Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!

Публикувано от Продавач 
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
18-06-2007 - 14:32:45
Понеже чета, че много се коментира за това колко много пари правили агенциите в бг в сравнение с тия в Ирландия нека да отбележим няколко факта:

1. Пазарите, правилата и практиките в различните държави са различни:

САЩ - само продавача плаща комисионната (6%), защото има щатски закони, регулиращи сделките и типовете договори. Също така има изградена много ефективна мрежа и технология за дистрибуция на офертите от професионалните организации на брокерите. Излиза по-евтино да се ползват услгите на брокер, защото той/тя има на разположение технология (мултилистинг) да рекламира имота Ви. В много от случаите листинг брокера изобщо не прави огледи, а клиентите (потенциалните купувачи) сами посещават имотите ... итн (дълга тема е)

Гърция - комисионната е 10% твърдо

Англия - има разделение на видовете услуги: цените за реклама на имота Ви варират от 500 паунда до 5000 паунда, огледите (ако искате брокер да показва имота Ви) са допълнително. Ако наемете солиситор да Ви търси имот и на него плащате %%%

Ирландия - подобно на Англия (тези 0.5 - 1.5 % са само таксата на солиситора) има и други комисионни.

2. В България няма закон, който да регулира дейността на АНИ, но повечето АНИ следват едни общо взето хомогенни практитки, което им прави чест.

3. В България има всеобщо неразбирателство към функциите на включените страни, а в повечето случаи АНИ са най-малко виновни:

Адвокати - аз самия съм с юридическо образование. Виждал съм случаи където "близък на семейството" адвокат е привикан да консултира страна по сделка и си измисля такива глупости, че ми е идело да удуша някой ... и за какво мислите? За да измъкне пари от нищо неподозиращите си клиенти. А да не забравяме и класическия номер, че той/тя имали "приятел" нотариус ... сетете се, че нотариуса му дава комисионна за това да му доведе клиент. Как мислите етично ли е? Чии интерес е, този адвокат защитава - вашите (за което му плащате) или собствените си, които често са обратно на вашите интереси. Защо не се оплаквате от алчните и некадърни адвокати?

Банките - защо има такова страхопочитание към банките? Обещават Ви, че ще дадат пари, после се набутвате с маса пари разходи, и накрая Ви дават кофти условия или направо Ви отказват кредит. Защо НИКОЙ не ЧЕТЕ договорите за кредит с банките, а нашите (АНИ) договори за консултантска услуга се четат до буква? Прочетете ги тия банкови договори по дяволите и се вижте какви сте глупаци и как Ви ебат без смазка, а Вие се сърдите на АНИ ...
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
18-06-2007 - 14:41:45
avatar
[forum.imoti.net]



Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
18-06-2007 - 15:00:37
Идеята е много глупава. Веднъж или два пъти ми се е случвало да ми искат колеги такса за оглед. И понеже е страшно неудобно да я искам от клиента съм я плащал аз.
Ясно е, че не може всеки оглед да е сделка. Всяка работа си има своите особености, плюсове и минуси. На който не му харесва може да работи и като нотариус. Там хонорарът е неизбежен.
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
18-06-2007 - 15:06:05
Да, Продавач благодаря ти за линка. Просто обърнах внимание на някои други неща и там не се разнищват таксите в детайли!!! Идеята ми беше, че ако таксата оглед е практика, която помага на АНИ да дават по-добра услуга - защо не!

Да го приемем така:

"АНИ (еди коя си) работи неуморно да предоставя максимално полезна информация и следи стриктно за отлично обслужване. С оглед на подобряване на нашата услуга АНИ (еди коя си) въвежда символична такса оглед. Надяваме се да останете още по-доволни от нашите услуги."

___

Имал съм много случаи, където недобросъвестни клиенти буквално ни разкарват като идиоти, което неизбежно намалява качеството на услугата към добросъвестните клиенти. Вместо да правя 10 огледа днес ще направя 5 и ще обърна внимание на клиентите си.

Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
18-06-2007 - 15:46:59
sofianec Написал:
-------------------------------------------------------
> Адвокати - аз самия съм с юридическо образование.
> Виждал съм случаи където "близък на семейството"
> адвокат е привикан да консултира страна по сделка
> и си измисля такива глупости, че ми е идело да
> удуша някой ... и за какво мислите? За да измъкне
> пари от нищо неподозиращите си клиенти. А да не
> забравяме и класическия номер, че той/тя имали
> "приятел" нотариус ... сетете се, че нотариуса му
> дава комисионна за това да му доведе клиент. Как
> мислите етично ли е? Чии интерес е, този адвокат
> защитава - вашите (за което му плащате) или
> собствените си, които често са обратно на вашите
> интереси. Защо не се оплаквате от алчните и
> некадърни адвокати?

Софианец,
не си поискал, не съм почнала да се оплаквам от адвокатите...
Действително, между тях, има хора със специални умения, и във всички случаи им се възхищавам. Но масата е паплач. И не толкова морално, колкото като познания: срещала съм невежи, незнаещи, незаинтересовани, не искащи нищо да научат. Имала съм и продажни адвокати.
Ако нещо съм научила в живота си, то е единствено от досега си с тях. Но препоръчвам на хората, които имат дела за голям материален интерес, да се допитат до съдебната практика. Разбира се, тя е платена. Но когато си спечелите делото, ще ви се стори евтино. Не се доверявайте на някого, който ще ви каже 2-3 думи на латиница. Нито-пък на тези с големи имена. Защото те се пазарят с отсрещната страна. И тогава ще има премерване на портофейлите. Естествено е, че този който е по-натъпкан, печели...Живеем в България...
>
> Банките - защо има такова страхопочитание към
> банките? Обещават Ви, че ще дадат пари, после се
> набутвате с маса пари разходи, и накрая Ви дават
> кофти условия или направо Ви отказват кредит. Защо
> НИКОЙ не ЧЕТЕ договорите за кредит с банките, а
> нашите (АНИ) договори за консултантска услуга се
> четат до буква? Прочетете ги тия банкови договори
> по дяволите и се вижте какви сте глупаци и как Ви
> ебат без смазка, а Вие се сърдите на АНИ ...


Тук, повечето хора, нямат правна култура. Хората, които искат кредити, са "на зор". И това ги прави уязвими. Прочитат банковите договори, ама пак нищо не им е ясно. И буква по буква да го правят, полза няма. Но не съм забелязала страхопочитание към банките.
А една от мечтите на българина като цяло, е собственият имот. И затова чете Договорите с АНИ, ама пак нищо не му е ясно. Затова ползва услугите на адвокат, за да се застрахова. Ама пак зависи от адвоката...А някои, за да си спестят парите, не ползват и адвокат...
А това, че някой си се сърдил на някого, не е тема за обсъждане . И аз се сърдя на много хора, които са ме преметнали по един или друг начин, ама тук не е оплаквачески форум. Доста студени води съм изпила, но това не ме прави мъченик или страдалец. Нито пък- много знаещ от допуснати грешки...Защото големите тарикати измислят нови врътки. И когато на теб не са ти приоритет парите на другите, си винаги изостанал и винаги незнаещ.

wal
Re: еееххх
18-06-2007 - 16:39:36
форума е отворен за вси4ки, и всеки може да даде мнение.....откъде- накъде "И пак казвам МНОГО МОЛЯ хората, които никога не са работили като брокери да не се опитват да дават съвети кой и как трябва да си върши работата".....? ами първо е нормално да иска6 да 4уе6 пове4е мнения( на конкуренцията, на туристите, на клиентите...),а ти защо не иска6 да 4уе6?
...и защо веднага нещо като не ви допада го оплювате?
..."Колкото до това как аз работя с моите клиенти и да се опитвате да си извадите изводите от писанията ми във форума просто няма да можете - за това моля спестете си съветите." - ами като работите по един на4ин с клиентите, а по друг на4ин мислите и коментирате във форумите, не ви ли се вижда малко странно?
....и забелязах, 4е нито примера с възрастния господин с торби4ките, нито репликите за сметката ви в Бъфало не достигат до вас ( все търсите "о4евадна" връзка, а ина4е другата я игнорирате)
Re: еееххх
18-06-2007 - 16:59:13
avatar
wal Написал:
-------------------------------------------------------
> форума е отворен за вси4ки, и всеки може да даде
> мнение.....откъде- накъде "И пак казвам МНОГО МОЛЯ
> хората, които никога не са работили като брокери
> да не се опитват да дават съвети кой и как трябва
> да си върши работата".....? ами първо е нормално
> да иска6 да 4уе6 пове4е мнения( на конкуренцията,
> на туристите, на клиентите...),а ти защо не иска6
> да 4уе6?

Нещо по темата ли искахте да кажете или аз ви дразня здраво май? Аз не намирам нищо ненормално тук и чувам всичко защо решихте, че съм глух за обидите, нападките, ругатните и забележките? Особено ако са обосновани.

> ...и защо веднага нещо като не ви допада го
> оплювате?

Кое оплюваме?

> ..."Колкото до това как аз работя с моите клиенти
> и да се опитвате да си извадите изводите от
> писанията ми във форума просто няма да можете - за
> това моля спестете си съветите." - ами като
> работите по един на4ин с клиентите, а по друг
> на4ин мислите и коментирате във форумите, не ви ли
> се вижда малко странно?

Какво коментирам и какво мисля са две различни неща и ако не бяха - ДА щеше да е странноsmiling smiley

> ....и забелязах, 4е нито примера с възрастния
> господин с торби4ките, нито репликите за сметката
> ви в Бъфало не достигат до вас ( все търсите
> "о4евадна" връзка, а ина4е другата я
> игнорирате)

Явно вие нещо сте недопрочели - направете го пак може би ще го разберете.
А вие по темата ли нещо имате мнение или просто ей така за спора :} ?

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-06-18 17:00 от Продавач.
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
18-06-2007 - 18:29:20
sofianec Написал:
-------------------------------------------------------
> Понеже чета, че много се коментира за това колко
> много пари правили агенциите в бг в сравнение с
> тия в Ирландия нека да отбележим няколко факта:
>
> 1. Пазарите, правилата и практиките в различните
> държави са различни:
>
> САЩ - само продавача плаща комисионната (6%),
> защото има щатски закони, регулиращи сделките и
> типовете договори. Също така има изградена много
> ефективна мрежа и технология за дистрибуция на
> офертите от професионалните организации на
> брокерите. Излиза по-евтино да се ползват услгите
> на брокер, защото той/тя има на разположение
> технология (мултилистинг) да рекламира имота Ви. В
> много от случаите листинг брокера изобщо не прави
> огледи, а клиентите (потенциалните купувачи) сами
> посещават имотите ... итн (дълга тема е)
>
> Гърция - комисионната е 10% твърдо
>
> Англия - има разделение на видовете услуги: цените
> за реклама на имота Ви варират от 500 паунда до
> 5000 паунда, огледите (ако искате брокер да
> показва имота Ви) са допълнително. Ако наемете
> солиситор да Ви търси имот и на него плащате %%%
>
> Ирландия - подобно на Англия (тези 0.5 - 1.5 % са
> само таксата на солиситора) има и други
> комисионни.
>
> 2. В България няма закон, който да регулира
> дейността на АНИ, но повечето АНИ следват едни
> общо взето хомогенни практитки, което им прави
> чест.
>
> 3. В България има всеобщо неразбирателство към
> функциите на включените страни, а в повечето
> случаи АНИ са най-малко виновни:
>
> Адвокати - аз самия съм с юридическо образование.
> Виждал съм случаи където "близък на семейството"
> адвокат е привикан да консултира страна по сделка
> и си измисля такива глупости, че ми е идело да
> удуша някой ... и за какво мислите? За да измъкне
> пари от нищо неподозиращите си клиенти. А да не
> забравяме и класическия номер, че той/тя имали
> "приятел" нотариус ... сетете се, че нотариуса му
> дава комисионна за това да му доведе клиент. Как
> мислите етично ли е? Чии интерес е, този адвокат
> защитава - вашите (за което му плащате) или
> собствените си, които често са обратно на вашите
> интереси. Защо не се оплаквате от алчните и
> некадърни адвокати?
>
> Банките - защо има такова страхопочитание към
> банките? Обещават Ви, че ще дадат пари, после се
> набутвате с маса пари разходи, и накрая Ви дават
> кофти условия или направо Ви отказват кредит. Защо
> НИКОЙ не ЧЕТЕ договорите за кредит с банките, а
> нашите (АНИ) договори за консултантска услуга се
> четат до буква? Прочетете ги тия банкови договори
> по дяволите и се вижте какви сте глупаци и как Ви
> ебат без смазка, а Вие се сърдите на АНИ ...


clap:
Анонимен потребител
Re: част е
18-06-2007 - 19:41:16
Длъжна си към продавача за му водиш клинети
Анонимен потребител
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
18-06-2007 - 21:13:20
Quote

че да плати и твоите задължения

Какви мои задължения?
Ти рекламираш, аз искам да видя какво рекламираш. Повече от теб нищо не искам. А това да видя какво предлагаш ти е задължение към продавача.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.