал система за външна топлоизолация, която представлява експандиран пенополистирол 40 мм оформен с "гнезда" за фасадни тухли. Пенополистирола се монтира по конвенционалния начин с дюбели а след това тухличките се полагат в гнездата със строително флекс лепило. Това е най добрата система за фасадна изолация с тухли що се касае до сглобяема къща, а и практически няма зидарска работа, всичко ти е подготвено предварително. Не съм сигурен, обаче, че се предлага в България. Вероятно е някои от големите фирми за производство на изолации да имат такава система и май е най-добре клиента ти да си я потърси на запад и да си я поръча от там.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
04-06-2007 - 06:31:24
Ако имаш предвид системата Brick Veneer трябва да направиш сериозно изследване на материалите налични на БГ пазара, които се изискват за правилния монтаж- не само тухлите но и куките, детайлите около отворите и т.н. Доста работа ще си отвориш ако работиш с неграмотен строител. Иначе на едно изложение гледах пенополистирол на плоскости оформени външно като зидария - червена тухла, жълта и т.н. ,... лепиш отпред и си готов.
inj
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
04-06-2007 - 19:35:45
Значи целта не е само да е декоративно. Наистина са клинкерни тухли. Детайла с планките за закрепване на 4см от конструкцията го имам, изпрати ми го колега от Холандия. В Холандия 1000 тухли струват 400 евро. В крайна сметка, май от там ще си ги купи и направи. Тук не знам дали някой ще достави качествени такива.

Благодаря за информацията. Като я построи ще пусна снимки от целия строеж.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
05-06-2007 - 04:27:26
Един от плюсовете на строителатво с този тип тухли е , че може да намалиш размера на стрехите до минимум - влагата която поемат е почти никаква. Препоръчвам ти да си поръчаш планките от чужбина и въобще всичко което е необходимо.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
05-06-2007 - 05:33:38





Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-02-05 11:03 от US Builder.
inj
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
05-06-2007 - 08:03:29
Благодаря USBuilder, но това за дренажните тръбички го знам. В холандия оставят отвори 10x10см като си имат решетки от неръждавейка за тази цел. Целта е по-добро вентилиране на флашинга. Все пак там температурните разлики са доста по-големи. Планките ги намерих пак в Холандия на 50 евро за 1000 бройки. Проучването ми излезе, че ще излязат доста по-скъпи тук, защото трябва да ми ги прави някой железар, на ръка и то много бройки.

icopop, каква връзка имат стрехите с влагата? Стрехите, направени добре, не трябва да събират или пропускат влага. А това, че могат да станат по-малки - ами те ще станат толкова, колкото ги проектирам. Може и 10см да са, стига клиента да ги поиска такива.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход