Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Вдигайте им наемите!

Публикувано от zestate 
Re: Вдигайте им наемите!
06-02-2008 - 11:01:25
Е толкова са възможностите на ИТ сектора - имате огромни претенции към другите, а като трябва да свършат нещо си оставят ръцете. По-големи дървени философи от компютърните специалисти не съм срещал - всичко им е ясно, знаят всичко кое как се прави, а не повече от 10% от тях са наистина кадърни и могат реално да свършат работа.
Re: Вдигайте им наемите!
06-02-2008 - 11:44:59
То за това някой кълнат със следните думи - "Да ти влезне майстор в къщата...."
Сигурно IT специалистите са виновни и за олющените сгради построени преди 2-3 години и за мухлясалите стени в луксозното ново строителство.
Сигурно програмисти и администратори са били главните герои във филма топло Топло и Башмайстора.

Ако само 10% са кадърните в сектора IT то в строителния не са повече от 2-3% и то със сигурност не са между собствениците на строителните фирми.

Re: Вдигайте им наемите!
06-02-2008 - 13:11:18
И двата сектора поради прекалено бурното развитие наеха хора от кол и въже. И затова имат сходни проблеми. И съответно работещите в тези сектори имат прекалено високо самочувствие без необходимото покритие в повечето случаи.
Re: Вдигайте им наемите!
06-02-2008 - 13:27:14
- Пресцентърът на МВР съобщи, че са заловени хакерите, причинили срива на информационната система за обслужване на детските градини. Това са лицата И.П. на 2,5 години и Б.Б. на 3 години от град С., които не са искали да ходят на детска градина.
Re: Вдигайте им наемите!
06-02-2008 - 16:38:52
avatar
Не е проблема в ИТ сектора ами в общината. Сирма са голяма фирма и пишат най-различни неща. Имам приятел, който пише там приложения за междубанкови разплащания, за картови центрове (работа с дебитни и кредитни карти) и т.н. Клиенти са им големи банки и застрахователни дружества. Нали се сещате, че ако нещо се ополеска ще се губят пари и ще има големи разправии, може и до съд да се стигне. Само че там проблеми няма... И парите, за които ги правят тия неща, са доста по-малки winking smiley

Когато обаче става дума за държавна/общинска поръчка работата е друга. Там хем парите са големи, хем не ти пука какво ще стане накрая, защото никой не ти държи сметка. Малко им се отрази на реномето, ама пък 250 бона са си 250 бона smiling smiley

От общината ако са имали акъл са щели да имат в договора клаузи за неустойки и прочие. Като се има предвид, че са лаици, и че най-вероятно някой е прибрал приличен рушвет за тоя договор с колосална сума за нищо и никаква работа е ясно, че такива клаузи няма...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-02-06 16:40 от zlostyr.
Re: Вдигайте им наемите!
06-02-2008 - 17:07:28
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Е толкова са възможностите на ИТ сектора - имате
> огромни претенции към другите, а като трябва да
> свършат нещо си оставят ръцете. По-големи дървени
> философи от компютърните специалисти не съм срещал
> - всичко им е ясно, знаят всичко кое как се прави,
> а не повече от 10% от тях са наистина кадърни и
> могат реално да свършат работа.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4овек,хлебарките не са тези от ИТ сектора.сигурен съм,че има способни да направят един сайт.
хлебарките са тези,които цедят държавата по подобен начин-надписват десеторни цени за дадени държавни поръчки,и после ако случайно ги хванете в крачка-нагло се подиграват на бгтовеца-чувстват се недосегаеми.
медиите били урочасали сайта.....
срам нямат-а като го питат защо толкова много пари са дадени за един сайт-не отговаря.
кво е станало-някой с роднински връзки е взел 400000 лева от данъкоплатеца и за 2000 лева е намерил един-два "компютърни спеца",за да не даде 10 000 на някой,който разбира и последствията -бг медиите урочасали сайта,защото много се писало за него....
и разбирасе тази хлебарка няма да пусне под съд другата хлебарка,защото са генетично свързани.дори няма и да върнат разликата от откраднатите пари.
в цивилизацията веднага ще намерят хората ,направили сайта,ще трейсват банковия превод и ще го сравнят с касовата бележка ,издадена на този,взел от държавата 400000 лева.и после-право в затвора.

в бг-медиите са урочасали сайта.и тва е изказване на лицето,от което зависи дали този крадец ще бъде разследван или не??????????
тия шеф на сос -ИВАНОВ казва,че ще си помисли,дали да пусне сделката в прокуратурата и след това завършва-медиите урочасали сайта.
всички са хлебарки. трябва да ги пръскате е райд и мухозол такива.
и сигурно ,ако сайта беше тръгнал,нищо и нямаше да се каже.
сигурно има 10-на фирми,които обират всички държавни поръчки по системата -10 пъти по скъпо от нормалното,защото зад тези фирми стоят хората отговорни за раздаването на поръчките.
ако президентът е президент и премиера е премиер,щяха да викнат западни следователи да разнищят такива поръчки от близките години.
знаеш ли 4овек,че от както сме в европа,банките със закон трябва да пазят история на трансакциите и европейски и дори американски следователи им е разрешен достъпа?само им трябва прокурорско решение от бг,за да се проследи някой бгетовец,и ще му извадят и кътните зъби.
по този начин хванаха бившия гобернатор на моя щат-илиноис.
от четири години дори и швейцарските банки са задължени да отварят данни за интерпол и фбр.
само трябва някой в бг,който не е хлебарка,да се заеме и всички далавери пъкват веднага.
обаче скоро няма да станеме свидетели на такъв развой.бг още е република на хлебарките.......

Re: Вдигайте им наемите!
06-02-2008 - 17:48:18
Дори не мисля, че общината е виновна, поне пряко, нито Сирма. Самата концепция е абсурдна. Какъв е смисълът да се прави сайт, който трябва да може да издържи на пиково, ама наистина зверско натоварване един-единствен път в годината? Хора, като Хуба-Буба, които твърдят че това било елементарна задача, очевидно нямат представа за какво всъщност става дума. Едно е 10 000 души да се изсипят дори и само за 1 ден, а съвсем друго - в точно определен момент от този ден, и на всичко отгоре да се състезават един с друг, кой да зареди страница и вмъкне запис преди другите. Това изисква капацитет и сървъри, които спокойно могат да минат 400К, както и специално планиране за паралелна обработка. А какъв е смисъла от такава инвестиция за сайт, който да работи в такъв режим само веднъж годишно? Това не е спокойния и подреден корпоративен свят, за който са свикнали да изпълняват поръчки в Сирма. Сирма е една от най-читавите фирми в БГ, винаги са имали много добро реноме и отношение към хората си. Но това е друг свят, с други изисквания и манталитет. В Уеба е Дивия запад, правила няма smiling smiley
Така че дори не съм убеден че Сирма са подходили несериозно защото било общинска поръчка. По-скоро не са предугадили какво може да се случи. А то се случи, защото хората бяха принудени да се състезават едни с други. Това е и основния проблем - всичко идва от липсата на достатъчно места и оттам паниката у хората. Виждал съм сайтове с далеч по-солидни бюджети и проектирани за висок трафик с пикове, да се сриват в такива ситуации.
Разбира се, Бат Бойко като ловък политик ще се възползва от ситуацията да посочи виновник и да избегне въпросите защо местата са твърде малко. smiling smiley
Re: Вдигайте им наемите!
06-02-2008 - 17:59:21
Проблема не се решава със сайтове а с 20 нови детски градини, или с отваряне на затворени стари. А това да печелят децата по ред на записване го е измислил някой ОСОБЕНО-ГОЛЯМ-ИДИОТ.
Re: Вдигайте им наемите!
06-02-2008 - 18:22:55
Боби,защо трябва да купуват собствени сървъри?за да се направи и там далавера-да се продадат и те десеторно по скъпо?
не могат ли да използват чужди или държавни или общински?за един сайт за детски градини и сървъри.да,да много трафик имало.......та тва е най доброто извинение,а не истината.
нали някой трябва да им е виновен-цяла софия изведнъж влезла в сайта за детските градини и той не могъл да поеме трафика........
нали може и да не им повярвам.
Re: Вдигайте им наемите!
07-02-2008 - 10:56:41
Vdigaite dano da ima koi da gi plashta, moita naemodatelka /dreben restitut/ reshi da se probva da vdiga naema:
Tq: Dve godini veche ste tuka da pomislim za aktualizaciq na naema.
Az: Nqma problem moeto mislene e v posoka samo i edinstveno nadolu.
Tq: Emi mai shte se razdelqme.
Az: Ok
tq: Trqbva da pochvam znachi da vodq klienti
Az: Sled kato se iznesem i izpraznim
Tq: Ama taka shte se zabavq da go dam .................................. i t.n.t

Tova predi 4 meseca ..........................
Naema si e sashtiq jenata se vrazumi i pak vsichki sa dovolni i shtastlivi..................

Kolegi naemateli ne se poddavaite na evtini naemodatelski trikove, tova che prodajnite ceni se kachvat poveche ot dohodnostta ot naem v nikakav sluchai ne oznachava che tazi zavisimost trqbva da varvi raka za raka. smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход