Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

пасивна къща

Публикувано от yavorand 
Re: пасивна къща
22-02-2006 - 18:44:30
Цимент борда го бяхме коментирали с тебе в стария форум, мисля че цената му (само на плоскостите) беше над 20лв/м2. Текстолита май на готова система (с профили) е около 70-80 Евро. Поне такава цена ми се мотае в главата покрай един голям обект който изпълняваме в момента в Поморие. Не знам тоя текстолит как се държи от гледна точка на стареене, това все пак са някакви смоли и УВ лъчите не би трябвало да им понасят много добре. Ако се питат производителите естествено гаранция франция минимум 20 години winking smiley По едно време се бях запалил на тема дърво, един приятел си сложи най-обикновен чам (само че някакъв без чепове), без допълнителна обработка, седи много красиво... след една зима. След две може и да не е много красиво. Пък аз като (бивш) архитект си падам по красотите winking smiley

А за цилиндъра уцели право куме в десетката или както се казва: BULLSEYE!
Имам в колекцията една кръгла ПК от австрия, ако смогна да я допиша тая статия за списанието (Къщата) ще я видиш снимана там.
Нещо друго като материал за вентилирана фасада достъпен на пазара, за който да не се сещам?
Re: пасивна къща
22-02-2006 - 21:41:44
Яворе, по горе не споменаваш вентилирания вариант и споменаваш EPS. Този вариант възможен ли е и как изглежда?
Какво разбираш под алумин като алтернатива на виниловия сайдинг? Някакви ламели, листа или т.н. Еталбонд. Само за инфо подобен материал (с друго име) има в дебелини под 4-5мм - 1-2-3мм и съответно по тънки цени, но имам някои съмнения дали става за фасади. Също и в цвят.
Petyr
Re: пасивна къща
22-02-2006 - 21:50:51
Сещам се за окачена керамична фасада.
Petyr
Re: пасивна къща
22-02-2006 - 22:00:14


Доколкото знам между плочите остава разстояние, което не се запълва, а хидроизолацията се реализира с мушама зад керамиката.
Petyr
Re: пасивна къща
22-02-2006 - 22:31:37
Керамична фасадна система “Argeton”

София Сентрал Парк

Керамична фасадна система “Argeton” – продукт на “Müller”, Германия
Висококачествена студена вентилируема фасадна система.
Цени: от 230 лв. на кв.м.
Цените са без ДДС.

http://www.argeton.de
Re: пасивна къща
22-02-2006 - 23:35:38
първо да питам петър как успяваш да закачиш снимките? измъчих се и така и не разбрах как става.
аргетон е много хубав продукт наистина, аз знам за 7-8 изпълнени сгради с него, първата мисля беше на ул.шейново, най-интересните поне за мен засега са тези на софбилд на драган цанков (до радиото) и новия порше център до летището. не знаех че работят и на софия сентрал парк. по обектите с аргетон изолациите отдолу са наши, вносител е фирма метатрон които са ни партньори от години. на порше център например за пръв път слагаме 16см фасадна вата... много приятна гледка winking smiley) вече има внос на няколко подобни конкурентни системи, едната се казва креатон, с нея изпълняват мола на стамболийски, с другата, пак немска правят мола срещу хотел хемус. много ефектен материал, безспорно, мисля че е клинкер... проблемите му са два в моя случай: цената и теглото, и двете са над моите възможности за момента winking smiley)
еталбонд с малки дебелини е за интериорно изпълнение. преди няколко години гледах как опитаха да сложат такъв на фасада на една доста известна сграда в софия (да не цитирам коя точно) и накрая се принудиха да свалят тавите и да ги оребряват отвътре защото буквално плющяха от вятъра.
алтернативата от алуминий която имах предвид са ламелни системи, най-добрата е една система на хънтър-дъглас, казва се 200f : ламели със специална противоветрова сглобка с ширина 200мм. ХД имат машина в софия и кроят по размер. всички козирки на по-големите бензиностанции са с 200f, последния по-голям фасаден обект е втората арена в младост. ценното е покритието, трислойно, патентовано, казва се луксакоут и се твърди че е номер 1 в света за алуминий. цената е към петдесетина лева, но е своего рода сайдинг, вярно алуминиев... става за халета и промишлени сгради, но за къща не ми се връзва.
за епс имах предвид класическа система с мазилка... май най-реалното за момента.
епс, защото е много по-лек от каменната вата.
не знам... май къща най-много се връзва с дърво или камък, другото е или много промишлено или много офисно?
Re: пасивна къща
22-02-2006 - 23:40:06
...или много скъпо winking smiley
R. Velchev
Re: пасивна къща
23-02-2006 - 09:52:24
Май най накрая ще дойдеш до графитния EPS на Аустротерм като мен, ама да ти доставят поне 10 см с профил, да го направиш като хората. И си избери свястна мазилка и най-вече свестни майстори.
Поздрави
Petyr
Re: пасивна къща
23-02-2006 - 10:05:03
Картинките стават, като щракнеш на картинка и дадеш пълния адрес на картинката. Ако искаш да качиш твоя, първо я качваш на някой сайт, например www.snimka.bg и после даваш линк към нея.

Линка трябва да е директно към картинката, например:
[www.sofbuild.com]
Re: пасивна къща
23-02-2006 - 11:21:28
АМа моля ви - дайте нещо дето да е по-евтинко. Все пак в тази дискусия говорим са икономииsmiling smiley
Яворе спомням си, че ти бях споменал някаква цена от рода на 12лв. на кв.м. ама ти май имаше някакви подозрения, че не са хубави платната. Или бъркам.
А не може ли гипсофазер да се обработи с нещо та да не отиде от атмосферните въздействия? Един вид да се направи фхазадата с гипсофазер и отгоре някаква хидроизолация - той ако не се мокри би следвало да издържи. На мен не ми се акпериментира на чужд гръб, ак си правя за мен бих пробвал.
А за дървото - не виждам какво ти пречи ако стилът на къщата ти позволява горния етаж да направиш с дървена обшивка.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход