Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Искам да знам как работят агенциите в Европа

Публикувано от Julian 
Re: Искам да знам как работят агенциите в Европа
15-03-2007 - 22:04:21
ВСИЧКИ СТЕ СЕ СУПЕР СПЕЦИАЛИСТИ С 2 ДУМИ СМЕШНИЦИ Я СИ ХОДИТЕ В САЩ И КАНАДА ЩОТО ДОСТА ПОСЛЪГВАТЕ ТАМ МАЙ СЕ ПЛАЩА САМО ЗА ЗАЯВКА ЧЕ ПРОДАВАШ ИЛИ КУПУВАШ КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА ЛЪЖЕТЕ ТАКА НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД ИЛИ БЕЗПЛАТЕН ТРУД
Re: Искам да знам как работят агенциите в Европа
16-03-2007 - 01:29:34
Aktualni danni 2007- Avstria

1. Ima zakoni, koito opredeljat koi ima pravo da uprajnjva tazi profesija.
Ima 2 polojenija:

A: Universitetsko obrazovanie (ne kupeno!!!) po pravo, ikonomika ili arhitektura/ingeneri-proektanti, + 1 godina i polovina opit v Agenzija, 4ak sled tova se izdava LIZENS!!!!

B : Spezialni kursove, organizirani ot lizensirani za tova instituti ili kam universität (brojat im e mnogo malak i ne moge vseki broker da si organizira kursove), Izpit ot 6 Modula- pravna ramka- zakoni za brokeri, ustroistveni pravilnizi, zakon za kadastara, zakon za stroitelstvoto i vsjakakvi drugi, danazi- pri nasledstvo, sdelka i.t.n, s4etovodstvo, metodi za ozenka na imoti i t.n
Sled uspeh + 2 godini stag vav firma- polu4ava6 konzesija/ lizens za priznat broker

SAMO TAKIVA S TOZI DOKUMENT IMAT PRAVO DA POSREDNI4AT PRI IMOTNI SDELKI!!!!

I nai-vagnoto- ima zakon za brokera na imoti-
tam se opredelja i saotvetnija % Provision kakto sledva: pri pokupko-prodagba naprimer

do stoinost: ? 36.336,40 .... 4 %
ot ? 36.336,40 do ? 48.448,50....... ? 1452,50
ot ? 48.448,50............................. .3 %
zuzüglich 20 % Mwst. (Käufer u. Verkäufer)/+ 20 % ddc
Plasta se ot dvete strani,
bei einem Wert bis ? 36.336,40 .... 4 %
von ? 36.336,40 bis ? 48.448,50....... ? 1452,50
ab ? 48.448,50............................. .3 %
zuzüglich 20 % Mwst. (Käufer u. Verkäufer)
vinagi ima dogovor za uslugata s tazi strana, kojato se obrasta kam brokeri pri sklu4ena sdelka toi si polu4ava svoite prozenti ot dvete strani.
NO BROKERA E POSREDNIK, 4IJATO FUNKZIJA E DA NAMERI KOMPROMIS; UDOBEN ZA DVETE STRANI I DA SADEISTVA VAV VRAZKA SAS ZAKONITE. TOI NOSI I OTGOVORNOST; AKO PREDADE GRE6NA INFORMAZIJA ZA SOBSTVENOSTTA VARHU OBJEKTA; SASTOJANIETO NA OBEKTA (ako ima skrit muhal da re4em) I. T.N.
Po tazi pri4ina tesi spezialisti bivat ovu4avani i v ozenka na obektite- za koeto si ima Metodi za iz4isljavahe pazarnata stoinost spored 1.realni sdelki, 2.dogodnostta (ako vaobste takav tip imoti na saotvetnoto mestopologenie se otdavat pod naem i nosjat dohodnost) i 3.materialnata stoinost i se vzema v zavisimost ot obekta ili srednoaritmeti4nata ili njakakvi prozenti otno6enija na saotvetnite stoinosti.

Ima spezializirana literatura. Nai populjarhi sa metodite na 6weizarzite.

Tuk za tezi, koito polzvat nemski:
[www.tkb.ch]
A tuk sa njkoi ot kriteriite za tezi ozenki:
[www.tkb.ch]

Vijte v Google- sas sigurnost ima i na drugi esizi (na bg ne sam sigurna)
Radvam se, ako mojah da pomogna.

Tova mi e profesijata i mnogo molja „kolegite“ot BG da me izvinjavat, no po-goljamata 4ast njamat nikakva ideja ot nedvijimi imoti.


А да си дойдем на думата...
16-03-2007 - 07:57:39
avatar
Мислех си кога ли и у нас хората ще разберат, че количеството не води до качество...??? Вижте как става в някои страни и вижте как става тук:

[forum.imoti.net]

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Искам да знам как работят агенциите в Европа
16-03-2007 - 13:56:10
Олеле,как ме стегна шапката!
Да, всичко до тук е написано по един чудесен начин,само че питам:има ли в нашата страна регламент?С какво този брокер/виновен и за глобалното затопляне/е защитен от хитреци/колеги и клиенти/?Има ли законова уредба?Би ли ми казал някой от всички Вас,които търсите изрядност в този бранш,колко случая на подписани договори,които са прескочили агенцията има подведени под отговорност и ако няма ЗАЩО?

Знаете ли какво казват някои ,когато им поднесеш такъв договор за поръчка-"Абе, дайте това договорче,то не върши работа,ама щом сте рекли...."Или протокол за оглед-"Ааа,ЕГН-то не си го давам,защото има закон за личн.данни" и слага само една заврантулка като подпис.

Е, и..../без коментар/
Отдавна следя този форум.Толкова казано,речено и избръщолевено по адрес на НИ.
Велики мисли на израстнали в собствените си очи"човечета".Тези същите,които с огромно желание биха си спестили комисиона ако могат,без да се съобразяват,че ти си ги водил в дъжд,студ,пек,кал по обектите,защото те"само са се обадили по телефона"на ТВОЯТА обява.Че има калпави,неугледни,неграмотни ,алчни и крадливи/и то по между си/брокери- да има.Но и клиенти от този калибър с претенции-дал Господ! Темата е толкова обширна.
Не може да вървиш с лъснати обувки по кална улица и да искаш да си чист.Първо трябва всички заедно да си оправим улицата.Не може в една държава на абсурда,да имаме прекалени изисквания само към другите. :g: :g:
Re: Искам да знам как работят агенциите в Европа
16-03-2007 - 21:30:28
Ами докато разплащането става с куфарчета с пари кеш, може и да се опитват да не си платят комисионата на агента - ходи после го гони, те парите вече взети.
Затова, както бях написал преди, разплащането трябва да се прави през ескроу - продавача вкарва там парите, а те излизат оттам по следния ред: първо за изплащане на ипотеката към предишната банка, после за държавните такси, после за комисионата на агентите, и каквото остане - на продавача.
А ходи да не си платиш комисионата - тя въобще не минава през теб!

Пък за това, че клиентите ви не искат да подписват договор с вас - ами сигурно не мислят, че им предлагате услуга, която си струва. Ако ще им пускате обява за имота във вестник "Куриер 5" какво да говорим...
Но ако чрез агента си придобиваш достъп до система, подобна на МЛС (за която бях написал) която е нещо, което иначе не можеш да ползваш и е много по-силна и удобна платформа от обявите във вестника - тогава който иска да я ползва, ще си ангажира агент с договор и ще си му плати.
Re: А да си дойдем на думата...
18-03-2007 - 09:13:01
Вари го печи го, то едно си знае – ДАЙ ПАРИТЕ

Ей бате – влизай в час! Аз комисионна с кеф ще платя на тоя дето си свърши работата, но я да мога да съдя за:

- Стотиците километри, които съм навъртял да разхождам на свои разноски такива като тебе в дъжд,студ,пек,кал? За да установим че от 5 огледа на къщи, агента има ключ за една (демек гледахме цял ден дворове), оферта ‘отвътре на шпакловка и замазка’ е всъщност груб строеж с 2 измазани стаи от 200кв eye popping smiley , или че оферта с ‘двор 600кв’ е всъщност неразделен двор 2дка в единият край на който живее продавача eye popping smiley ..... или ..или Кой ще ми плати на мен разноските, времето, нервите?!? И после ще имаш наглостта да искаш комисионна?!?

- пропуснати ползи: 3 месеца, в период на ежеседмично покачване на цените, една патка ми предлага оферти от 3 квартала. Казвам и 100 пъти – жена има и други региони гледай тези и тези .... но понеже жената си гледа нейните оферти, чакай пиле кукувото лято. Я да видиш като се обадих на още 10 агента как намерихме оферта за 2дни. И после такъв като тебе ще има наглостта да ми каже че не съм коректен ли?!?

- неизпълнени условия по договор – я да не сканирам какво ви пише в договорите.... същите срещу които роптаете че клиентите не искат да подписват. Я да ми кажете един ваш клиент получил КОНСУЛТАЦИЯ – за цена, за преимущества и недостатъци на имота.... аз за няколкото сключени сделки и стотиците огледи НИТО ВЕДНЪЖ не съм видял такова чудо. И да уточня – консултация не е премълчаване на неизгодни факти, не е хвалене на кьораво магаре, не е да бързаш да си вземеш комисионната. И после наглеци кат о тебе ще мрънкат че клиентите не си спазвали условията и не подписвали договорите?!?

- другото са детайли, на които обръщат внимание в белите държави :}

Темата наистина е обширна, но не това е темата – тук темата е как ТРЯБВА да стават нещата – защо трябва да има квалификация, трябва да има организация и контрол, законови и нормативни уредби.... даже и в държава като БГ.

А за това как стават в БГ – ти предлагам ей тук да четеш
тази тема
или тази
а много ще се радвам и да ми отговориш на някои от тези въпроси [forum.imoti.net]





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-03-18 09:45 от oh boli.
Re: А да си дойдем на думата...
18-03-2007 - 20:20:02
Oh boli,
Не с този тон и с тези квалификации!Явно си доста ПЪРВИЧЕН и като поведение,и като мислене,а изглежда и целият ти живот е такъв.С този език не в бяла държава,ами и на мегдана няма да те търпят.С такива като теб ,не може да се дискутира.Пълна загуба на време е. smoking smiley
Re: А да си дойдем на думата...
18-03-2007 - 22:57:17
Щях да забравя-куца ти граматиката! :}
Извинявай ама на мен ли говориш???
19-03-2007 - 00:03:29
avatar
"Вари го печи го, то едно си знае – ДАЙ ПАРИТЕ

Ей бате – влизай в час!"


Надявам се, че не се обръщаш към мен с тези думи, защото по писанията ти разбирам, че определено не си работил с мен и от там съответно се зачудих ти всъщност на КОГО ГОВОРИШ???
И както съм казвал един милион пъти във форума когато искаш да се оплачеш от работата и действията на НЯКОГО (разбирай на брокерите, които са криви на целия свят, че собствениците на имоти искат да станат милионери) то тогава бъди така любезен да назовеш фирмите и брокерите от които си недоволен. Като разбира се не е зле да кажеш и от какво точно си недоволен!

Защото на общите приказки всеки е цар: "Аз му казах търси ми там ама той ми намерил еди къде си!" ... ноу комент! Ама дали е имал "този някой" възможност да си купи "апартамент в южни райони без първи и последен етаж" тази тънка подробност в 99% от случаите се пропуска... Но важното е да се плюе... ами плюй си на воля, но за да има смисъл от това поне бъди конкретен.

"За да установим че от 5 огледа на къщи, агента има ключ за една (демек гледахме цял ден дворове).."

Съчувствам на всички, които работят с креватни брокери, но моля нека не слагаме под общ знаменател всички "бате" ОК???





Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-03-19 00:05 от Продавач.
Re: Искам да знам как работят агенциите в Европа
19-03-2007 - 00:07:57
avatar
komin4e Написал:
-------------------------------------------------------
> Олеле,как ме стегна шапката!
> Да, всичко до тук е написано по един чудесен
> начин,само че питам:има ли в нашата страна
> регламент?С какво този брокер/виновен и за
> глобалното затопляне/е защитен от хитреци/колеги и
> клиенти/?Има ли законова уредба?Би ли ми казал
> някой от всички Вас,които търсите изрядност в този
> бранш,колко случая на подписани договори,които са
> прескочили агенцията има подведени под отговорност
> и ако няма ЗАЩО?
>
> Знаете ли какво казват някои ,когато им поднесеш
> такъв договор за поръчка-"Абе, дайте това
> договорче,то не върши работа,ама щом сте
> рекли...."Или протокол за оглед-"Ааа,ЕГН-то не си
> го давам,защото има закон за личн.данни" и слага
> само една заврантулка като подпис.
>
> Е, и..../без коментар/
> Отдавна следя този форум.Толкова казано,речено и
> избръщолевено по адрес на НИ.
> Велики мисли на израстнали в собствените си
> очи"човечета".Тези същите,които с огромно желание
> биха си спестили комисиона ако могат,без да се
> съобразяват,че ти си ги водил в дъжд,студ,пек,кал
> по обектите,защото те"само са се обадили по
> телефона"на ТВОЯТА обява.Че има
> калпави,неугледни,неграмотни ,алчни и крадливи/и
> то по между си/брокери- да има.Но и клиенти от
> този калибър с претенции-дал Господ! Темата е
> толкова обширна.
> Не може да вървиш с лъснати обувки по кална улица
> и да искаш да си чист.Първо трябва всички заедно
> да си оправим улицата.Не може в една държава на
> абсурда,да имаме прекалени изисквания само към
> другите.

За съжаление е такаeye popping smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход