Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?

Публикувано от Don 
Don
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
16-12-2007 - 16:55:08
Joan,

радвам се на включването ти. Не ми приемай думите за договорите буквално, просто внезапното ти изчезване след толкова време активност беше заместено за жалост от компаси, батета, брокери, чиито мнения не си струва и да се четат, пък какво остава да се отговаря.

За мен името Койчо Белчев беше напълно непознато до излизането на това интервю, но като му прочетох кратката биография съм на мнението, че човека заслужава особено внимание. Радва ме, че има българи създали си огромен авторитет изграден на това, което са постигнали.

Реално погледнато в интервюто не се казва нищо конкретно, но се засягат няколко много важни въпроса, над които човек си струва да се замисли.
Don
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
16-12-2007 - 16:58:06
Асене,

Начев е сериозен играч, не го подценявай winking smiley
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
16-12-2007 - 17:06:03
Дон,
Да знаеш колко добре те разбирам! В началото на годината и аз бях поставен пред същата дилема ! Не, че борсата стана изведнъж по-непрозрачна, но май нещата (нивото), а оттам и риска вече бяха други.
Не липсваха и директни изказвания, внушения.

От личен опит знам, че в Бг е несъразмерно трудно да скроиш и направиш нещо, което да работи. Корпоративните деятели не показват с готовност действителните си резултати. Маса активи не са коректно осчетоводени и преоценени. Има и други фактори. Реших, че ще остана още известно време.

Темата с имотите е особена за мене. Не съм сигурен дали въобще ще бъда разбран. Не искам да разисквам тази тема (за която споменаваш) по простата причина, че ще се наложи да кажа много неща, които не искам да казвам. :-)))Може би тук-таме съм изпускал по някоя фраза в стария форум, който форум неприемливо и непонятно защо изчезна. Сега трябва неизбежно да се повтаряме пред нова аудитория, да се аргументиране, да спорим, да поемаме обиди и т.н. По скоро не си заслужава.
Малкото време и ресурс за форумни изяви се разпиля и по други места. След като деятелите от имотния и строителния сектор ме загубиха като потенциален клиент :-)) съвсем естествено беше да пренаредя приоритетите :-))))
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
16-12-2007 - 17:17:34
Начев,нямам никакъв проблем с личноста ти.имам проблем с изказването ти:


"......Възрастният господин е пресолил супата. Някак си на тази възраст по биха му отивали благи приказки и защо ли ми се струва, че цялата работа има някаква определена цел. Дано греша! Щото с остаряването понякога хората стават много недоверчиви........."

както на тебе не ти беше харесало изказването на "Мичуринката" и ти имаше база за психоанализа към нея,така и аз в момента.
а ако ти си направил силно усилие да разбереш за какво става дума(както казваш),
и не си ме разбрал,
не съм и очаквал от теб да ме разбереш.но мисля,че повечето хора са ме разбрали.

вие с Наблюдател едно и също лице ли сте?или трябра да се търся по другите форуми,където пръвайдъра е открит?нищо че пледираш,че си в БГ,а той пледира,че е в сащ.начина ви на изказване е индентичен.
друг не съм засичал с много думи,нищо съществено да не казва.както и прекалено любезни към всички.
по добре бъдете като Компас.
той говори по съществено от вас,макар и по просто(ако си мислите,че правите впечатление с образованост,може би,но не и на мен).както и не е скучен с любезността си като вас.нито пък се опитва да звучи интелектуално.





Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
16-12-2007 - 17:20:55
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
Изпратено от: Don (IP съхранено)
Дата: December 16, 2007 04:58PM

Асене,

Начев е сериозен играч, не го подценявай
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Дон,нали може да не се съглася с теб
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
16-12-2007 - 17:38:02
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
Изпратено от: silent (IP съхранено)
Дата: December 16, 2007 02:51PM


не сме чак толкова скапани, но не можем да вървим напред- исторически проблем на нацията- проблема е в това, че не разбираме, че имаме проблем докато всички останали нации разбират ,че имат проблем и се стремят да го оправят -само това е разликата малка е нали - те си приемат проблема с достойнство и се надсмиват на него , а ние се сърдим и реагираме като недоносени хлапета.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
много добре казано Сайлънт.бг-товеца не е глупав,проблема е в манталитета.
ще се изкажа с мой любим герой Хитър Петър:

всички знаят в бг колко е хитър Хитър Петър.и как все надхитря Ходжата.
цели книжки има за това.по същия начин са ни учили в БГ-да надхитряме Ходжата.
но това ,което в бг не могат да прогледнат е как мисли ходжата.както и защо,след като хитър петър все го надхитря,той си остава сиромах и продължава да работи за ходжата.
кагато в бг се научат,че не трябва да надхитрят ходжата,а да започнат да мислят като него,тогава ще отпадне и бг-манталитета.
а до тогава,нека си мислят,че надхитрят ходжата.....
и колко глупав е той.....




Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
16-12-2007 - 17:40:56
nacheff Написал:

>Но
> едновременно с това недобросъвестни и користни
> практики вкарват в капана на десетилетна
> икономическа зависимост маса нормални хора, които
> биват буквално манипулирани и подлудявани от
> объркване и страх. Тъжно !


Съжалявам, но аз вярвам в свободната воля на хората и считам, че всеки има правото на волеизявление за по-нататъшната си икономическа, финансова, и впоследствие - политическа свобода. Че е тъжно - да! Ама попадналите в "икономическа зависимост" дали мислят така?

Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
16-12-2007 - 17:49:17
Дон,
искаш ли да ти покажа защо Начев,не само не е сериозен играч,ама си няма и никаква представа-само говори че има.
не съм го и чел преди,пропускал съм му бисерите,но само за последните си няколко постинга показва,че разбира единствено от българска фиулогия.
кажи ,ако искаш ще ти покажа,без да се заяждам с него.щом ти е приятел
Don
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
16-12-2007 - 18:11:27
Асене,

аз не деля пишещите тук на приятели и неприятели. Голяма част от нещата нямам и физическата възможност да прочета. Начев прави добри анализи, когато има желанието и времето за това, но напоследък нещо се покрива (бяга от отговорност). Ако имаш нещо конкретно предвид - кажи какво е.
Re: Цикълът при жилищните имоти. Къде се намираме?
16-12-2007 - 18:32:16
Глобал, след дълго отсъствие, днес май ми е форумен ден :-)))

Цитирам те : "Съжалявам, но аз вярвам в свободната воля на хората и считам, че всеки има правото на волеизявление за по-нататъшната си икономическа, финансова, и впоследствие - политическа свобода. Че е тъжно - да! Ама попадналите в "икономическа зависимост" дали мислят така? "

Няма никакъв проблем във факта, че не си съгласна с мене. Още повече, че не съм дал някакъв конкретен пример.
Какво може да се посочи? Ти знаеш ли, че и в момента има немалко хора, който продължават да теглят ипотечни кредити, без да имат съвсем ясна представа, как точно ще ги обслужват. И това се случва защото постоянно четат : Купувайте сега, че ще стане много по-скъпо. Скъпо и евтино са често относителни. Хората теглят пари подлъгвайки се по промоционалните лихва. Задълженията си ще плащат обаче в един много дълъг период и при условия, които сега са неизвестни. Знаеш, как тукашните банки сключват договорите (не само тукашните.)
Това горното е донякъде дори разбираемо и при определени условия приемливо, но знаеш ли, че през есента имаше информации за теглени пари срещу ипотека и вкарани на борсата. Предполагам следиш, какво се случи там след средата на октомври, а и продължава да се случва.

Та - правото на волеизявление не го поставям под съмнение, но за съжаление само с това право не можеш да си гарантираш свободата. Иначе съм съгласен с тебе, че за да можеш в днешно време да си действително независим, трябва да си и икономически такъв.

А какво мисли и как се чувства икономически зависимият си е въпрос на лична оценка. Сигурно има различни случаи.




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-12-16 18:48 от nacheff.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход