Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проучване: Колко скъп автомобил карате?

Публикувано от gogo84 
Re: Проучване: Колко скъп автомобил карате?
17-03-2009 - 12:47:49
Тук може да се направи страхотен обобщен образ на българинът като шофьор - доста весела картинка ще да е.
Аз само ще ви кажа, че миналото лято бях свидетел на много кофти катастрофа - един румънец се заби в дигата до пътя и после се обърна с Ленд роувър Фрилендър. В колата беше с жена си и две деца, едното на няколко месеца, другото на около 2 годинки. Благодарение на това, че бяха с хубав нов автомобил ги извадихме от колата живи всичките. Имаха само малки драскотини и разбити устни от еър бегите. Ако бяха с някоя стара бангия......не искам да си представя каква щеше да е картинката.
Аз карам също нов автомобил за по-малко от 2 години навъртях 100 000 км и не мога да кажа че имам проблеми особени. Смених това онова, но генерално нещата са ок. Карал съм много коли, нови стари....повярвайте ми, няма по-хубаво нещо от новия автомобил! Въпросът вече опира до възможност да си го позволиш, което в Бг не е много лесно.
Пълни глупости са това за електрониката, да факт е, че понякога бъгясва, но истината е че се случва много, много рядко в сравнение със старите кошници, на които всеки ден нещо им пада.
Също ми се иска да споделя наблюденията си по Бг пътищата, че хора със стари коли карат много по-бързо от водачите на нови. На принципа "Тоо кво ми се праи с тая лъскава кола...?! Ей сега ше му разскажа играта..." Останалото е статистика.

Мечтая за деня, в който Бг ще стане европейска държава, но това ще се случи, когато масово българите променят мисленето си и забравят за комплексите и се отърсят от бабаитлъка т.е. няма да е скоро...

Лек ден от мен!
*drink2*
Re: Проучване: Колко скъп автомобил карате?
17-03-2009 - 16:40:06
Cafe - аз за това поставих въпроса за доходите в темата. Ясно е че колата зависи от възможностите.
Aко имаш 20 000лв доход на месец ще караш ново много ясно.
Но ако докарваш 2000 - 3000лв, ще видиш нов автомобил през крив макарон.
Re: Проучване: Колко скъп автомобил карате?
17-03-2009 - 17:26:00
Чакай, чакай.....Ти под нова кола да не би да визираш Мерцедес S клас или БМВ Х6?! С 3 000 лв на месец можеш спокойно да изплащаш нов автомобил среден клас, да не говорим за по-нисък. Вноските са от порядъка на 500 - 700 лв на месец за лизинг на 4 годишна база. Никой не е казал, че трябва да се плати колата кеш. Друг е въпроса струва ли си да даваш толкова пари за да ходиш сутрин до офиса с нея и евентуално да мръднеш някъде в почивните дни.
За последният вариант има и доста прилични оферти за коли в по-ниския клас с цени от по 16 000 - 20 000 лв.
Ако имах доход 20 000 лв на месец, повярвай ми, ще карам много сериозен автомобил...защото новата, хубавата кола си е нова, хубава кола винаги, комфортна и най-вече safety! (да не се грижиш за живота си, а и този на околните, заради собствената си стиснатост е някак си нелепо).
Все пак това е вариант при все, че не изплащаш и 2 ипотеки на апартаменти, а жената дюндюрка близнаците в къщи :] докато ти бъхтиш на две места за да докараш 2 000 - 3 000 на месец *beer*
Re: Проучване: Колко скъп автомобил карате?
17-03-2009 - 17:58:48
Cafe - за сигърността си прав и там две мнения няма. Просто тази сигурност излиза много скъпо. За удоволствието от шофирането на нов автомобил също няма смисъл да говорим - то е ясно, че по-хубаво от новото няма.

Идеята ми беше, че ако човек взима 20 000лв или айде да не се изхвърлям толкова - примерно ако взима 10 000лв спокойно може да си купи едно ново Голфче или Астра за 30 000 - 35 000лв и това, че ще плаща по 2000лв на година автокаско и колата ще се обезцени първата година с 10 000лв няма да е такъв проблем.

Но с заплата 2 000 - 3 000 на месец, да си купиш нов автомобил, било то и някоя Фабия за 20 000лв пак ставаш заложник на лизинга поне за година - две.

Разбира се, ако се налага човек да пътува много, нов автомобил (било то и с 4 годишен лизинг) може и да не е чак толкова лошо.
na
Re: Проучване: Колко скъп автомобил карате?
18-03-2009 - 04:12:53
аз затова казвам- 2 годишна кола на половин цена, докато не станем милионери
или за любителите на нови коли- лизинг, ама не бг. версията
Re: Проучване: Колко скъп автомобил карате?
14-12-2009 - 19:12:23
14.12.2009

Нано "омагьоса" японците



Евтиният автомобил „Нано” (Nano) на индийския автомобилен производител Тата Моторс (Tata Motors) се превърна в звезда на автомобилно изложение във Фукуока, съобщи японският вестник „Джапан таймс”, като се позова на организаторите на събитието.

Моделът бе показан за първи път на автолюбителите в Япония в петък, допълва изданието.

Малката кола привлече към себе си безброй посетители още в първия ден на изложението.

„Нано” бе пусната в продажба на индийския пазар през изминалото лято на безпрецедентната цена от само 220 000 йени (около 3 300 лева). За сравнение, най-евтиният автомобил в Япония струва около 600 000 йени.

От Tata вече обещаха, че ще създадат версия на автомобила, предназначена за продажба в Европа и САЩ. И в момента индийците действително работят, за да изпълнят това свое обещание.

От изданието Autocar разпространиха повече детайли за модела, чийто дебют е планиран за 2011 година.

Индийците ще заменят двуцилиндровия му двигател с мощност от 33 к.с., използван за оригиналната версия, с нов алуминиев трицилиндров агрегат с мощност от 60 к.с. Този нов двигател ще бъде свързан с петстепенна ръчна трансмисия, с помощта на която се постига добра икономия на гориво и ниски нива на отделени от колата вредни емисии.

Европейската версия на Nano ще бъде с малко по-голяма дължина от тази на индийската му версия. Използването на повече метал би трябвало да се окаже достатъчно, за да премине автомобилът успешно европейските краш тестове Euro-NCAP.

Същевременно е осигурено повече пространство за пътниците и техния багаж. Според информация, публикувана в гореспоменатото издание, стойността на колата в диапазона между 4400 и 5300 евро „ще промени схващането за цените на автомобилите, продавани във Великобритания”.
Re: Проучване: Колко скъп автомобил карате?
14-12-2009 - 20:46:01
Само 60 коня по скоро ще си купя колело.
Re: Проучване: Колко скъп автомобил карате?
14-12-2009 - 21:35:21
Quote
kalashnikof
Само 60 коня по скоро ще си купя колело.


Що, бе, става отлично за градско*drunk*
Re: Проучване: Колко скъп автомобил карате?
14-12-2009 - 23:42:48
Quote
Скорпи999
Quote
kalashnikof
Само 60 коня по скоро ще си купя колело.


Що, бе, става отлично за градско*drunk*

Аз съм си идеално със скейборда ! spinning smiley sticking its tongue out

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.
Re: Проучване: Колко скъп автомобил карате?
17-12-2009 - 14:17:25
Аз си ги карам всекакви бангии.Най ме кефеше, преди време на младини 1994 год.-Карах нов PONTIAK-TRANS AM,уникален автомобил според тогавашните ми разбирания.Но след една катастрофа не стана нищо от него.От тогава го давам по практично .Само полезни автомобили .Запазени но втора ръка-да не ме е яд,ако стане нещо.Карам си два "Роувура" -от Джипа съм доволен много и не страдам от предрасъдаци.Абе като имаше "действащ" пазар за имоти бързо се купуваха .,ама сега УФ..:ami:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход