Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Сделка с имот само с изключителни права

Публикувано от babuli 
Re: СДЕЛКА С ИМОТ САМО С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА
26-07-2007 - 16:34:42
barubo Написал:
-------------------------------------------------------
> До klientyt-В правото има такова понятие!приемат
> се в всякакви договорки при сделки между
> страните,стига да има съгласие между страните!!!!

Покажи ми къде има такова понятие? И ми покажи къде пише, че нямаш право да се откажеш от всеки подписан договор, ако докажеш, че го прекратяваш без да е изпълнен от друга страна - в смиаъл, че още не сме намерили клиент, дори и да е безсрочен. Хайде моля те, това, което ни се иска, още не е законно, то и друго ти идва да направиш - ама и то е подсъдимо.
А мoeто лично мнение е, че сега е отпускарски сезон и ни е поспаднала работата и затова сте изнервени на теми ДОГОВОРИ, КЛИЕНТИ КОМИСИОННИ... отдъхнете, починете и след август с нови сили на пазара. И нека по-добрият да вземе клиента и парите му. На нас толкова са ни подливали вода, пък още сме живи и бачкаме, така че ... приятен отпуск




... и понеже парите не ги плащам аз, просто съм длъжен леко да предложим, ако е удобно...



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2007-07-29 22:50 от klientyt.
Re: СДЕЛКА С ИМОТ САМО С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА
30-07-2007 - 11:19:29
do klienyt-ДОГОВОРЪТ ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА ,може да бъде развален от страните,ако има неизправна страна-това не означава ,че не може да бъде сключен такъв-Консултирай се с адвокат,прочети ,търговския закон.Поинтересувай се от практиката в САЩ и ЕВРОПА.а и помисли малко ,защо аз трябва да взимам твоя клент.В страните с развити пазарни принципи при сделки с имоти с спазва максимата -първият по време по силен по право -това не означава -да бачкаш или не -а да ти е защитен трудът от нелоялна конкуренция ,ако клиетът не е доволен от услугите ти /примерно/тогава той може да избере друг и ако има договор за изключителни права ,дори и да те съди за пропуснати ползи.
-продажба на имот с пълномощно -едностранна сделка с изразена воля на собственика е упълномощителна сделка ПОДОБНА НА ДОГОВОР С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА.
Re: Сделка с имот само с изключителни права
30-07-2007 - 15:57:34
Консултирай се ти, тук е БГ., а не САЩ. А съм убеден в правотата си, т.к. мой клиент след наша сделка, се съди с колеги, рекетиращи го с подобен договор и накрая му платиха и адвокатския хонорар.
Re: СДЕЛКА С ИМОТ САМО С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА
22-07-2010 - 09:59:34
Напълно съм съгласен , НО трябва да прецениш клиента което е много трудно , обикновенно съм патил от „ най честните „ на които най ти вдъхват доверие , как да отсееш селските тарикати които само чакат да ги срещнеш с другата страна и да ти каже , „ ама аз не знаех че трябва да плащам и нищо не можеш да направиш. ПИСНА МИ ОТ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ , колеги дайте ми съвет как се справяте с тях.

Селски имоти в Троянският балкан - www.imotitrayana.com,

Сглобяеми къщи по Немски стандарт - www.kasta.alle.bg
Re: СДЕЛКА С ИМОТ САМО С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА
22-07-2010 - 11:14:10
.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-07-26 11:54 от Broker9.
Re: СДЕЛКА С ИМОТ САМО С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА
22-07-2010 - 13:42:02
Quote
Broker9

Просто не смесвайте: продажбата без посредник с прескачането на посредник, в смисъл да ползвате услугите на посредници докато ви доведат клиент за имота, или докато ви заведат на съответният имот, който искате да купите и после да мислите как да ги разкарате и да не им платите, защото това е ИЗМАМА.


:]докато ви доведат

:]докато ви заведат

Това са те услугите! Какво да ги смесват? Случайно да ползвате система за остойностяване при огледа?Примерно имате клиент купувач и го водите на оглед при който използвате система ,да речем точкова за остойностяване и сравнявате с офертата на продавача и откриете разлика от 15 000 и коректно посъветвате наелата ви страна за цената!С кеф да ви плати човек при такова нещо,обаче не! Практиката е да се цицат и двете страни! Така основното занимание на агенциите сега е да ходят при продавачите и да питат каква цена искат и къде ще е сложен комисиона ,щото:" Нали знаете, нашите условия са 3 %,пък имам клиент".:]Затова не водят клиенти по огледи! Огледите са да си уговарят проценти с продавача.
Re: СДЕЛКА С ИМОТ САМО С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА
22-07-2010 - 15:23:36
.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-07-26 11:54 от Broker9.
Re: Сделка с имот само с изключителни права
22-07-2010 - 16:18:52
avatar
Да се изкажа и аз за "изключителните права" - в ролята си на бивш, а може и би и потенциален клиент

Твърдо не бих подписала такъв договор, защото наложилите се "практики" в БГ ще ме прецакат.

(Иначе идеята да работиш с 1 професионалист, който ще ти защитава интересите, ще ти спести време и пари е супер. Обаче не важи за нашия пазар, за съжаление).

Като продавач: освен написаното за потенциална пасивност от брокера, съществува и друга практика. АНИ търси само крайни купувачи, за да вземе пари и от двете страни. Така връща "колегите" и крайни клиенти, които не са съгласни да платят и те "комисоно" за "завеждане на оглед". Така че дори и да работя с 1 АНИ, тя няма да зане този факт или ще ме мотивира финансово, например 50% отстъпка от стандартната услуга. При всички случаи искам в договора да пише, че всеки пожелал оглед, ще бъде доведен, т.е номера той няма брокер и не ще да ни плати втори комисион, значи не е клиен и т.н. - не минава.

Като купувач: обръщаме написаното по-горе. Изключителния "брокер" няма достъп до всички оферти (или има достъп, но с троен комисион), т.е защо ми е тогава. Как дефекта става предимство - търся сама, но плащам като за така наречен от брокерите "клиент" и съм ОК.

Но имам друго предложение, базарино на човешката природа, т.е финансовата част.

Да се въведе "такса предлагане/търсене на имот" (ще я нарека такса за безмисления труд, който се прави в момента) - да не е висока, например за продажба 50-200 лв. Може да е различна в зависиомост от цената. Искаш бърза продажба с по-ниска цена, такса 50 лв. Искаш нереално висока цена - 200 (500, 1000...........). Ако има сделка ткасата се приспада от комисона.
Какво ще се постигне:
1. Клиентите няма да ангажират 10-20 агенции. Ще се спрат най-много на 2-3, като ще ги проучат преди това. Т.е ще намалее спама (1 имот да се предлага от 10-20 АНИ на много различни цени).
2. АНИ няма да работят за нищо. Ще си покриват разходите (поне част от тях) от този, за когото са положили усилия.

3. "справедливост на заплащането" и може би намаляване на комисионата за осъществена сделка. Кавичиките не са случайни, защото спрведливост в бизнеса е относително понятие. Сега 1 клиент, който направи сделка, плаща за още 4-5, за които АНИ само е правила разходи. При въвеждане на такса "безмислен труд", АНИ ще могат да са по-гъвкави и на реалните клиенти да предлагат по-добри условия (цена, отделено време и внимание....).

Блондинка по душа
Re: СДЕЛКА С ИМОТ САМО С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА
22-07-2010 - 16:26:50
Quote
Broker9


Нищо не успя да кажеш, пробвай отново.

Какъв ти е точно проблема или и ти това се опитваш да разбереш ?

Ми да пробвам а?

Виждам,че предлагаш услугата заведи-отведи! Дай спецификация и подробности! И........ още нещо уважаеми колега! Не изпадай ниско в културен план и личностни нападки,ами си води разсъжденията по принцип!
Re: Сделка с имот само с изключителни права
22-07-2010 - 17:17:59
.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-07-26 11:53 от Broker9.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход