Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как адвокат проваля сделка

Публикувано от anna.skv 
Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 11:20:02
r_stoma Написал:
-------------------------------------------------------
> /// Имат ли агенциите застраховка за
> професионална отговорност, като дават платени
> съвети според вас и изобщо каква отговорност
> носят? Май никаква.

Нашата фирма е с 50% американско участие. От нас изискват 2 вида застраховки:

1. Професионална етика (Liability)
2. Грешки и пропуски (Errors & Omissions)

Застраховани сме в регионалното поделение на Американ Иншурънс Груп (AIG). Това дали вашата агенция има такива застраховки е въпрос на изискване на финансова отговорност от тях, но трябва да имате договор с тях винаги, за да искате такава. Това, че практиката в България не задължава агенциите да имат защитни финансови инструменти е точно такова - лоша практика.


Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 11:43:43
Защо изобщо си губите времето да обяснявате на един адвокат, че има и коректни фирми, които предлагат професионални услуги! Той винаги си знае и си пее своето!Пак уточнявам, че не адвокатът, а посредниците ми предложиха услугите на регулатор и направиха всички проверки. А адвокатът (явно това е масова истерия при адвокатите!) само мрънкаха по адрес на посредниците. Изглежда за нещо много ги е яд, но не разбирам за какво. Ето и тук, веднага адвокатът е света вода ненапита, а всички други са маскари. Защо ли?!
Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 12:21:48
Коректността е белег не на отделните браншове, а на отделните личности! Както има коректни адвокати, така има и коректни брокери... и обратното...
Обикновено по брокерите плюят разни нереализирали се адвокати, които гледат единствено факта, че брокера ще вземе повече пари, отколкото те ще изстискат от общия клиент. В най-честия случай, такива `умни глави` измислят всевъзможни причини, за да откажат купувача от избрания имот и после, уж между другото започват да го ухажват с `проверени и сигурни от юридическа страна` предложения от други агенции, с които са си договорили предварително процент.....
Нерядко съм се смяла от сърце, когато в офиса влезе наперен адвокат с куфарче, подготвен с всевъзможни аргументи, че харесания от клиентите му имот е пълен с дефекти и изобщо и дума не може да става за сделка и с пълното убеждение, че в този офис няма кой да оспори компетенцията му, а вместо това, още от вратата вижда свой бивш колега-състудент, най-малкото равен нему по знания и опит... тогава гарда се сваля веднага и договорите се подписват доста по-бързо и без излишни пререкания smiling smiley
Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 12:28:47
anna.skv, не си чел постовете. Никой не защитава адвокатите и не е това въпроса. Както и никой не напада брокерите. Твърдя само, че щом човек ще купува имот и ще дава доста пари, трябва да си огледа нещата и да си направи консултации за всичко. Добре е, че има посредници, които съветват с кого да се консултираш, но за съжаление не са много. Радвам се, че има и фирми със застраховки, но сигурно са 1% от дейсвуващите на пазара.
Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 12:34:05
Никой не защитава адвокатите, просто вие не разбирате, че това, че някой е почнал да строи се дължи повече на късмет, а не на добре свършена работа от страна на агенцията
При покупка на имот нормалния купувач иска да има възможно най-голяма гаранция, че може да осъществи намеренията си. В резултат получава увещания, че "няма проблем" да се направят съответните процедури, като досега не съм срещнал договор в който продавачът да се задължава да върне парите с неустойка ако се яви проблем. В най-добрия случай агенцията се задължава да върне комисионната.
Недвижимите имоти и строителството не са машиностроене, където се правят пробни серии докато се калибрират уредите и отстранят дефектите - малко пъти в живота човек купува недвижими имоти и строи , което означава, че хората , които се занимават с това трябва да са доста отговорни. А не да пишат по форуми, че не било нужно да се тича из баирите.
НЯМА АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ В СОФИЯ, КОЯТО ДА ПРЕДЛАГА ПРОФЕСИОНАЛНИ УСЛУГИ ПРИ СДЕЛКИ С ПАРЦЕЛИ.
Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 12:37:28
Заради такива аматьори ние с теб парцел в близко бъдеще няма да можем да си купимsmiling smiley
Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 12:42:56
софиянец, само не ми обяснявай, че ако купя нива и се окаже, че не мога да построя това, което съм си мислил застрахователят ще ми плати. Защото няма грешка - аз съм купи нива, а не УПИ и рискът си е мой, никъде в договора с продавача няма да пише "ако до 6 месеце нивата не стане УПИ се връщат парите и се плащат разходите на купувача в петорен размер" или "ако не е възможно да се реализира 3000кв.м. РЗП се плаща неустойка в размер..."
Има толкова изгорели хора дето са тръгнали да се правят на ивеститори и са се подвели по "няма проблеми" , че не знам с какви очи гледаш монитор докато пишеш.
Как пък едни път не ми предложиха парцел с реално сметнато РЗП "професионалистите".
Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 13:03:28
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> "За да се разчете правилно,трябва ли винаги да се
> тича по баира и да се мери/както сочите в примера
> си/?"
> По принцип е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, но тъй като купувачите
> са балъци не се прави НИКОГА. Не виждам какво
> пречи да се плати на геодезист да замери
> действителнат аквадратура при положение, че
> хонорарът му е нищо в сравнение с комисионните,
> които се плащат.
> Тези примери дето ги пише архитекта не са
> единични, но тъй като брокерите се интересуват
> само до етап изповядвяне на сделка затова и не
> знаеш за какво всъщност става въпрос след това.


Винаги съм харесвал хора,които имат високи изисквания към другите.Дано имат същите и към себе си.И като човек с много знания и познания/съдейки по изявите във форума/,какво би посъветвал да проверяват брокерите при новото строителство?Освен да измерят начислените общи части,трябва ли да проверят и техническите характеристики на вложените материали,чие производство са,какви показатели имат?Какво качество?Все неща,които са много важни за една нова сграда.Доста хора биха доволни,ако ги ограмотиш,какво"по принцип е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!"

И като представител на строителния бранш,не ти прави чест да наричаш клиентите"балъци".Това са и твои клиенти.
Много е прав онзи,който писа,че форумите са място само за надприказване.
winking smiley
Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 13:33:30
Аз плащам от джоба си на лицензиран оценител да изчислити ТОЧНИТЕ квадратури на това, което продавам - бъдете така добри да накарате продавача на парцела да направи същото.
Re: Как адвокат проваля сделка
28-08-2007 - 13:36:09
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Заради такива аматьори ние с теб парцел в близко
> бъдеще няма да можем да си купим


В една от темите беше писал,как другите си продали апартаментите,а ти не си могъл.Сега проблем ти е парцела.Дали вината не е в теб?
smoking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход