Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво да правя?

Публикувано от misho33 
?
Re: Какво да правя?
14-03-2010 - 10:09:33
avatar
Нека се изкажат по въпроса и дамите.

Еврото идва към България.
Re: Какво да правя?
14-03-2010 - 10:41:19
Една интернет мъдрост, първо разказана от Sctyher в този форум:

"Две бири или философията на живота, вселената и всичко останало

В часа по философия професорът застана на катедрата, изпълнена с различни предмети и зачака студентите да утихнат. Тогава взе голям празен буркан от майонеза и го напълни с топки за голф. Попита студентите дали съдът е пълен. Те отговориха утвърдително. После професорът взе една кутия с камъчета и я изсипа в съда, разклати го леко и камъчетата се наместиха между топките за голф. И отново попита студентите дали съдът е пълен. Те пак отговориха утвърдително. Сетне професорът взе кутия с пясък и я изсипа в съда. Естествено пясъкът запълни всичко. Той попита още веднъж дали съдът е пълен. Студентите отговориха с единодушно "да". Тогава професорът взе две кутии с бира от бюрото и изсипа съдържанието им в съда, което изпълни празното пространство сред песъчинките. Студентите се разсмяха. Сега, каза професорът, когато смехът утихна, искам да ви кажа, че този съд представлява вашият живот. Топките за голф са важните неща във вашия живот - семейството ви, здравето ви, децата ви, приятелите ви, страстите предпочитанията ви - все неща, които, ако загубите всичко друго и ви останат само те, животът ви ще бъде достатъчно пълен. Камъчетата са другите неща - работата ви, къщата ви, колата ви. Пясъкът е всичко останало - малките неща. И продължи: "Ако най-напред сложите пясъка в съда, няма да има място за камъчетата и топките за голф. Същото се случва и с живота. Ако губите времето и енергията си за дреболии, никога няма да имате място за нещата, които са важни за вас. Обръщайте внимание на нещата, които застрашават щастието ви. Играйте с децата си. Излезте с партньора си навън, на вечеря. Винаги ще се намери време да изчистите къщата и подредите. Погрижете се най-напред за топките за голф, за нещата, които наистина си заслужават. Подредете приоритетите си. Останалото е само пясък." Една от студентките вдигна ръка и попита: "А какъв беше смисълът на бирата?" Професорът се усмихна. "Радвам се, че ме попитахте. Исках просто да ви покажа, че няма значение колко пълен е животът ви, винаги ще се намери място и за две бири."


Помисли дали не слагаш първо камъчетата в буркана.
?
Re: Какво да правя?
14-03-2010 - 10:46:41
avatar
Dimitar, това е супер !
Беше го пуснал преди време, и го принтирах и раздадох на мои познати.

Еврото идва към България.
Re: Какво да правя?
14-03-2010 - 12:07:52
Благодаря за съветите. Имам си дългогодишна приятелка, бихме искали да живееме заедно. Тя е съгласна да живее на 10-15 км от София, че и на повече, стига да има условия и добър превоз. Но можеш ли да вярваш на жените ... smiling smiley (Без да започваме да разискваме темата, не искам да обидя никого).

В София си имаме апартамент, който някога ще остане за мен. Там винаги ще може да преспя, да остана и т.н.

В общи линии явно ще трябва да седя и да почакам още малко, докато не изпадне нещо наистина добро и поносимо като цена. А до тогава - трупам в банката. Благодаря за съветите.
Re: Какво да правя?
16-03-2010 - 18:32:28
Quote
venciev
Радвам се,че има такива честни и скромни хора като теб Мишо!
Може би ще чуеш много мнения,нека и моето да бъде до тях.
В това положение,което си ти-не са въобще малко такива хора,не бързай с тегленето на кредит!Нека печелиш дълги години хубави пари и да ти остават все повече,но има го и обратния вариант,особена в нашата мила татковина/всичко може и трябва да очакваш/.
Затова от вариантите,които предлагаш,ако съм на твое място бих избрал този със старата къщичка/съборетината/ и да си я правиш когато имаш време и възможности!Щом ще си я правиш ти,имаш и приятели,които да помагат,не се набълбуквай с кредити,проекти и разрешителни защото спестените пари ще свършат ужасно бързо само в началния етап!
Купи си стара къща и се напъни да и оправиш покрива,за да не се събаря повече и после когато имаш време,малко по малко ще се справиш!
Желая ти го от сърце!Успех от мен!


Мишо, от всички лакърдии,казани в цели 4 страници, аз лично, ако съм на твое място, бих послушал само Венци. Още повече, че той е пич, който разбира от доста работи в живота. Пък ти, постъпвай както искаш. Съветите за търсене на имотна мома, не им обръщай внимание, това не е за мъжкари, ако се имаш за такъв.*ok*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Домът е храм на тялото, тялото е храм на душата."
Re: Какво да правя?
16-03-2010 - 18:58:57
Не искам да давам съвети ама да споделя пък ,който иска да си вади изводи. Та преди 8год. купих парцел с цел застрояване и продажба ,като финансите бяха част лични част малък кредит. Да но моята мома като реши ,че няма да мръдне от къщата ,та я завършвах 6 год.и накрая се нанесохме барабар с още три деца.Та раздялата с кеша не е толкова страшна стига момата да е до теб.smiling smiley
Re: Какво да правя?
16-03-2010 - 19:06:07
avatar
Скорпи, момата е най-важния фактор. Не е важно, дали ще е имотна или не.
Поста на Димитър за "важните неща" потвърждава това.
Re: Какво да правя?
16-03-2010 - 19:21:07
Quote
TZARS
Скорпи, момата е най-важния фактор. Не е важно, дали ще е имотна или не.
Поста на Димитър за "важните неща" потвърждава това.



Сакън, не омаловажавам моматаeye popping smiley

Само, че, ич не ти требе мома, която ще те ареса само заради къщата.

Момата требе да е в наличност и да е до теб, когато правиш къщето, щото тя ще му е стопанката и тя ще се разпорежда в него. Къща се прави с любов, с мноооого любов:loveu:.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Домът е храм на тялото, тялото е храм на душата."
Re: Какво да правя?
16-03-2010 - 19:25:45
Скорпи*bow*
Re: Какво да правя?
16-03-2010 - 20:12:50
Мишо, каквото решиш прави, само не се хващай на филма с кредитите, банките в момента атакуват пазара с култовия рефрен, който ние брокерите тотално изтъркахме: "сега е момента да си купиш имот, после ще съжаляваш" не се хващай winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход