Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как адвокат проваля сделка

Публикувано от anna.skv 
Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 13:39:39
Нещо не вдявам как така не съм могъл да продам апартамент. В заблуждение си.
А иначе проблемът си е в мен - искам да знам точно за какво си давам парите, а масово останалите участници не искат.
Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 13:55:53
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Аз плащам от джоба си на лицензиран оценител да
> изчислити ТОЧНИТЕ квадратури на това, което
> продавам - бъдете така добри да накарате продавача
> на парцела да направи същото.
>
Искаш да кажеш,че на твоя оценител трябва да се доверим безрезервно,а на документ издаден от общината,НЕ?
За това ли говорим?

Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 14:13:44
komin4e, 20 години работя с общини - големи батаци са там. Ниски заплати, хората бягат, нямат инструменти, нямат компютри - изобщо ужас. Грешки натрупани с годините, разминаване в стари и нови кадастри, вършат се всякакви безобразия, много пъти користно. От 2-3 години се опитват да вкарат имотите в София в цифров модел, но още не е готов навсякъде. Ще вкарат и селските, но докато стане, много хора ще си правят игричките. Докато има "имота изчислен графично е ..."трябва да си отваряш очите на четири. 4овек, като говори за лицензиран оценител е прав. Има такива фирми със специален лиценз. Те сравняват квадратурите в нот. акт, скицата и карастъра, търсят грешки и ако е възможно могат да ги отстранят, но обикновено е сложно. Иначе всеки служител в отдел регулация и кадастър, може да напише "имота изчислен графично е ..." и да излъже - няма кой да го хване. И да го хванат - сгрешил, глоба 50 лв и толкова. Пък ти като купуваш, ако искаш можеш да платиш 30% повече от това което получаваш, аз неискам.
Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 16:15:59
r_stoma,
ето, затова беше и реакцията ми още от първия пост.Нека не търсим вината за всичките си грешки и неудачи само в брокерите.Не дразни търсенето на истината и обвиненията в немарливост към работата им/не говоря за всички АНИ/.Дразни самодоволния тон с който се хвърлят упреците.Ако искаме нещо да кажем,защо не го направим по подобаващ начин?Ако искаме да дадем някакъв съвет,защо не го направим цивилизовано,така,както бихме желали да се обърнат и към нас.?Май,всички умеем да се дърляме.Но,кому е необходимо това? И хайде да спрем да оправдаваме онези,които не си вършат качествено работата с ниски заплати и с ред други причини.Такива винаги ще се намерят.На нас все някой и нещо ни пречи.По тази логика и рушветите са оправдани.
Все мисля,че преди да се покажем пред света, е добре да се погледнем и в собственото си огледало.Дали нямаме някакви забележки и към себе си? :cry:
Re: Как адвокат проваля сделка
29-08-2007 - 09:54:11
Сега обяснявам като на бавноразвиващ се, ама явно така е нужно с някой хора.
Аз като продавам апартамент, плащам за много документи за да стане по-ясно какво точно купува купувача. Когато някой продава парцел би било нормално да направи същото. ДА ПЛАТИ ЗА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СТОКАТА.
Идиотия е да се плащат стотици хиляди евро само срещу скица на имот и проверка за липса на тежести. Парцелите за сторителство струват толкова повече, колкото по-голяма сграда може да се построи, т.е. при продажбата пордавачът е длъжен да представи информация относно това, а това със скица в мащаб 1:1000 и изчислена квадратура по графични данни не се изяснява.
За бавноразвиващите се пояснявам , че сделките с ниви по начина по който масово се правят е все едно е да се купи апартамент в строеж без ангажименти от страна на строителя, че сградата ще бъде завършена и без да има одобрени проекти.
Re: Как адвокат проваля сделка
29-08-2007 - 11:20:41
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Сега обяснявам като на бавноразвиващ се, ама явно
> така е нужно с някой хора.
> Аз като продавам апартамент, плащам за много
> документи за да стане по-ясно какво точно купува
> купувача. Когато някой продава парцел би било
> нормално да направи същото. ДА ПЛАТИ ЗА ДА ИМА
> ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СТОКАТА.
> Идиотия е да се плащат стотици хиляди евро само
> срещу скица на имот и проверка за липса на
> тежести. Парцелите за сторителство струват толкова
> повече, колкото по-голяма сграда може да се
> построи, т.е. при продажбата пордавачът е длъжен
> да представи информация относно това, а това със
> скица в мащаб 1:1000 и изчислена квадратура по
> графични данни не се изяснява.

На подобно ниско и арогантно ниво изпадат онези дървени философи и всезнайковци,на които не им върви в бизнеса.На такива и светът им е крив.

> сделките с
> ниви по начина по който масово се правят е все
> едно е да се купи апартамент в строеж без
> ангажименти от страна на строителя, че сградата ще
> бъде завършена

Че, тя София е пълна все с ангажименти от страна на строители!



:} :} :}
Re: Как адвокат проваля сделка
29-08-2007 - 13:05:52
Чудя се защо отделихте толкова време на някакъв измислен адвокат, вероятно от тези, които се представят "адвокат Петров", сякаш "адвокат" е малкото му име ! От многото години опит в тази работа знам, че яви ли се адвокат на сделка, то тя е почти провалена. Причината не е една, но основната разлика между брокера и адвоката е, че адвоката при всички случаи си получава парите, а брокера само ако стане сделка. Освен това умирам да ги гледам как се правят на много заети и това забавя осъществяването на сделката, често е причина тя да не стане, а цялата работа е, че ако трябва да погледнат един типов предв. договор и с едно прочитане може да им стане ясно за какво иде реч, те се правят, че това е сложен процес и не може да се каже веднага добър ли е, или не, защото за десет минути резглеждане на договор няма как да поискат 500 лв. примерно, но за цяла седмица - може. Освен това, те са тясно специализирани и като ми дойде един бракоразводен адвокат, умирам от смях с него, смешни са, а много обичат да се правят на велики !
Анонимен потребител
Re: Как адвокат проваля сделка
29-08-2007 - 13:19:18
Quote

адвоката при всички случаи си получава парите, а брокера само ако стане сделка

Точно поради горната причина брокера винаги казва - "НЯМА ПРОБЛЕМИ" само и само да мине сделката - така де, да не са луди да кажат - "тука може да възникнат проблеми". Това е все едно да идеш в магазина и да попиташ - "хлябът пресен ли е". Продавачът и той като брокерите получава пари ако продаде хляба. Затова и отговаря - "да пресен е" и брокера отговаря - "НЯМА ПРОБЛЕМИ".

В случая на велики се правят брокерите защото искат да са едновременно - разводачи, икономисти, пазарни анализатори, адвокати, архитекти, геодезисти, банкови консултанти и какво ли още не.

Аз предпочитам в една АНИ да има разделение на труда - един да те води по огледи, като опре до договор да си има адвокат в АНИ, който да те консултира, същото ако трябва да теглиш кредит да си има някой запознат с кредитите предлагани от банките и т.н. Един вид да получаваш компетентен съвет за нещата от специалист, а не от "all in one" брокер.
Re: Как адвокат проваля сделка
29-08-2007 - 16:22:35
Напротив, колкото повече им върви в бизнеса толкова хората стават по-арогантни и цинични. Има още много да учиш докато разбереш някой работи за животаsmiling smiley
Re: Как адвокат проваля сделка
29-08-2007 - 16:33:46
Като казвам, че брокера получава пари само при сделка, това не значи сделка на всяка цена, поне аз за 15 г. в тази работа нямам случай да съм подвел клиент. Статусът ми доказва думите ми, работя, не подвеждам и не лъжа клиентите или колегите и живея спокойно, печеля добре. И още - няма случай, в който адвокат да е показал повече знания от мен в тази област и няма нещо да не знам.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход