Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

KYKY KYKY VIJ VIJ VIJ PAK NE POZNA

Публикувано от emiliano 
Re: KYKY KYKY VIJ VIJ VIJ PAK NE POZNA
16-04-2008 - 08:29:47
50 % от софийските ученици пият, пушат, не спортуват
15.04.2008 13:19

Българчетата са на първо място по признака "напиване поне веднъж през последния месец" сред връстниците си, в девет града от Литва, Латвия, Норвегия, Исландия, Русия и Финландия. Всяко трето българско дете е злоупотребило с алкохол през последния месец, сочи международно проучване извършено в рамките на Програма за превенция на употребата на наркотици "Младежта в Европа".

В изследването са участвали 2 814 ученици, на възраст между 15 и 16 години, от 80 - 100 столични училища. Проучването е направено от 8 до 19 ноември 2006 г. от Превантивно- информационен център по проблемите на наркоманиите-София. Българчетата са на второ място по тютюнопушене и по употреба на канабис, по признака "употреба поне веднъж в живота". 32 % от запитаните ученици в София са заявили, че пушат всеки ден. По този показател, на първо място са учениците от Вилнюс от столицата на Литва(33%), а на последно място са подрастващите в норвежката столица Осло (8%).

Най-често споменаваните места за пиенето на алкохол в София сред учениците, са чуждите домове (48%), клубовете и баровете (44%), и на открито (41%). Според изследването, българските ученици получават най-лесно грижи и топлина от родителите си, най-труден е достъпът до учителите за учениците от Вилнюс.

Българчетата прекарват и най-много време с родителите си, сочи изследването. Всеки четвърти ученик в София излиза навън след 22 часа, четири или повече пъти седмично. 30% от софиянчетата се прибират след полунощ и по този показател те се нареждат на трето място след връстниците си от Осло и Рейкявик (Исландия). Българчетата са на първо място сред връстниците си от деветте европейски градове по показателя "неудовлетвореност в училище". Най-голям е делът на учениците в София, за които ученето е безсмислено, чувстват се зле в училище и са в лоши отношения с учителите.

Най-удовлетворени от престоя си в клас са исландските ученици. При съчетаването на показателите става ясно, че децата, които прекарват повече време с родителите си, употребяват по-малко алкохол и цигари. Над половината от българските родители знаят с кого и къде излиза вечер детето му.

За близо 40 % от родителите е неизвестно, че децата им пушат, над 47 % от родителите не знаят, че децата им употребяват алкохол. Делът на децата от столицата, които пушат и пият се увеличава право пропорционално на неудовлетвореността им от учебния процес. Българчетата са на първо място по неучастие в спортни занимания. Близо 62 % от тях са заявили, че почти никога не са се занимавали със спорт, а 13 % са посочили, че тренират 3, или повече пъти седмично. По този показател, най-високи са резултатите на исландските ученици, като всеки трети от тях е заявил, че се занимава със спорт 4, или повече пъти в седмицата. /БГНЕС
Re: KYKY KYKY VIJ VIJ VIJ PAK NE POZNA
16-04-2008 - 08:33:32
Същото като във Финландия и Швеция.
Re: KYKY KYKY VIJ VIJ VIJ PAK NE POZNA
16-04-2008 - 09:43:16
Ето едно интересно четиво от днешната преса,може би човекът има основание да се притеснява:

Божидар Божинов
председател на Българската търговско-промишлена палата:



"Покачването на инфлацията е глобален процес, който се активизира в цял свят в последно време. У нас обаче рязкото и значимо поскъпване на живота има някои специфични особености. Инфлацията скочи доста повече, отколкото бяха прогнозите през последните 1-2 години. За съжаление почти сигурно е, че заплатите няма да я последват, защото няма икономически предпоставки за това. Не е достатъчно само хлябът и киселото мляко да поскъпнат трябват и други неща например производителност на труда. Парите за по-високи заплати трябва да дойдат отнякъде, по-точно трябва да се произведат. Безспорно е, че този проинфлационен процес трябва да се овладее. Защото става въпрос не само за инфлация на цените, инфлация има и в начина на живот, на работна ръка, в политическите процеси, дори и на идеи, ако щете. Всички сътресения, които наблюдаваме напоследък, са свързани общо в един пакет. Не можем да говорим или да разглеждаме отделно нито едно от събитията, които се случиха в страната. Фокусът обаче беше насочен към неточното място според мен. Докато политическите афери ангажираха вниманието на цялото общество, икономическите, които са по-важни и по-тревожни, останаха в сянка. Трябва да се вземат политически и икономически решения, които да направят икономиката ни по-устойчива.
Всички виждаме, че кризата с отрицателния търговски баланс се задълбочава, че вътрешната задлъжнялост е огромна. Всичко това са фактори, които оказват силно влияние на инфлацията. Положението с износа е катастрофално, капиталовложенията и чуждите инвестиции потъват в непроизводителната сфера като недвижимо имущество и търговия. Те не носят на вътрешната ни икономика нищо, обратното - това са пари, които, увеличени чрез препродажби, се изнасят навън. Затова се нуждаем от някакви кардинални решения, които да са съобразени с реалната действителност. В държавата се насажда едно необяснимо опиянение относно икономиката че тя върви много добре, а всъщност изобщо не е така. Икономиката е кораб - като се вземе едно решение, то трябва да се следва, а не да се променя курсът непрекъснато. Има инертно време, докато се завърти рулят, което понякога обезсмисля решението за промяна. Затова решенията трябва да бъдат предвидливи, да се анализират събитията и да се реагира доста по-рано, а не след като нещо вече се е случило.
Едно от важните и постоянни решения - би трябвало да се развива производството, за да осигурява конкурентен износ. Така ще остава някакъв капитал и в България. Максимално бързо трябва да се решат въпросите с инфраструктурата, защото това са артериите на икономиката. Безспорно е, че ако промишлеността работи и изнася навън, ще остават повече пари за увеличаване на заплатите. Така няма да се налага да емигрират млади и добре обучени специалисти. Защото ние какво правим - изнасяме квалифицирани кадри в чужбина, а се готвим да внесем неквалифицирани, които не знаят и езика. Това не може да доведе до нищо друго освен по-голямо обедняване. Защото неквалифицираните виетнамци ще дойдат със семействата си, което значи още здравни и медицински осигуровки, дръпнати от нашите данъци. Повишаването на жизнения стандарт няма да дойде от това, че правителството ще реши да вдигне заплатите на държавните чиновници или ще се обърне с призив към частниците да увеличат доходите. Ако няма продуктивност на труда, не можем да говорим за никакво по-високо заплащане.
Откъде ще дойде то? Виж, в държавната администрация не се говори за продуктивност, там се дават премии и подаръци."


Някой вече взеха да бият камбаната и все другари и господа на отговорни постове! eye popping smiley :ami:
Re: KYKY KYKY VIJ VIJ VIJ PAK NE POZNA
16-04-2008 - 09:51:58
Току нема нема и айде публикува се неква подобна статистика, че 99% от българските ученици са опитвали всякакви дроги и са е*али на 11 годишна възраст. Изводите са няколко:

1) Статистиките са грешни, защото учениците отговарят по този начин за да изглеждат отворени. За тях е срамно да признаеш, че си девствен и/или не си пушил никога трева, но не е срамно да заявиш, че би пребил всекиго, който ти каже две думи накриво. Това означава, че социолози и психолози трошат държавни пари за изследвания без още да са изобретили начин да направят поне едно обективно и вярно изследване.

2) Истинският проблем е, защо учениците се срамуват от примерното си поведение, а се гордеят с изцепките си. Оттук следват вече и истинските проблеми и истинското лошо поведение.

3) Деца, които вярват на подобни статистики възприемат поведение:"Само аз останах да не съм опитвал. Крайно време е и аз да го направя!"

4) Възрастни, които вярват на подобни статистики решават, че това е нещо нормално, всички младежи го правят и ние не можем и не трябва да се борим с тези отрицателни явления. Тази позиция е най-удобна за хора, на които не им се занимава...
Re: KYKY KYKY VIJ VIJ VIJ PAK NE POZNA
16-04-2008 - 10:15:44
emiliano Написал:
-------------------------------------------------------
> greenbul borsata e neshto koeto niama mnogo obshti
> neshta s nedvijimite imoti, toest ima obshto
> kolkoto sladoled s avtomobil i samolet, borsata
> prisystva v jivota na 3% ot horata v Bg vsichko
> drygo sa profesionalni investitory otishly tam s
> yasnata ideya za riska i pecalbite, nedvijimite
> imoti puk sa v jivota na 97% ot bylgarite i te sa
> vodeni ot syvsem drygi podbudi pri pokupkite i
> prodajbite na imoti. no za final pomili nad tova:
> Според Мартин Гиков, който оглавява отдела
> Финансиране на недвижими имоти в "Уникредит
> Булбанк", банките са станали по-селективни при
> финансирането на проектите. "Ако има балон, то
> въздухът не е достатъчно горещ, за да го спука",
> каза Гиков. A na men personalno mi dreme na
> pulovera ima li balon ili ima slon vse mi e taya))

Напротив акцийте и имотите много си приличат. Цената им в даден момент се определя не от това каква доходност носят, а очакването за промяна на цената им. След този период платото е невъзможно. Всички дрънкат на стуната "Ама виждате ли не познахте". Цикълът при имотите ще за завърши м/у 2008 и 2012 година. Кога вече е трудно да се каже. освен това аз съм умерен песимист. Твърдя че или ще има рясък спад в цената на имотите или ще има рязък скок в размера на заплатите, като изказвам предположения, че едното е по-вероятно от другото. Това в което твърдя със сигурност е че имотните балони в Европа има средна продължителност м/у 8 и 12 години и че цената на среден имот за нуждите на семейно жилище рано или късно става равна на 6 средни годишни заплати.


Re: KYKY KYKY VIJ VIJ VIJ PAK NE POZNA
16-04-2008 - 11:03:49
avatar
esme Написал:
-------------------------------------------------------
И много
> важния момент, че брокерите са изгладнели поради
> липса на сделки и сега започва натиска срещу
> продавачите да намаляват цените че сделки няма.
>
> Както предрекох преди време


Айде,още един пророк,който обича да пише,но не и да чете! Милион пъти обяснявахме,всички които работим с НИ,че брокерите нямат никакъв интерес от надуване на цените,защото оборотът се намалява,а излезе ли цената извън пазара,сделка просто няма!
За разлика от типично българската максима "Ден година храни",по която действат всички търговци- щом се зададе празник,да вдигат цените- ние сме разбрали,че се печели от повече продадени апартаменти на нормални цени,с по-кратък престой на пазара............но хора като теб,за които е важно да си спорят "по принцип",дори не се опитват да разберат...... :}
Re: KYKY KYKY VIJ VIJ VIJ PAK NE POZNA
16-04-2008 - 11:12:35
avatar
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> esme Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> И много
> > важния момент, че брокерите са изгладнели
> поради
> > липса на сделки и сега започва натиска срещу
> > продавачите да намаляват цените че сделки
> няма.
> >
> > Както предрекох преди време
>
>
> Айде,още един пророк,който обича да пише,но не и
> да чете! Милион пъти обяснявахме,всички които
> работим с НИ,че брокерите нямат никакъв интерес от
> надуване на цените,защото оборотът се намалява,а
> излезе ли цената извън пазара,сделка просто няма!

> За разлика от типично българската максима "Ден
> година храни",по която действат всички търговци-
> щом се зададе празник,да вдигат цените- ние сме
> разбрали,че се печели от повече продадени
> апартаменти на нормални цени,с по-кратък престой
> на пазара............но хора като теб,за които е
> важно да си спорят "по принцип",дори не се опитват
> да разберат......


Камелия и аз това повтарям, но хората обичат да си имат виновници нека бъдем ние тези виновници ако така ще им е по-лесноsmiling smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: KYKY KYKY VIJ VIJ VIJ PAK NE POZNA
16-04-2008 - 11:46:59
Жулиус, абе то винаги има простаци, ама защо да сдухваме младежите да се срамуват, когато не простеят и не вършат лоши неща? Иначе пишман-разбирачите имат решения на проблемите с подрастващите: въвеждане на униформи например...
Re: KYKY KYKY VIJ VIJ VIJ PAK NE POZNA
16-04-2008 - 12:15:21
avatar
pe6o Написал:
-------------------------------------------------------
> Жулиус, абе то винаги има простаци, ама защо да
> сдухваме младежите да се срамуват, когато не
> простеят и не вършат лоши неща? Иначе
> пишман-разбирачите имат решения на проблемите с
> подрастващите: въвеждане на униформи например...

И аз много ритах срещу униформите едно време,но сега си давам сметка,че и полза може да има. Как да се научат децата,че на "работното място" не е прието да ходиш облечена като магистрална труженичка или изпаднал рапър от Бронкс?
Предполагам,че и ти ходиш "прилично" облечен на работа? smiling smiley
Re: KYKY KYKY VIJ VIJ VIJ PAK NE POZNA
16-04-2008 - 20:31:24
Ами, хубаво би било да се пробваме да ги научим да се обличат прилично. Цивилно и прилично!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход