Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: Агенцийте за имоти в България заслужават ли си хонорара?

Публикувано от vanqlichkova 
Анкета: Агенцийте за имоти в България заслужават ли си хонорара?
22-11-2007 - 08:10:03
За съжаление в последно време се сблъсках с доста неприятни ситуаций sad smiley в търсенето си на имот.
Във 95% от случайте се оказа че брокерите не са запознати с имота по отношение на собственост.(казват: абе на жената ли беше или на мъжа...а маи на майката беше confused smiley ) По отношение на квадратура по нотариален акт(абе то е 120кв.м. ама не знам точно чисти ли са не са ли confused smiley ), цена (абе то беше толкова пари ама те решиха че ще са други ама ние още не сме ги променили confused smiley ), фалшиви документи..пълномощни и пр - тук мога да кажа само едно:"слава богу моята маика е работила 25 години и все още работи с документи и ги познава...леле само ако не беше тя, как главурешки щяхме да се хвърлим във покупката на един имот eye popping smiley ). Това не е всичко! Случваше ми се дори да пише паркет и теракот..след което се оказваше че е просто балатум със съответните шарки :g: .Друго - искам среща със Вас сериозни сме искаме да огледаме имота и да го купим...отговор: след 5 дена че сега имам лекций и не мога ...големи смешници сте бе хора!

Тук вече наистина си задавам въпроса защо подяволите да давам такива луди пари за брокер след като той не се грижи за моето спокоиствие?! eye popping smiley В самото начало се доверявах на брокерите и дори предпочитах да е сяхно съдействие защото се предполога че проверяват имотите които предлагат!
Е честито скъпи агенций, БРАВО clap: - вече си търся сама имот и забелязвам че се спрявям по-добре от вас във всичките тези проблеми които стещнах :ami: , на приятелите си също ще препоръчам да търсят самостоятелно clap: winking smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-11-22 18:27 от vanqlichkova.
Re: Анкета: Агенцийте за имоти в България заслужават ли си хонорара?
22-11-2007 - 09:02:33
Re: Анкета: Агенцийте за имоти в България заслужават ли си хонорара?
22-11-2007 - 09:47:07
Ха-ха-ха, искрено се забавлявах да чета правописа ти на български език! :}
А колкото до имотите - пожелавам ти успех, дано си намериш сама апартамент и да не те прецака някой...

Не прави с другите това, което не искаш да правят с теб.
Re: Анкета: Агенцийте за имоти в България заслужават ли си хонорара?
22-11-2007 - 09:56:43
Аз също искренно се забавлявах с Вашия.....предполагам че се познаваме за да си позволявате да ми пишете на ти winking smiley
Re: Анкета: Агенцийте за имоти в България заслужават ли си хонорара?
22-11-2007 - 10:06:37
Анкетата е подвеждаща и не може да бъде пряко свързана с темата. Естествено, че отговорих с не, защото дори на най-свестната агенция да попадна ще разчитам единствено на това, което сам съм проверил.

Ясно е, че има некоректни и най-вече мързеливи брокери = не искам да ги защитавам, но погледни нещата от друга гледна точка:

Продавачът също е подозрителен и няма доверие на никого. Той обикновено не иска да си даде документите и да бъде проверяван поне докато не му намерят сериозен купувач с пари за капаро в джоба. Да не говорим за чок-тарикатите, които са си обявили имота в 58 агенции = на всички ли да дадат документи и всички ли да приготвят необходимите проверки предварително?

Брокерите работят с хора и са се научили да разпознават такива недоволници, които само чакат и най-малкия повод и веднага започват с изводите, че агенциите не струват и не заслужават комисионната си. Когато види такъв клиент насреща си брокерът естествено няма да си даде зор да обслужи първо него и се заформя порочен кръг.
Re: Анкета: Агенцийте за имоти в България заслужават ли си хонорара?
22-11-2007 - 10:22:20
Здравейте "pe6o"!
Радвам се, че сте проявили интерес към анкетата.
До момента имах щастието(ако може така де се каже)да работя с около 12 агенций (+ -) и както казах по-горе до вчера буквално бях добре настроена и предпочитах покупката на имот да стане чрез агенция или по-точно че ще защитава моите интереси!
Цитирам:
"Продавачът също е подозрителен и няма доверие на никого. Той обикновено не иска да си даде документите и да бъде проверяван поне докато не му намерят сериозен купувач с пари за капаро в джоба."

Все пак агенцията трябва да предоставя верни данни на клиентите си, което се изразява в квадратура и поне на кои е собствеността...нормално ли е да няма минималната информация за имота които предлага?
И не само това, считам че един средно интелигентен човек трябва да може да различава паркет и теракот от балатум, да различава втори етаж от трети, да слоеди и съответно променя цената в обявата!
Това е задължителното нещо което трябва да е свършил този брокер!
В противен случай тои не ми е нужен! От личен опит хвърлих луди пари по дълги телефонни разговори и огледи които от "Къщата на Вашите мечти" се превърна в "Моите кошмарни нощи" в търсенето на имот и агенция която работи за клиентите си!
бихте ли ги споменали?
22-11-2007 - 10:31:38
avatar
Тъй като пишете доста грубички обвинения моята молба е да споменете имената на агенциите които визирате за да не ги ползват и други клиенти.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Анкета: Агенцийте за имоти в България заслужават ли си хонорара?
22-11-2007 - 10:42:36
Преместих некоректните агенций, там където им е мястото smiling smiley



Редактиран 5 път(и).Последна редакция на 2007-11-24 10:14 от vanqlichkova.
Re: Анкета: Агенцийте за имоти в България заслужават ли си хонорара?
22-11-2007 - 11:58:51
Здравейте,
Не мисля че е редно да се поставят всички агенции под общ знаменател. Ето защо не намирам и логика в тази анкета. Както Продавач Ви писа - напишете имена на АНИ и конкретните Ви оплаквания от тях.
Колкото до споменатите обяви - за съжаление много често се рекламира с невярна информация. От това страдат не само клиентите, но и брокерите също. Истината е горчива - за да предложа на мой клиент 10 имота по зададените от него критерии, прозвънявам окло стотина обяви. И в крайна сметка стигаме до оглед на 3-4 имота. От които ако 1-2 отговарят на истината - сме щастливи и пляскаме с ръце clap: clap:
Re: Анкета: Агенцийте за имоти в България заслужават ли си хонорара?
22-11-2007 - 12:11:10
Здравейте!
Нали имате представа понеже предполагам работите с много клиенти , че аз няма как да запоня имената на всички.Конкретните оплаквания ги написах вече!
Не мисля че работата на брокерите е лесна лошото е че не дават правилна информация за предлаганите имоти не се старят..това си е работа на защита на потребителя и ако законите в България бяха поне малко добри до сега щяха да съществуват само 3 агенций в София и аз щях да съм спокоина при избора си smiling smiley
Съгласна съм че има 2-3 агенций които сигурно си вършат работата но аз не съм попадала на тях sad smiley , за сметка попаднах на много други които не я вършат даже току що разговарях пак с едни такива които ще сложа сега под номер 4!
clap: ставам за детектив winking smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-11-22 12:37 от vanqlichkova.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход