Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Моля за съвет за газови котли

Публикувано от petkok 
Re: Моля за съвет за газови котли
24-08-2007 - 12:18:13
@ ester:Пренастройка на вида гориво се прави ОТ сервиза а не ВЪВ сервиза.Конкретна марка - Вайлант....Ама това вече е реклама, а не ми се навлиза в тази зона :] .
Между впрочем, по-нагоре имаше мнение, че въпросната марка не била от най-икономичните smiling smiley .Много ми е интересно кой в Бг, на базата на какви лабораторни тестове може да каже кой стенен газов котел е икономичен и кой не!Или може би критерият е "този плаща такава сметка, а онзи по-малка" :crazy: .А някой мерил ли е топлинните загуби на двете жилища?Или температурния им режим?...
6-7лв през лятото за семейство с малко дете ми се вижда нереално winking smiley .Просто защото ползвам газов бойлер почти 15г.Но за да е по-обективно сравнението, трябва да се види колко кубика вода израсходва този, който плаща по 6лв. и колко този с 20 лв. сметка за газ.
Re: Моля за съвет за газови котли
24-08-2007 - 16:14:11
Здравейте.Много ми хареса като дизайн модела на аристон"GENUS"24FF,ako някой има представа за работата му,нека изкаже мнение.OMARIPI спряхме се май на котелите GENUS И PROXIMA.За сега везните клонят към PROXIMATA заради по голямата амплитуда на мощноста,за да мога да сачетая и икономичноста,ако не ползвам в даден момент някой радиатор.После и двата модела ги дават от Бургасгас,с гаранционно и изван гаранционно обслужване.Фирмите в Бургас са повечето инсталаторски.Не знам иначе ако имам повреда,от София или от Варна или от не знам каде си ще дойде техник.ако намериш нещо за GENUS драсни.
Re: Моля за съвет за газови котли
24-08-2007 - 19:01:08
Здравейте,
Някой да има впечатления от газов котел - Mira Comfort, производство е на Chaffoteaux&Maury, които с от MTS Group холдинг.
Този вид котел ми го предлага фирма "Каспар Инженеринг", която е изпълнител на газовата инсталация в нашия блок.

Моята дилема е дали този модел или да взема Ariston Microgenus Plus 24MFFI, който се внася от "Овъргаз".

Ще утоплявам жилище 100м2 и БГВ.

Моля за съвет и мнения.

Re: Моля за съвет за газови котли
25-08-2007 - 02:27:28
Най-важен е сервизът. За колко време реагират и какви части подържат на склад.Стенния котел е машина и то натоварена(повече от стоящите на пода котли) и рано или късно ще му се наложи сервизиране...Да не говорим, че по закон е уред подлежащ на технически надзор(като леката кола) и всяка година трабва да му се прави преглед.Така е в цяла Европа.Ако някой от вас е виждал стенен котел, внесен втора употреба, нека се загледа колко лепенки с печати и дати има вътре...
Рано или късно това ще стане и у нас!
Re: Моля за съвет за газови котли
25-08-2007 - 12:35:51
Мора Проксима 20КТ или 25КТ стават ли за открит монтаж.
Ако не стават, кои модели газови котли стават за открит монтаж. Говорим за 70 кв.м жилище с 8см изолация баумит
Re: Моля за съвет за газови котли
29-08-2007 - 12:57:58
Здравейте,

Изчетох целия форум и се сдобих с още по-голяма обърканост за ситуацията с избора на газов котел. sad smiley
Трябва ми газов котел за отопление и санитарна вода,т.е. двуконтурен,жилището е 60м2.
София газ ми предложиха два варината Моra Proxima 6-25КВ и Радиант 6,5-23,5КВ,които са подходящи за тази квадратура. Някои да има впечатления относно някой от тези два модела?иска ми се да си жзема котел от тях,защото те са изградили инсталацията на блока,т.е. иске ми се топката да е само ж тяхната градина,ако има някакжи проблеми,надяжам се да няма...ама практиката показва ,че е добре да се презастраховаш moody smiley


Благодаря предварително за съветите и мненията smiling smiley
Re: Моля за съвет за газови котли
29-08-2007 - 13:40:22
Здравейте
Вашето жилище - 60 кв. м. е прекалено малко и избора е от особена важност. По груби изчисления на Вас са необходими за отопление при най тежки външни условия около 6 квт.Необходимо е да се избере котел с ниска минимална мощност. От предлаганите в момента на пазара, това условие изпълнява само МОРА ПРОКСИМА. Предлага се в два варианта - 5- 20 КВТ И 6-25 КВТ.Моето мнение е да изберете МОРА ПРОКСИМА 5-20 квт от София газ, които поемат и сервиза.
Re: Моля за съвет за газови котли
29-08-2007 - 14:40:13
Благодаря за бързия отговор, как мислите дали дебита, който дава Мора 5-20КВ е достатачен, в брошурата е даден като 12,3л/мин. с температура 30 градуса,ако входящатат вода е с температура 10 градуса,което зимата знаем,че не е така,а и 30 градуса не е топла вода,а хладка,т.е. ако говорим за топла вода ,от порядъка на 40-45 градуса ,дебита ще е чувствително по-малък от гореописаният?
Re: Моля за съвет за газови котли
29-08-2007 - 15:10:44
При разход 12.3 л/мин се получава температурна разлика /подгрев/ от 30 градуса т.е. горещата вода ще бъде с температура 40-42 градуса, но това е много голям разход за минута. Котела може да подгрее вода до 60 градуса при намаляване на разхода.
Re: Моля за съвет за газови котли
29-08-2007 - 15:37:53
Ние сме с Мора Проксима 20 Кт от края на миналата зима. За този период не е имало никакъв проблем с дебита на топла вода вкл. това, че спокойно се използват едновременно душът и чешмата в кухнята. За зимни условия инфо по въпроса от хората в този форум има Griffin, който е с такъв котел от Нова година - можеш да го попиташ на л.с.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход