Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Да подкрепим протеста на учителите

Публикувано от Justy 
Да подкрепим протеста на учителите
13-09-2007 - 18:27:54
Re: Да подкрепим протеста на учителите
13-09-2007 - 20:09:22
Да поткрепим протеста им ли ? По голяма глупост от това няма.
Това са най - мързеливите и най - простите плазмодии, които може да съществуват въобще. По цял ден седят и си чешът дебелите задници и 100 лв заплата на година им е много. Който за нищо друго не става става даскал, това е.
Re: Да подкрепим протеста на учителите
13-09-2007 - 22:09:53
do broker111
:crazy: е верно си недоносено изродче,обидено и зло,сутрин мразещо себе си,вечер-целио свет!!!!! :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
и слава Богу,че такива като теб само могат да пишат на български,дано никога Българин да не се наричаш! :crazy:
Re: Да подкрепим протеста на учителите
14-09-2007 - 17:47:09
broker111 Написал:
-------------------------------------------------------
> Да поткрепим протеста им ли ? По голяма глупост от
> това няма.
> Това са най - мързеливите и най - простите
> плазмодии, които може да съществуват въобще. По
> цял ден седят и си чешът дебелите задници и 100 лв
> заплата на година им е много. Който за нищо друго
> не става става даскал, това е.

Прегледай си стила, правописа и бягай да се гръмнеш.


:g:
Протестно писмо в подкрепа на учителите
28-09-2007 - 17:00:59
С настоящото писмо искаме да заявим пълната си подкрепа и разбиране за стачните действия на българските учители!

Напоследък въпросът за учителските заплати, съответстващите им дейности от страна на учителите и качеството на изпълнението им доста нашумя в медийното пространство и дори в разговорите между хората.
Разбира се оформиха се два лагера: единият, начело с господин министъра на образованието, твърди, че пари за увеличаване на заплатите няма, а и не е необходимо, тъй като преподавателите в училищата и педагозите в детските градини не си вършат съвестно работата, т.е. "получават толкова пари, за колкото работа са свършили". Другият лагер обаче, начело с оръфаните и
мизерстващи учители, заявява, че чрез стачката си започва да "работят за колкото пари са получили". И оттук излиза въпросът - кой има повече право?

Може би ние не можем да отговорим обективно и напълно разумно на този въпрос, но можем да ви разкажем защо взимаме страната на "даскалите".

На 15.09. отидохме на откриването на учебната година в СМГ. И там
цареше оживление, разнасяха се огромни букети с цветя - толкова огромни, че повечето учители не можеха да ги носят, и им помагаха техни бивши или настоящи ученици. И искам да наблегна на думата бивши - да, там имаше и такива - големи хора, пораснали, студенти..., върнали се на първия учебен ден в старото училище. Но за какво може да се върне един вече пораснал, изучил се човек на това място, където са го хокали, писали са му двойки и са го карали да си пише домашното?? Ами има само един отговор - заради учителите си - за да ги видят, да разкажат за преживяното и постигнатото, защото те не са били само техни преподаватели по време на престоя в класните стаи, а са били и техни ПРИЯТЕЛИ.
Но как може един човек, който само те е измъчвал с писане и четене на неразбираеми неща, който е гледал на теб като на поредното неприятно задължение и спънка в живота, да е твой приятел?? Не, това не е възможно, което ни навежда на мисълта, че митът за безсъвестното отношение на учителите към техните подопечни учащи се въобще е много далеч от истината...
Показателен пример за това е и моят випуск.
Ние завършихме Математическата Гимназия през 2006 година. С отличната подготовка, напътствията и подкрепата, които ни дадоха нашите учители, почти 100% от нас започнаха своите студентски неволи още същата година, като една значителна част от тях бяха приети да учат в чужбина. Какво означава това? Ами че тези хора, за които големите политици на България в момента се чудят дали заслужават да могат да отидат на почивка за една седмица или им е твърде много и дали трябва да ядат всеки ден, или и това им е много, ни направиха КОНКУРЕНТНОСПОСОБНИ на всички европейски, американски или каквито щете още младежи, чиито преподаватели получават на месец толкова, колкото един български учител не би получил дори и след 2000% увеличение на заплатата...
И въпреки това с упоритост и искрена любов към своята работа те - българските учители продължават похода си срещу простотията, неграмотността и безхаберието в България - една истински патриотична и заслужаваща поклон и уважение дейност, която с убеденост бихме казали, че НЕ съответства по никакъв начин на тяхното заплащане.
Разбира се, има и хора, които ще кажат - да, но аз съм чувал за
даскали, които наистина не изпълняват задълженията си в клас... Е, сигурно има и такива, НО:

1) Бихте ли ги винили, като знаете колко пари получават и че всеки ден се чудят как самите те ще свържат двата края??

2) Все пак не бива да се съди за болшинството от хората по някои техни "лоши" изключения, защото както е казано: "изключенията само доказват правилото."

Освен това искам да попитам: как един шофьор може да живее с 900лв., а държавата да допусне педагозите, детските учителки, които дават т. нар. "първи седем години" на децата ни, да мизерстват с 300 -350лв. заплата?? Контравъпросът веднага ще бъде - ама как може да се сравнява работата на един шофьор и на един учител??? Просто е - ако не беше учителят, този шофьор и до ден днешен нямаше да може да прочете името на улицата, до която трябва да стигне!

С тези редове долуподписаните се обявяваме ЗА 100% увеличение на
учителските заплати и спиране на потъпкването на една от най - достойните професии!

1. Лилия Валериева Петрова - Инициатор на писмото
2. Петър Генчев Ганев
3. Кристина Илиянова Петрова
4. Наталия Тодорова Костова
5. Деница Джамийкова
6. Красимир Кръстев
7. Светлана Иванова
8. Здравка Маринова Христова
9. Владислав Иванов Петков
10.Мирослав Илиев Блажев
11. Пламен Димитров

Ако някой има възможност! МОЛЯ да разпрати това писмо, по форуми, медии и т.н. (може без последния абзац и имената), а може и да добави своето име


Re: Да подкрепим протеста на учителите
28-09-2007 - 21:58:13
Не е странно, че хората имат преобладаващо отрицателно мнение за брокерите след като брокерите не посещават форуми (те са над тези неща),а тези които посещават форуми се изразяват по такъв начин (още повече по такава тема). А има и такива, които са брокери, но по необясними причини в сигнатурата/аватара им не се разбира, че са брокери пък за изпозлване на името и логото на агенцията в сигнатурата/аватара да не говорим....



broker111 Написал:
-------------------------------------------------------
> Да поткрепим протеста им ли ? По голяма глупост от
> това няма.
> Това са най - мързеливите и най - простите
> плазмодии, които може да съществуват въобще. По
> цял ден седят и си чешът дебелите задници и 100 лв
> заплата на година им е много. Който за нищо друго
> не става става даскал, това е.
Re: Да подкрепим протеста на учителите
29-09-2007 - 02:42:05
Porednata/iat u4itel/ka s bolni ambicii moje bi?!NE,ne podkrepiam u4itelite!V saita za imoti ne im e miastoto tuk!U4itelite ubiha 12 deca ot Svishtov,/v Lim-04.04.2004g/spasiavaiki si sobstvenite si koji,sled kato vzemaha po 500lv komisionni ot samite deca....i ne samo tozi slu4ai!Triabva da im NAMALIAT zaplatite,zashtoto si dokarvat dosta po-golemi dohodi bez da gi zaslujavat i bez da gi deklarirat!Az ve4e dvama uvolnih,zaradi neplateni dohodi/4astni uroci/!Neka po-dobrite,vzimat po-golemi vaznagrajdenia!Po-nekadarnite,da nosiat beton!Nikoi ne se e rodil u4itel i ne e dlajen da bade takav cial jivot!Ste Vi uredia s niakoi kurs za prekvalifikaciii....A i da ne zabraviame koi stava u4itel?Koito ne go priemat v nikoe drugo u4iliste sled srednoto obrazovanie!
Imame novina:VEDNAGA MOJETE DA ZAPO4NETE KURS ZA STRUGARO-FREZIST-NAPALNO BEZPLATNO!!!Jelaia Vi uspeh!
Abu
Re: Да подкрепим протеста на учителите
29-09-2007 - 10:39:14
Пич, broker111 се славеше досега като един от най-големите простаци във форума, ама ти определено го задминаваш! Че и уволнявал учители - хвалипръцко вдетинен!
А курсовете за преквалификация кой ще ги води, ти ли? Ами ти и да имаш квалификация по нещо, едва ли можеш да го обясниш от неграмотност (туй с неплатените доходи ще си го запиша!). За сведение, поне от 15 години не може да станеш учител след средното образование - явно досегът ти с образователната система е бил мимолетен и твърде отдавна.

Всеки има право на мнение - да подкрепи или не исканията на учителите. Но най ме е яд, че част от подкрепящите протеста, а и от самите учители, ползват такива аргументи, че повече отблъскват, отколкото привличат съмишленици. В твоя случай, venciev, се получава същото - от нескопосаните ти писания неодобрението ти се обезсмисля.
Re: Да подкрепим протеста на учителите
29-09-2007 - 11:51:02
пълна подкрепа за учителите ли, вие сте малумни.
преди два дена София беше парализирана в пиков час заради тия малумни даскали, може ли един даскал, който по цял ден не си мърда задника да иска заплата по голяма от сестра или доктор в Пирогов, даскали стават само тъпаците, които не ги приемат никъде и от зор заман записват педагогика, последният влак за да имат више образование, никога няма да подкрепя тези плазмодии и мизерници
Abu
Re: Да подкрепим протеста на учителите
29-09-2007 - 12:28:16
broker111, искаш си първото място ли? И още: БелЯне или БелЕне? Какви планини там (надм. вис. 20 м)?!? Ти може би много се харесваш, ама ако рискът е децата ни да станат такива като теб, май 100% увеличение е малка цена...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход