Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

КРАХ,СРИВ и дезинформиращо кредитиране

Публикувано от acen1975 
Re: КРАХ,СРИВ и дезинформиращо кредитиране
20-01-2008 - 18:51:46
Оооо ,това с цигарите чудесно.Сега ще се изнервиш и ще пишеш по-бързо.Аз ги отказах след 28 г пушене и сега знам ,че няма да ни разпитваш толкова.Само не навлизай в Рецесия,изчакай още един квартал поне!
Re: КРАХ,СРИВ и дезинформиращо кредитиране
20-01-2008 - 19:01:04
а бе тя втората ипотека не е лошо нещо, ако стойността на имота покрива и двете...
Re: КРАХ,СРИВ и дезинформиращо кредитиране
20-01-2008 - 19:03:30
лошото е, ако английските банки са купували ипотечни пакети от американските банки СИВ-чета или са приемали са приемали такива за обезпечения на американски банки...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-01-20 19:05 от Naskata.
Re: КРАХ,СРИВ и дезинформиращо кредитиране
20-01-2008 - 19:10:57
Наска,руските капитали влияят полужително на англия,но не и за имотите.цените на имотите се определят от търсенето на средния англичанин.ако богатите изкупят много имоти,цените се вдигат,но не и рентите,което води до обезмисляне на инвестицията.
виж,друго е когато всички тръгнат да купуват.

Яворе-двойна ипотека-
купуваш апартамент за 100 000.след време става200000.или половината е заложен на банката,но другата половина,след вдигането на цените е твоя.
или след като се е вдигнала цената-останалите 100 000 можеш да ги ипотекираш също.
ето кво стана в англия,но не и в германия:
цените почнаха да скачат,хората почнаха да теглят двойни ипотеки и с тези пари да купуват още имоти.а после се отвориха и да купуват в източна европа.
подобно стана и тук в сащ,но разликата е,че американците купуваха само тук,за разлика от британците,които полакумяха от бъдещото влизане на новите източноевропейски страни в ЕС.
та англичаните купуваха,цените се качваха,залагаха с двойни ипотеки качването и т.н.
а в германия тва не стана и за това и германците не влезнаха в тази въртележка.
и така-цените се качват,психозата е пълна,британците се чувстват все по богати и по богати и продължават да залагат и инвестират печалбите.
а сега кажете какво става и ще стане,след като цените почнаха да падат?
Re: КРАХ,СРИВ и дезинформиращо кредитиране
20-01-2008 - 19:13:51
Наска,тва със СИВ е допълнително натоварване на банковите системи в англия и най вече в европа.то е отгоре на всичко друго.за това и наливат здраво пари в системата си,да не рухне.
Re: КРАХ,СРИВ и дезинформиращо кредитиране
20-01-2008 - 19:27:18
хъм...
зависи от доходите на англичаните-ако те не намаляват и успяват да си покриват вноските по кредите... не е страшно...(за тях де-не за Бг, където, ако цените на обезпеченията падат-няма да има нови кредити и следователно нови покупки в БГ)
Re: КРАХ,СРИВ и дезинформиращо кредитиране
20-01-2008 - 19:32:01
Но тук възниква друг въпрос, ще успеят ли Бг строителите да се носочат и излезнат на други пазари-не само на английския...
Доколкото, това е инстикт за самосъхранение-може би "да"
На последния панаир в Москва-преди около 4 седмици-БГ имаше няколко щанда...?!
Re: КРАХ,СРИВ и дезинформиращо кредитиране
20-01-2008 - 19:38:39
Асене,
Понеже всяко лято си обикалям няколко страни в европа, (пропуснах последното - посветихме го на Бг, а и жената си беше жертвала отпуската), действително дойчовците по магистралите, са доста. Но и французи, италианци, холандци, датчани и шверцайци не отстъпват много. Направи ми впечатления и сериозното присъствие на румънци - може би защото не го очаквах. Българи - йок - освен ако не са като мене с чужда регистрация. За англичаните - може би проблема идва от десния волан.
В Кипър - десен волан също и доколкото чувам английски стереотип на работа, най-голямата част от чуждестранните покупки са от англичани.
При нас обаче, немците определено са водещи. Конкретно в нашия офис - 23% немци срещу 1% англичани, другаде и по островите може и да е различно - не знам.

ЯВОРЕ,
тоя номер с цигарите - герой си!
Re: КРАХ,СРИВ и дезинформиращо кредитиране
20-01-2008 - 19:49:03
Предстои панаир (на НИ) в Дубай през февруари. Има много български заявки. Жилав и хитър е българина... Няма как да не оцелее...
Re: КРАХ,СРИВ и дезинформиращо кредитиране
20-01-2008 - 20:46:21
Наска,не ставаше въпрос за бг в момента.
Горо,британците ако не щъкат по европата с автомобили,не означава,че не са накупували.пълно е с английски инвестиционни фондове в НИ.не им трябва дори и да купуват реално-те си влагат парите там и оставят фонда да търси как най добре да ги реализира-дали ше прави проекти или финансира такива с техните пари.

преди 4 месеца ви писах,че когато тези фондове и агенции почнат да продават,ще заливат пазара с добри новини,за да могат да изцедят максимално и да не уплашат средния инвеститор.
но ги хвана кредит кризата и не можаха да продадат навреме.
какво става в англия в момента-за инвестиране в испания и европа са изтеглени стотици милиарди паунда,ако не и повече от трилиард.когато цените в испания започнаха да падат-имотите станаха непродаваеми.не само са загубили от падането,но и са затворени тези паундове в имоти,които са непродаваеми.същото започва да се случва и в источна европа.
1. съответно британските банки започват да имат недостиг на средства,поради затворените им ,изнесени пари в чужбина.това тепърва ще продължава да се задълбочава.
2. отделно,голяма част от тези пари са от втори ипотеки,а и в англия цените на имотите падат-това значи,че англичаните дължат повече на банките,отколкото реално им струват имотите.
3.за разлика от сащ,където имаше подобно финансиране,в сащ тези заеми останаха в страната,докато при англичаните много от паундовете им допринесоха за развитието на източна европа и испания.а не останаха в британия.
4.допълнително това довежда до недоверие в банковата система и хората почват масово да си теглят парите-септември,когато се редяха на опашки пред нордън рок.
5.всичко това ще доведе до по нататъчното недоверие в паунда.както и в много финансови институции инвестирали в испания и източна европа.

за да се финансира това колосално теглене на заеми,бенк ъф ингланд продаде много злато от резервите си по времето-от 2003 до сега.като голяма част беше на цени почти двойно по ниски от тези на днешно време на златото.така освен,че загуби веднъж от изнасянето на инвестиции в чужбина и безмисленото им затваряне там,всички тези милиарди трябва да се умножат и по загубата от продаване на златни резерви на ниски цени за покриване на дефицита.

ето ви нещо,което няма да прочетете и в западната преса.за това и дори и тук не вярваха за краха в англия,а все още и много вярват,че там няма да има крах.
аз пък мисля,че ще е зле и ще става много по зле.
и за това пред 4 месеца ви писах,че англия ще стане лошо,преди да стане в европа.
за европа-причините са съвсем други-нямат нищо общо с тези за англия-ама за това друг път.







Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход