Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Булбанк без такса за предсрочно погасяване

Публикувано от Анонимен потребител 
Анонимен потребител
Булбанк без такса за предсрочно погасяване
20-04-2006 - 08:34:52
[www.bulbank.bg]

Този почин беше подет на времето то Алианц ама нещо липсваше в последната им промоция, да видим сега Булбанк smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-04-20 08:51 от Тинки Уинки.
az sum s kredit ot Bulbank i taka kakto vurviat neshtata v tazi banka,te nikoga niama da mahnat nakazatelnite lihvi.Neshto povece-predi niakolko meseca nakazatelnata lihva skoci s 1%...Moiat suvet kum vsicki novi kreditoiskateli e,da nastoiavat za tocno opisvane na prosenta nakazatelna lihva za predsrocno pogasiavane v dogovora si.
Анонимен потребител
Re: Булбанк без такса за предсрочно погасяване
05-05-2006 - 11:43:55
petya, petya има такса за предсрочно погасяване, а не наказателна лихва.

Никоя банка няма да махне таксата за предсрочно погасяване защото самото предсрочно погасяване си е един вид нарушаване на договора между тебе и банката. Това което Булбанк пуска в момента е промоция - вземаш кредит до края на Май и в договора си пише - няма такса за предсрочно погасяване.

Иначе си права обикновено в договорите пише - според тарифата на банката, макар че е хубаво да е забито някакво число.

Освен това не знам защо смяташ че таксата за предсрочно погасяване е вдигната с 1%. Според мен е смъкната с 1%.

Към момента за тървите 3 години е 5%, след това 3%.
Имам една тарифа от Септември 2005 - таксата е била 4%.

Според мен човек, ако ще погасява предварително това надали ще е първите 3 години, така че според мен има намаление от 4% на 3%. А това 5% са го вдигнали за първите 3 години за да не рефинансираш от друга банка. Един вид хората които са събрали някой лев и искат да си изплатят заема им се дават "преференции" за сметка на тези дето искат да рефинансират и да идат при конкуренцията.
Имам намерение да тегля жилищно-ипотечен кредит,проучих доста банки,в "Булбанк" условията ми се струват доста добри,но в договора им не може да няма някоя уловка.
В момента има промоционален лихвен процент,но ако изтегля заем за 15години мога ли да договоря 10годишна промоционална лихва,а след това БЛП+надбавка?
А и тези 125% от оценката на жилището за имуществена застраховка-какво точно да разбирам?
Анонимен потребител
Re: Булбанк без такса за предсрочно погасяване
05-05-2006 - 14:25:16
не са 125% от оценката, а 125% на сумата която дължиш. Ако имаш заем за 40000 да кажем ще трябва да застраховаш жилището на 125% на 40 000 = 50 000. По принцип изискването е стандартно за всичките банки. Поне доколкото обиколих вчера и днеска застрахователите Имушествената + природните бедствия и земетресение е към 0.29-0.30%

С други думи ще ти утежни заема с около 0.37% годишно.

На въпроса за 10 години промоционална после другата - ами естествено че можеш.

За уловки не бих казал че има - преди малко се върнах точно от Булбанк (реших да ги наобиколя като обикалях застрахователите) и нямаше нищо притеснително. Застраховката живот е за тяхна сметка, погасява се стандартно през разплащателна сметка - може да видиш колко е таксата за поддръжка на разпалщателна сметка.

Най-накрая си изясних какво е:
"Лихвен % приложим за целия период на кредита 6,88%"
Нещо като онова на SG - ако ОЛП мръдне с 2% те коригират и тебе.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход