Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Селския туризъм - що е то и има ли почва у нас?

Публикувано от argonavt 
Re: Селския туризъм - що е то и има ли почва у нас?
09-08-2009 - 00:03:26

Като начало, т.к. съм ги качвала вече тук.

[forum.imoti.net]

Триград

[forum.imoti.net]
Re: Селския туризъм - що е то и има ли почва у нас?
09-08-2009 - 00:59:31
Широка Лъка






А, това е къщата на Мохамед Али в Кавала. Включена е като част от маршрутите в Гърция.

Abu
Re: Селския туризъм - що е то и има ли почва у нас?
09-08-2009 - 07:47:20
Една анкета

Докато я попълвах осъзнах, че както и при други работи, не искам да знам много детайли от кухнята за предлаганата туристическа услуга... Т.е. искам да знам, но колкото повече научавам, толкова и ми се отщява. Затвърди ми се също мнението, че качествена информация се получава първо от личен опит, после от приятели, от непознат в интернет и чак нататък са специализираните агенции, брошури, реклами и др. Муза, да не помислиш, че са камъни в твоята градинка - аз те възприемам като приятел, който освен това е компетентен. Значи, първо мога да се доверя на мнението ти, защото те познавам, а после защото си професионалист... Без първото не става! Апропо, коментирахме със съпруга ти (да не си говорим на имена в нет-а) негова идея за степ-бай-степ пътеводител за конкретни дестинации. На мен ми се стори отлична идея (в смисъл често се оказва да си на прекрасно място, а да умираш от скука, щото не се сещаш какво да правиш и как да го подредиш във времето) - та, има ли развитие там?
Re: Селския туризъм - що е то и има ли почва у нас?
09-08-2009 - 15:55:35
За да посетя дадено място, за мен е достатъчно да знам или някой да ми е препоръчал /разказал, че там е много красива и девствена природата и местните хора, че е много спокойно, без лукс, но чисто и удобно. Диво, дивно, гора, планина, река, ливади, спокойстие, красота и добри ятаци/домакини, с които вечер да изпиеш на сладка приказка по една ракия... поне... Те, това е! *ok* *pardon*

Всичко останало, според мен, са глупости и глезотии, и капризи. Но, всеки според вкуса си! winking smiley *yes*

Re: Селския туризъм - що е то и има ли почва у нас?
09-08-2009 - 17:47:17
Re: Селския туризъм - що е то и има ли почва у нас?
09-08-2009 - 22:36:41
Абу,

Благодаря ти за хубавите думи, което е взаимно. smiling smiley

Що се отнася до сигурната информация, така е. Тя е сигурна, само тогава, когато е от хора, на които имаш доверие. Независимо, дали са приятели, познати, понякога усещаш, че можеш да се довериш и на непознат, и най накрая на тур. агенции.

Всъщност, ти докосна един много важен фактор, както м/у приятели, така и за всеки икон. субект, в случая тур. агенция и той е - ДОВЕРИЕ.

Не знам, но винаги съм залагала и държала много на него. Когато го има, по-лесно и по-резултатно се работи. Веднъж, спечелено, обаче, непрекъснато трябва да се работи за запазването.

От една страна е много важно да се спечели доверието на клиентите. От друга, за да стане това, а и да се опази, необходимо е, доверие към партньорите, доставчиците. За да им се доверим, съответно и ние правим проучвания и чак тогава предлагаме тяхната стока - пакет, хотел...Тези проучвания, са всъщност същите, които и ти правиш в нета, като отзиви. Другото, което правим е сравняването на аналогични оферти, по цена, качество и отново отзиви, за да можем да предложим по-добрия вариант. Което пък е предимство пред тези, правещи пакетите. Защото те, поотделно си предлагат само техните продукти.

Задължително, след завръщането, осъществяваме обратна връзка с клиентите, за да научим от първа ръка, тяхната оценка.

За пътеводителя, напредваме, но не става бързо. Защото, търсим повече информация, снимки, за да не е само сухо изреждане по списък.

Доскоро, търсенето надвишаваше предлагането, почти навсякъде, не само в НИ. Сега е обратното. Предлагането надвишава търсенето. Сега, продавачите са повече от купувачите. Всеки един от нас е продавач - на собствените си умения и работа, на стоките, на услугите, на НИ.... За да можем да останем на пазара, кой където е, необходимо е задължително много работа около КАЧЕСТВОТО.

Другият момент, е непременно УВАЖЕНИЕ към хората - независимо, дали са клиенти, партньори... Уважение към техния труд.

Тази тема, наистина може да стане полезна на много хора. Защото освен работата на тур. агенции, тук влизат и самите къщи за селски туризъм. Ако ги няма, пък могат да бъдат построени.... Те биха могли да бъдат в етно стил, построени по различен начин, но за това, със сигурност по-добра информация бихте могли да дадете ти и Арго.

Нинка, също би могла да даде много ценна информация. Венци също. Както и другите.

Освен това, би могло да ни даде друга идея, на нас, на тези които я четат.

Селският туризъм, за да бъде успешен, не трябва да се подхожда към него, с нагласата, че след като е селски, значи може да бъде примитивен, да се притупа. Даже, обратното. Трябва да бъде максимално прецизиран. За да се получи онази омая, магия, атмосфера, която хората търсят. А това, може да бъде постигнато, само ако всички си свършат работата добре. От самата идея, до построяването, до всички следващи действия...
Това, постигне ли се, ще има успех, дори въпреки лошите пътища.

В момента, почти всеки търпи загуби. Очаква се те да се увеличат. Няма да ни е никак лесно. Но пък бихме могли, да си подготвим почвата за бъдещи печалби, или поне да се опитаме... smiling smiley

Re: Селския туризъм - що е то и има ли почва у нас?
10-08-2009 - 00:23:22
[optimistko.snimka.bg]

Широка лъка- краят на зимата.
Песпонеделник.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-09-02 10:15 от optimistko.
Re: Селския туризъм - що е то и има ли почва у нас?
10-08-2009 - 00:30:28

Защо горната (издадената) част на къщата не е равномерно, а е под ъгъл? Съобразявано е нещо ли или е само архитектурно решение?
Re: Селския туризъм - що е то и има ли почва у нас?
10-08-2009 - 00:35:15
За да са по-подходящи за селски туризъм, разбира се. smiling smiley

Не знам, не е от мойта компетентСТВЕност.
Вероятно за да хванат изгрева на слънцето ли, знам ли.
Abu
Re: Селския туризъм - що е то и има ли почва у нас?
10-08-2009 - 07:41:27
Според мен две улици се срещат на Y. Приземният етаж е по близката, която определя формата на парцела, а еркерният - подравнен по по-главната улица, т.е. архитектурно решение е. А може и да не е така...

Отначало ми се стори, че въпросът ти е извън темата, ама после... Детайлите са много важни за общото въздействие. Например двата конкурентни вида "селски туризъм":
Първият е изцяло режисиран, със специална сцена, професионални действащи лица, декори и т.н. - това масово се прави по курортните комплекси и за жалост, добре се харчи. На среднопросветения зрител обаче веднага му прави впечатление фалшът и всяка грешка в постановката, всеки детайл не на място (а такива много), водят до все по-голямо радразнение, вместо до удоволствие. Опитът да се налага някаква идеалистична представа за Българското село често е комичен, ама така са го решили хората, печелят си и ако не формираха изкривена представа (вкус) у масовия потребител, не бих имал нищо против тях.
Вторият вид е по-автентичният - селото такова, каквото си е. Няма нужда от грим (само от малко хигиена), за да се види любовта към земята, животните, природата, традициите... Където ги има, де!

Та така - едно е да видиш "възстановка" ново строителство с шестнайсет чупки, гънки и безсмислени пристройки (щото са фалшиви), друго е при истинска къща с всичките й странности, продиктувани от реална нужда.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход