Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво да правя?

Публикувано от misho33 
Re: Какво да правя?
17-03-2010 - 12:40:51
avatar
Човек трябва да си подреди приоритетите в живота:
семейство, деца, работа, основен дом, вилен имот, автомобил, други, .........
Живота на нормалното семейство е вързан с града - работа, училище за децата.
Спрямо приоритетите всяко семейство си планира и начините за постигането им.
Re: Какво да правя?
20-03-2010 - 08:15:38
Не се връзвай на номера с къщата, ще те боли главата.
Добре, че един съученик ми вкара акъл в главата (15г съученик, и 1 година в казармата, майките ни се познават от 40г - да не кажете че някой някъде си казал)
Същия има 2 имота (жена му де) - къща на 2 етажа в драгалевци и апартамент на Левски точно до Даунтаун - 150кв - само той е на етажа. Оправиха основно къщата, вкараха тоалетната вътре и взеха да живеят, а родителското тяло на Левски.
Живяха една година без дете, взе да им тежи нещо, не живяха и 1 зима с детето и ... още януари се пренесоха на Левски.
Преустрои лятото апартамента на 2 - гарсониера и тристаен и зимата и двете семейства - млади и стари живеят на Левски. През лятото родителското тяло се по задържа на вилата (той така казва) в ДРАГАЛЕВЦИ.
Мен това ме отказа да си вземам или пък строя къща! това 2004г. Всеки си мечтае за такава, ама много добре си помисли дали е за теб, непрекъснато има работа - тук протекло, шума трябва да чистиш всеки ден есента, през другото време през ден, и с джип трудно се стига (приятеля ми с Лада нива ходеше) и т.н.
Re: Какво да правя?
20-03-2010 - 09:29:28
Задраскай последния вариант.С чакане къща няма да си купиш,нито ще си построиш.На където и да се движат цените,винаги ще трябва да изчакаш "още малко".
Re: Какво да правя?
20-03-2010 - 10:18:41
avatar
За да свършиш една работа, трябва да я започнеш.

Юлий Цезар 67 г. пр.н.е.
Re: Какво да правя?
20-03-2010 - 12:04:27
Мишо, здравей!
"Излъчваш" нещо симпатично.
Хем не ми се иска да давам съвети, че това е малко работа, в която често и дяволът се меси, хем ми се иска (ако е възможно) да ти помогна на не допуснеш някои грешки.
С наличните пари към настоящия момент може да разчиташ на малък по размери и сравнително отдалечен от София парцел. Ако вътре има и сграда, тя по-вероятно ще е "за събаряне".
Субективното ми мнение е, че купуване на силно амортизирана къща без наличието на достатъчно пари за бързо и масирано въвеждане в сравнително съвременен вид, е много спорно. Строежите и ремонтите - ако се проточат за по-дълго време, ще започнат да доминират живота на семейството и това може да доведе до напрежение.
Допълнително искам да споделя, че отглеждането на бебе и дете на хора от големия град в реалиите на България - някъде там далече, в общия случай е нереалистично и трудно реализуемо.
Говоря частично и от личен опит. На по-млади години взех една къща в Родопите и т.н. "оправяне" ми отне години. И до ден днешен всяка година имам нещо за правене (не дребно) защото освен всичко е и доста голяма. Намира се на място, където няма фирми, майстори и складове и всичко чака на мене. Улавям се, че вече започвам да мисля с досада за нея, а вече дори плажовете на Северна Гърция ще са на хвърлей място.
Синът ми междувременно порасна и не проявява и абсолютно никакво желание да ходи там. Докато беше по-малък, възприемаше пребиваването там като специфично "наказание".

Преди няколко години и апартаментната действителност в София ми додея страшно, че и тук нещата и оправията българска хич не са розови и за хвалба, при все че живея на място, дето няма друго такова (хубаво е). Започнах обиколки из Софийското поле да си търся парцел (или готова къща). Резултат нямаше. Констатирах драстично разминаване на оценките и представите. Друга тема е това - не искам да я подхващам.

Тези дни намерих едни стари кратки записки, които бях правил при една от обиколките - на изток от София.
Бих искал да ги споделя, все някаква дребна полза може да има при твоето евентуално търсене.

Долна Малина - на ок. 2 км. от пътя е, предимно стари, вехти, масивни къщи, керпичени огради. Има човешко присъствие. Неугледни кирпичени огради около пътя. Равно
Априлово - на 1 км от Д. Малина, съвсем близо двете, под 2 хълмчета, доста широк и просторен център, масирано ромско присъствие.
Пътят от Априлово до Гайтанево е захабен стар асфалт, но още няма дупки.

Гайтанево - на влизане опустошени и запуснати бивши ТКЗС сгради. Извън центъра е неоправено, дори недостъпно частично, тук таме нови сгради. Няма роми.

Петково - има връзка през Д. Малина по окло 1,5 км. добър път. Голямо село, обособен, приличен център. Роми ?

Горна Малина - на 2 км. от основния път, върби и езеро, прилично. Голямо, просторно, градски тип, блокове, гъсто застроена централна част. На излизане за Белопопци - порутени индустриални сгради.
Пътят до там е добър.

Белопопци - равно, просторно, но бедно и запуснато. Много роми. Има и няколко нови къщи.

Продължаваме за Байлово. Пътят добър, живописен, хълмист. Язовир с риба. Селото хубаво, огледно, 750 м. надморска височина, няма роми. Твърде далече от София - над 40 км. Зимата трябва 4х4.

Обратно в Г. Малина, изкачване - нова фабрика, следва спускане и на ок. 5 км. е Негушево. Тесен път.
Негушево - красиво, но само за вила.

Продължавам по централен път до Саранци. Просторно. Големи, нови къщи. На самия Подбалкански път. Доста движение. Ж.п.

Чеканчево - има и гара, обща със Саранци. От юг има хълм, минава река. Встрани от центъра е трагично.

Макоцево - отбивка около 2 км. Строят се нови къщи, пръснати на голяма площ . Няма уют.

Осоица - на южен склон на Балкана. На ок. 3 км. от пътя. Индустриални руини. Западнало. Само отделни добри къщи.

Григорево - равно, просторно, почти на главния път. Големи парцели.

По пътя за Елин Пелин в ляво има отклонение за Мусачево. Там е широко, подредено. По-богато. Кремиковци ?

Равно поле - просторно, равно, големи къщи, игрище за голф. Вероятно е отровено от кРемиковци.

Успех !



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-03-20 14:03 от nacheff.
Re: Какво да правя?
20-03-2010 - 20:26:36
avatar
Quote
nacheff
Мишо, здравей! "Излъчваш" нещо симпатично.
Хем не ми се иска да давам съвети, че това е малко работа, в която често и дяволът се меси, хем ми се иска (ако е възможно) да ти помогна на не допуснеш някои грешки. С наличните пари към настоящия момент може да разчиташ на малък по размери и сравнително отдалечен от София парцел. Ако вътре има и сграда, тя по-вероятно ще е "за събаряне". Субективното ми мнение е, че купуване на силно амортизирана къща без наличието на достатъчно пари за бързо и масирано въвеждане в сравнително съвременен вид, е много спорно. Строежите и ремонтите - ако се проточат за по-дълго време, ще започнат да доминират живота на семейството и това може да доведе до напрежение. Допълнително искам да споделя, че отглеждането на бебе и дете на хора от големия град в реалиите на България - някъде там далече, в общия случай е нереалистично и трудно реализуемо.
Говоря частично и от личен опит. На по-млади години взех една къща в Родопите и т.н. "оправяне" ми отне години. И до ден днешен всяка година имам нещо за правене (не дребно) защото освен всичко е и доста голяма. Намира се на място, където няма фирми, майстори и складове и всичко чака на мене. Улавям се, че вече започвам да мисля с досада за нея, а вече дори плажовете на Северна Гърция ще са на хвърлей място. Синът ми междувременно порасна и не проявява и абсолютно никакво желание да ходи там. Докато беше по-малък, възприемаше пребиваването там като специфично "наказание". Преди няколко години и апартаментната действителност в София ми додея страшно, че и тук нещата и оправията българска хич не са розови и за хвалба, при все че живея на място, дето няма друго такова (хубаво е).

Съгласен съм, и моите постове го потвърждават.
Re: Какво да правя?
20-03-2010 - 22:21:45
Съгласявам се безусловно с горните...повече от 5-6 км извън покритието на линиите на градския транспорт просто е нереалистично.Там е друг свят.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход