Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Моля за съвет за газови котли

Публикувано от petkok 
Re: Моля за съвет за газови котли
15-02-2012 - 22:54:17
Здравей LazarG, и благодаря за бързия отговор,
За котела не разбрах нищо относно концепцийте.... казваш, че и двата са добри, но до колкото разбирам холандското управление не го бива... немския ли трябва да взема или може да взема модулиращ програматор за холандския? *xxx*
За бойлера, тъй като тръбите и замазките са отдавна направени, не е ли възможно да се направи ... както от котела до колектора идват двете тръби-отиваща и връщаща –към тях да се върже в колекторната кутия трипътен вентил- от него веднъж към колектора на подовото и конвекторите и веднъж към бойлера(отделен колектор)... там където започва отоплението, термостатичен вентил и от него колектора на подово и конвектори +помпа разбира се…
Относно лирата има ли смисъл да инвестирам в голяма алуминиева лира, или по добре да подвържа още тръба към подовото в банята преди да е готова замазката там?
Re: Моля за съвет за газови котли
16-02-2012 - 11:52:43
За кондензния Теси няма модулиращ термостат - казах ти там се залага на опростено управление и по принцип всичко е много просто. Не искам да ти се меся на избора, но няма да сгрешиш ако се спреш на него, защото подовото отопление по принцип е инертно и няма нужда от кой знае каква модулация. Трипътния може да се монтира в колекторното табло. Лира си е хубаво да има - поне да се сушат кърпите.smiling smiley
Re: Моля за съвет за газови котли
16-02-2012 - 19:06:40
Благодаря за отговорите, макар че нещо накъсахме разговора... май ще трябва да обобщим накрая... не се съмнявам, че ще стигнем до щастлива развръзка благодарение на твоята компетентност и прямота *beer*
Относно дължината на кабела за термосондата за бойлера, проблем ли ще е 15м кабел и той до котела или до трипътния вентил трябва да отиде... изобщо трипътния вентил кой ще го командва(котела, програматора или термосондата на бойлера).
И за колекторите, необходимо ли е наистина подаващият да е с дебитомери, а връщащият с термостатични вентили? *sos*
Re: Моля за съвет за газови котли
16-02-2012 - 20:45:49
За кабела няма проблем да се удължи - дори и да дава някаква разлика, тя може да се компенсира. Кабела отива до платката на котела, трипътния също се връзва там - кабела му трябва да се удължи. Колекторите не задължително да са с дебитомери, но секретни вентили трябва да има, а пък вместо дебитомери - другия колектор да има обикновени вентили. От секретните вентили си правиш хидравличния баланс, макарче твоите кръгове са с много различна дължина и без дебитомери трудно ще се справиш, но не е невъзможно. Обикновените вентили пък служат за да можеш да спреш някой кръг, ако искаш, без да развалишхидравличните настройки.
Re: Моля за съвет за газови котли
15-06-2012 - 17:27:28
Здравейте, нов съм във форума, но мисля че с Лазар сме говорили в направи си сам. Както и да е. Въпроса ми е следния. Имам изградена съществуваща инсталация с панелни радиатори свързани към котел на твърдо гориво. Сега я преустройвам, като идеята ми е да я свържа към газов котел. Жилището е около 60 кв.м. Инсталацията ми е от 4 панелни радиатора. Хол - 500х2000, спалня - 500х1400, кухня - 500х1200 + 500х400 и една лира в банята. А да системата е свързана в 3 контура, всеки радиатор ще е свързан към котела, а малкия и лирата са заедно. Проблема ми е, че не мога да си избера котел. Предлагат ми едноконтурен Имергаз 24 kW с БГВ, а аз съм по-склонен на Виктрикс 26 kW с БГВ. Макар че е малко скъпичък. Дали е удачен тоя котел за тея радиатори.
Re: Моля за съвет за газови котли
20-06-2012 - 22:07:27
Извинявайте Дами и Господа, изчетох почти всико по тази тема. Имам чувството че някой си мерят с извинение пи...ките. Просто не можах да разбера нищо по ГЛАВНАТА ТЕМА "МОЛЯ ЗА СЪВЕТ ЗА ГАЗОВИ КОТЛИ"
Re: Моля за съвет за газови котли
23-07-2012 - 18:08:14
Здравейте,

Моля за съвет за газифициране на 140кв.м апартамент ,който е на подово отопление (на ток).
Мисля да ползвам и един бойлер (БГВ).
Предложиха ми Кондензационен котел "Tesy" + Бойлер гореща вода за близо 3000лв = реална ли е тази цена?????
+ тръбите -около 30 метра + останалите джаджи , човека ми каза ,че ще излезе около 4000лв с монтажа и всичко.

Добра ли е цената и по-добре ли е да заложа на Кондензационен котел (като ми казаха ,че ще е 30% по евтино и за около 2 г ще избия инвестицията)? Надеждна ли е марката "Tesy"?

Предварително благодаря за отговорите!!!

Поздрави,Иво
Re: Моля за съвет за газови котли
24-07-2012 - 22:01:08
Добро е котлето, холандско, ама пък 30% икономия - тати каза, че ще ми купи колело, ама друг път.
Re: Моля за съвет за газови котли
25-07-2012 - 11:41:27
Благодаря за коментара, но искам да попитам какъв е смисъла (разликата) от монтирането на Кондензационен котел ,който струва около 3000лв и обикновен такъв ,който е 1000лв и ,ако няма икономия - не виждам смисъл да давам 3 пъти повече за същия продукт???

Аз съм лаик по това отношение ,но може ли да ми дадете малко по-обстойна информация ,като съм дал основни данни за жилището ,но ако има нужда от някаква друга информация мога да ви дам изключително бързо (по коментарите виждам ,че вие сте специалист)?!

Предварително ви благодаря!

Поздрави,Иво
Re: Моля за съвет за газови котли
25-07-2012 - 23:27:15
Ценовото разнообразие при котлите е напълно оправдано, подобно на това при автомобилите*yes*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход