Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

пасивна къща

Публикувано от yavorand 
Здравейте на всички в любимия ми форум. Извинявам се, че леко ще се отклоня от темата, но не открих форум за външни изолации с винил (сайдинг) и предимствата и недостатъците им. Благодаря предварително ако някой има мнение и го сподели!
Re: пасивна къща
20-02-2006 - 21:34:51
Здрасти Веселин,
Прегледах участниците по-горе в темата. Мисля че феновете на винила тук сме малцинство.
На първо гледане - скъпо бе...... sad smiley
Ако обаче са верни нещата, които се рекламират и не се налети на менте може да се посмята.
Аз още не съм решил и една дискусия би ме заинтересувала.
Ти къде искаш да го слагаш и с каква цел? Имам някакви инфо, ако решиш да слагаш.
R. Velchev
Re: пасивна къща
21-02-2006 - 09:48:06
Сайдинга сам по себе си не е изолация, а финишно покритие, важно е какво и как се слага зад него
Re: пасивна къща
21-02-2006 - 12:51:38
Аз го намирам за грозно. Т.е. бих го изпълзвал ако е значително по-евтино от другите системи, а то не е.
Re: пасивна къща
21-02-2006 - 13:45:30
Съгласен. Грозничко, с доста дървени детаили и изглежда евтино.
Re: пасивна къща
21-02-2006 - 14:19:51
Очаквам някой ден да се предлоиш на пазара плоскости (като гипсофазерните) за външно приложение на приемливи цениsmiling smiley Да правим обшивки, да си ги боядисваме с приятни цветове, ама да не струват майка си , баща си и дядо сиsmiling smiley
Petyr
Re: пасивна къща
21-02-2006 - 15:09:50
Всички къщи с винилов сайдинг ми изглеждат еднакви, но ако наистина имат 100 години живот и 50 гаранция, то цената не е висока.
R. Velchev
Re: пасивна къща
21-02-2006 - 15:18:26
В началото и аз исках да сложа сайдинг отвън, но после като видях как го правят тук се отказах. Окачават го на летви, които хващат с дюбели, а доколкото видях в Америка има друга система на закрепвне. После пък ми казаха, че в кухината отзад може да се събере влага и да се развият миришещи лошо плесени, както и да се развъдят буболечки, които не могат да се изтребят. А и доколкото видях действително се предлагат само 3-4 цвята. Така че минах на мазилка. Иначе поддръжката му действително е по-лесна.
Re: пасивна къща
21-02-2006 - 18:07:29
Майтап или не, но и мен ме затресе пак темата за фасадна изолация. Комплексирах се след посещението в ателието на един колега, нова кооперация, стени 5см стиропор+5см вата в обшивка; таван 20см.вата с перфорирани картони (впечатляващо звукопоглъщане, в по-готина работна обстановка не бях попадал); под 5см твърда вата под замазка. Дограма алу+троен стъклопакет/вътре к-стъкло+аргон.
Сега!
Има само една външна стена, вярно, отгоре, отдолу и отстрани са отопляеми помещения. Обаче в студовете парното му беше изключено и температурата вътре - поносима. Има 7-8 компютъра работещи 24/7. Това му е отоплението.
Еми да ви кажа, комплексирах се наистина и вследствие реших: напролет +мин.10см. на стените. По вероятно 15см с нова мазилка. Така де, няма да се излагаме пред чужденците winking smiley))
Обаче-проблем.
Нали съм със сандвич зид, отвън е 12-ка тухла и взех да се притеснявам ако сложа фасадна вата да не отпоря външната стена.... Моя конструктор казва споко, ама не се знае знае ли се winking smiley
И сега за срам на срамотите си мисля за EPS, или, подобно на Петър и Радо, някакъв сайдинг. ПВЦ го отписваме с дебелия молив, остава дърво, алуминий, текстолит или цимент борд. Някакви други идеи?
Помагайте?
Re: пасивна къща
22-02-2006 - 17:00:58
На цимент борда каква е минимланат цена, която си срещал.
И на текстолитът също ми е интересно.
И ако не се държи на красотата бих използвал ондулин вместо пластмаса. Мисля към 10лв. на квадрат бяха вълнообразните елементи и не виждам причина да не могат да се монтират вертикалноsmiling smiley Ама като хале ще прилича. Инаеч супер пасивна къща може да се направи- полуцилиндър е обема на къщата, метални носещи дъги на единични фундаменти , отвътре гипсокартон - мужду ондулина и гипсокартона - вато колкото душа ти иска. При една и съща квадратура на външните стени, полуцилиндъра има по-вмалка площ от паралепипеда. ЗА максималистите - полусфера - с минимум повърхнина затваряш максимум обемsmiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход