Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

След предложение за смъкване на цената, колко време е приемливо да се чака отговор от продавача?

Публикувано от CODEcomplete 
Камелия,говориш за "нормални"неща,""купувачи","пазари"и т.н.
На пазара,най-нормалното нещо е на купувача да се обръща внимание!
Какви според теб са тези хора,които така се гаврят с човека и 6 дни не му дават отговор?
И не е ли най-нормалното нещо,което може той да направи е да им се обади и да им тегли една сочна?
Камелия ти си най-наясно от всички, че в момента му точат ските и ще го пуснат по пързалката. Той ако сега се обади и предложи още 5 хил евро отгоре, дори и при това предложение сделка НЯМА да има и ти много добре го знаеш. Това за 30% надолу ВЕЧЕ е умряла работа, той е "разкрит", но ще му помогна поне да успее все пак да го купи на въпросната цена.
А колко пъти съм играл така, ами един единствен път и то пак ей така един "мераклия" се беше набутал в кепа при другите шарани...опс в един момент цената стана с няколко хиляди нагоре!
Quote

- ако ти продаваш, знаеш че цената ти е "в пазара" и дойде някой да иска отбив от 20%, да питам ли какво би направил?

В момента в който брокера се свърже с мен, ДИРЕКТНО ще се свържа с купувача и ще му кажа: а) потвърждавам си цената, защото еди-кво си, б) предлага не 20% а 3% отстъпка, в), г), д)...очаквам отговор в рамките на два дни примерно. В рамките на два дни купувача ми се обажда и ми казва: моето контрапредложение е еди кво си...и така в един момент се "срещаме" в цената...
Някъде да споменах 6 дни помайване!?!
Re: След предложение за смъкване на цената, колко време е приемливо да се чака отговор от продавача?
19-01-2009 - 14:05:21
Мдааа, с притеснението, което личи във всеки твой пост (да не би да продадат имота, на многото мераклии дето са се били обадили), не само няма да получиш отстъпка, но ще си щастлив, ако не те натоварят още! Продавачите все пак са професионалисти - продават по някой имот в годината, а на теб ти е сефте и ще те изработят.
Видно е, че няма да можеш да се спазариш... Направи както продавача - наеми някой да представлява интересите ти.
Има няколко предложения от форума, свържи се! Даже мисля че и даром ще ти помогнат.
А ти ще останеш доволен и сам ще се отблагодариш после...
Чета темата и нещо немога да разбера. Казвате, че брокерът може въобще да не е предал на строителя предложението на купувача. Ами нали брокерът няма файда да се мотае продажбата. Това, че строителят може да падне 3% или дори 10% от цената на имота няма да се отрази кой знае колко на комисионната на брокера. Тогава защо брокерът да не направи всичко възможно имотът да се продаде възможно най-бързо?

Поправете ме ако греша в разсъжденията
Едва ли е строител.
Ако само една агенция предлага имота е вероятно офертната цена да е обсъдена между собственика и брокера. Обсъдено е и предложението. И са го сметнали за неприемливо. Защо не връщат отказ. Дали е въпрос на тяхна тактика - явно успешна, или на немарливост, или пък вече са го продали. Времето ще покаже. И то много близкото бъдеще.

КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА ТЕРЕНА.
Стара военна аксиома
Ако имат тактика, може и да не се окаже толкова успешна, защото не мисля нито да им звъня аз, нито да отстъпвам от оферата си вече...... Даже доста грешна е такава тактика, защото нали се сещате, че огледите продължават. Даже се замислям дали с такива хора е достатъчно сигурно въобще нещо да се договаря. Все пак важен е диалогът, изгода от сделка винаги имат и двете страни. Така че..... Но, ще пожиевеем и ще видим, за какво иде реч. winking smiley
ОК, влез да си прочетеш личното съобщение?!?
Ако цената е ниска има възможност да чакат и друг клиент.. в моментната ситуация малко вероятно.Но зависи..Ако има и други огледи то продавача и брокера могат да изчакват...Лично аз се съобразявам със следното първият по време по силен по право.
Никой не знае каккво мисли продавача..Има някои ,които при предложение на купувач вдигат цената../нарича се простотия или алчност/Ако сте решили ,че това е вашият имот,то незабавно поискайте среща .Сядате и решавате проблема..Поне ще сте наясно дали наистина продава и дали приема цената..
Понеже всички тук бяха отзивчиви - развръзката: преди 10 минути говорих с брокера, който се извини, че днес е сключен предварителен договор с друг на обявената цена. winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход