Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)

Публикувано от Ivel 
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
06-04-2007 - 17:08:55
Оноре,

Цитат: "Това изследване е в съгласие с предишното на Метро. Ако си спомняте там бяхме дори след Скопие. "

В изследването на Метро бяхме на 108 място от 254 града (това прави към края на първата половина от градовете, горе-долу по средата на цялото разпределение) и се бяхме придвижили до там от 135-то място за пет години.

В изследването на Мърсър не видях и дума за София (поне в това, което е в нета за даунлоуд), не знам и за какво последно място говориш. Ако е така, това на Мърсър не е в съгласие с предишното на Метро, където сме по средата на разпределението.
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
06-04-2007 - 19:57:20
Joan, padaneto na cenite v US e na bazata na 3 prozenta za poslednite 6 meseza ili 6 prozenta godishno.
Kato dobavish inflazijata stavat 8-9 priozenta godisno. (zashoto neshto koeto ne poskupba s inflazija vsyshnost pada kato cena nali)?

9 prozenta spad na realnata cena na investment property za godina e neshto mnogo seriosno. Pri tendenzijata tova da prodylgi njakloko godini slmetkite si gi pravi sama.

Investitorite v US ne blejat ami sledjat kakvo stava. Bleeshtite sa out of busiless.
Tova gi chaka i bylgarksite 'investirori'.

Zabelegete che v US cenite skochiha mnogo po-malko (okolo 60 prozenta za 7-8 godini) pri mnogo po-niski lihveni prozenti i sega se srivat, dokato cenite v Bylgaria 'skochiha' ot 3 do 5 pyti v USD za poslednite 4-5 godini pri mnogo po-visoki lihvi.

Bankite v BG zaribiha balyzite i izkonsumiraha celijat krediten resurs (na baza na tekushtite i bysedhti dohidi) za desetiletija napred.

V dopylnenie na izmamite na chugdenzi kojto se raigravat s 'garantiranite' godohi ot naemi i virtualnite ceni s objavi na imoti prodava kisneshti s godini na sajtovete e nalize strahotno razdut balon kojto njama kak da se razduva poveche ami shte si grymne i to zdravo.

Dokoga si mislete che shte balamosvate chugdenzite? Nali kato vidjat che dohodyt na malzinata shtastlivki kojto mogas da si dadat apartamentite po naem v kratkiha turisticheski sezon v Bg ne pokriva i razhodite za management vsichki shte se jusrant da prodavat?

Bylagari s vyzmognostta da tegljat krediti veche njama.
Bankite se vigdat v chudo i zapochvat da sysdavat agenzii za nedvigimi imoti.

Drugijat problem e chelipsata na kakvata i da e dostoverna statisticheska informazijna
za realnite ceni na imotite v Bylgaria, za tova kolko kisnat na pazara bez dase prodadat, pravi prozesyt na razduvane mnogo po-byrz.

Samo gledajte kalkyv fun nastava kato svyrshat kupuvachite ot BG i chigbinna (neshto koeto veche se sluchva).

A pyk kolko balamurnizi shte izgorjat zaradi alchostta si, ne moga da si predstavaja.

Ne moga i da gi mislja.






Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
06-04-2007 - 20:17:33
Aha znachi panelnite garsonieri 'skochili' ot 12 000 USD na 35 000 Euro (46 000 USD) za njakolkjo godini i tova shtjalo vse da prodylgava? Po tazi logika sled 5 godini tezi paneli ot po 35 kvadrata shte 'struvat' poveche ot kyshta s basejn vyv Florida.

A sled 10 godini shte sa po-skypi ot apartament v Manhatan ili centyra na Parig i London.

Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
06-04-2007 - 20:22:39
Shefa na centralnata banka na Ispanija kaza che v Ispanija balonyt e mnogo po-razdut ot US.

Ama tja Ispanija ne e Evropa, A pyk Bylgaria e nali?
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
06-04-2007 - 20:35:03
Ami che te mangalite shte vivejat v gilishtata vi,

Po danni na statistkiata sled njakolko desetiletija mangalite shte sa poveche ot polovinata ot 4-5 -te miliona naselenie ostanalo v Bylgaria.

great investment nali, kupuvaj sega che posle shte davash pod naem na mangalite...
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
07-04-2007 - 01:02:01
Kuku,
казвали ли са ти в Канада, че си помияр? А е трябвало...
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
07-04-2007 - 03:46:59
Foreigner,

Ti njakakva tezi imash li? Ili prosto si nachesvash krastata iz forumite?
Ako imash njkakava teza ja izlogi i shte ja diskutirame (ako si zaslugava).

Ako njamash ai siktir (na turski) ot tuka.

Kakvo znachi pomijar? Ti da ne se vzemash za buldog ili terier?
Ili nemska ovcharka? Ili pyk pudelche...

Tezi selski kvalifikazii si gi zapazi za Bg-to, tam balamurnizite obichat da zjapat v ustata vsjkakavi tarikati i i da zykat.. bre.. bre.. bre..
------------------------

A balamurnizite da se gotvjat za nov danyk zdrave:

Гайдарски иска 10% данък здраве
Готвят приватизация на болници, концесия на санаториуми

[www.standartnews.com]

Drugoto deto go prochetoh dnes po bylgarskite vestnizi e che otroheto na seljandura Mako Dakov (Aljosha) shtjal da stava deputat. V dopylnenie kym vnuchkata na Todor Givkov i sina na Dimityr Stanishev.... deto sega upravlaja Bylgaria...






Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
07-04-2007 - 10:52:15
Joan:

"1. Свикнала съм да се съмнявам във всичко, особено в публично изнесени данни от реномирани източници , поне докато не се запозная в детайли и не осмисля нешата за себе си" -
точно това имах предвид с " Само анализите ,подхранващи тезите на Joan струват нещо , но не много докато тя не вземе участие в тях ". Аз също подлагам на съмнение цифри и изводи, когато имат очевидно разминаване с наблюдаваното. Случаят с двете изследвания от Метро и Мърсър не е такъв. Много е тъжно и обидно , но това е реалността. Тук методиките, подходите, критериите са за всички и едва ли ние можем да дадем по-добри. Другото ще е меко казано нескромно.
Ако някой не забелязва мизерията, тежката социална криза , престъпността, беззаконието, моралния упадък, демографския проблем и т.н. и т.н , то той е или с много ниски критерии, или с притъпени до крайност сетива. Не можем да избягаме от проблемите като се скрием в кастата си.
Казваш, че цифрите са от значение за теб. В линка долу можеш да видиш икономически анализ в цифри.Погледни и коментарите ,за да видиш мнението и на хората.
тук

Joan:
"3. Никъде и никога не съм казала, че Сорос не разбира от инвестиции - очевидно е обратното.......По-скоро бих казала "Гледай какво казва Сорос и прави обратното"

Да ,но хората на Сорос се оказват прави и явно съветът ти не е коректен.

Твойто умозаключение предполага извода ,че той или не е наясно ,или че умишлено заблуждава. За мен и двете са еднакво грешни. Просто хората с име си пазят реномето. Те могат да не коментират или да дадат забавена информация, за да наредят нещата около себе си, но да заблуждават умишлено е твърде, твърде невериятно. Понятие като етика в бизнеса има значение за "големите". Е, в българските представи бизнес и етика малко трудно вървят заедно

Joan:

"Интересно, къде видя, че София е на последно място (от всичките 250 града) по качество на живот? Би ли ми посочил линк към този извод на Мърсър?"
Разговорът беше по повод статията от "24 часа" - "София е най-противна за живеене от всички столици в ЕС." Ясно е мисля ,че не става дума за всичките 250 града, нали?

Joan:

"5. По повод Скопие и Метро (това бяха французите, нали) - стана ми интересно по какви критерии оценяват, след като там има вътрешен проблем с косовските албанци и мюсюлманите, който ги доведе почти до гражданска война. А пък "политическата стабилност" е или поне би следвало да бъде един от важните критерии за привлекателност"
Спомням си Скопие от преди 6 години- прашен малък град от селски тип, но с много млади хора по улиците. Как ли се е изменил ?
За мен обяснението е ,че етническото напрежение и евентуалните последици от това , са с по-малка тежест от фактическата тежка криминална престъпност и неефективна съдебна система у нас. Като си помисля може да са имали и други неща предвид. Зная със сигурност ,че колегите ми там са по-добре финансово/ по-висока покупателна способност/, но за другите професии не мога да кажа.

Joan:

"Ще ти стане много интересно, ако разбереш "от кухнята" как точно реномираните консултантски фирми си правят анализите ."
Ако един български статистик е скептичен към колегите си от реномираните фирми, какво остава за нас - да не вярваме на никакви статистици
:]
Народът е казал " Скромността краси човека" - да си пожелаем повече красота, Joan
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
08-04-2007 - 21:37:39
Оноре,

Мисля, че целият ни диалог става безсмислен. Не можеш да се опитваш да говорш с някого , който е убеден, че пребивава в клоаката на света и навсякъде другаде е по-добре.

В крайна сметка, говорим за цените и те са такива, каквито са. Независимо и въпреки мнението на Оноре.

Ами ок, подай петиция до ООН каква "мизерия, тежка социална криза , престъпност, беззаконие, моралния упадък, демографски проблем и т.н. и т.н " царят у нас и ги помоли чинно да свалят цените на имотите, които на нищо не приличат.
Re: Ето това чака и Еропа след 2-3 години (на руски)
08-04-2007 - 22:27:01
Оноре,

Виж постантите от Абу данни:

[forum.imoti.net]

И щом вярваш на такава сериозна и реномирана фирма като Мърсър (аз си признах, че не вярвам smiling smiley), излиза, че София си е по средата и по цени (11), и по качество (116), значи си е съвсем ня мястото.

И значи, цените на имотите са си съвсем нормални, няма какво да пискаш, хората са си го доказали :}



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-04-08 22:28 от Joan.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход