Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Очаква ли се бум в цените на имотите в с.Горна Малина?

Публикувано от stoyan 
Re: Очаква ли се бум в цените на имотите в с.Горна Малина?
16-11-2006 - 21:09:06
Аз имам вила в Макоцево, в района на тази община. Въздухът е по-добър от този в Банкя, изследван е от ХЕИ по показатели. Ландшафта е по-планински. Селото принадлежи към община Горна Малина. В окаяно положение е обаче инфраструктурата - разбит пътя до вилната зона, минава се само с джип или с цената на много нерви, някакъв километър разбит път го минаваш с напрежение и непрекъснати удари по дъното на колата. Няма надежда да се оправи някога - собствениците на вилите са бедни хора, няма да вложат техни пари, а общината никога няма да задели пари за този път. Кметът на Макоцево е некадърник и пияница, селото има към двеста жители, а вилните парцели около селото са към 1000.
Разликата между климата, ландшафта и природата на Горна Малина, Чеканчево, Макоцево, Стъргел и др. и тези на Долни Богров е от небето до земята. За Яна пък изобщо не си струва да говорим. Долни Богров е унило място, както е и Елин Пелин, впрочем, никаква радост нито за душата, нито за очите. Ако улучите инфраструктура що-годе прилична, и мястото е не съвсем в центъра, а малко нагоре, по Балкана - там са хълмовете на Средна гора, инвестицията е страхотна, и не толкова за препродаване, а за собствено ползване. Купих мястото преди 3 години с едно струпано къще на два етажа, общо 80 кв. м, от земите, раздавани по някакво си там постановление - 600 кв м парцел, цената беше смешно малка по специални лични причини. Построеното и облагороденото надмина 5 пъти тази цена, но тя наистина беше смешно малка и сега си остава по-малка от тази на гарсониера в непрестижен софийски район. Междувременно за тези 3 години цените скочиха, но ми се струва, че могат да скачат и много повече. През тези места минава и жп подбалканската линия, за Горна Малина не знам, има вече и маршрутни таксита.
Какъв е този киноцентър там, за пръв път чувам? Определено ще подобри инфраструктурата на района, но явно, до вилните зони няма да стигнат.
sad smiley
Re: Очаква ли се бум в цените на имотите в с.Горна Малина?
17-11-2006 - 00:11:30
Quote

Въздухът е по-добър от този в Банкя, изследван е от ХЕИ по показатели

Напълно съгласен. Детството си прекарах в Долно Камарци. Село от същата община. За него мога да кажа че "дръпна" много през последните години. Инфраструктурата се подобри значително, а и все пак София е на 40 минути с кола. Има автобусен транспорт през час. От 07:00 сутрин до 23:00 вечер. Но за мен най-вече природата на този край е невероятна.





Съжалявам за лошото качество, но в момента нямам под ръка снимки с по-добро.
Re: Очаква ли се бум в цените на имотите в с.Горна Малина?
03-01-2007 - 22:44:42
Ако го нямаше Кремиковци биха се повишили ама аз нямам маската на "Дарт Вейдър" и се диша малко трудно.Мръсничко си е.Иначе достапа с кола е добър и става за целогодишно живеене.Запознатите с района хора нямат интерес.
Re: Очаква ли се бум в цените на имотите в с.Горна Малина?
04-01-2007 - 10:24:39
Хора запознати с географията правят разлика къде е Горна Малина и къде е Кремиковци. А и би трябвало да сте учили по география как мръсният въздух от Кремиковци отива право към София. А относноо маската на "Дарт Вейдър" - щом живееш в град като София определено ти е необходимо да си я вземеш. Над 900 000 регистрирани автомобила в София и още поне 500 000 с регистрация РК, РВ, Е, СО как мислиш ти се отразяват Калашников на белите дробчета smiling smiley? И прахоляка, който кмета измива само с пролетното почистване на улиците. И да ми сравнянвате села като Яна и Горни Богров, които са "в Кремиквци" с Горна Малина - това е смешно. Който иска вила няма да се набута в Симеоново и Драгалевци, където се застроява с къщи без всякаква планировка и така добре са "нагъчкани", че да не забравиш социалистическите отношения със съседите си.
Re: Очаква ли се бум в цените на имотите в с.Горна Малина?
04-01-2007 - 10:36:09
Преговори си географията и ще видиш че гадостите на Кремиковци рядко отиват към София - само при североизточен вятър, при преобладаващи западни ветрове.
Re: Очаква ли се бум в цените на имотите в с.Горна Малина?
04-01-2007 - 11:05:45
Аз да ти кажа пътувам доста често и колкот пъти минавам през Ботевградско шосе гледам как прекрасно се носят едни оранжево-кафяви облаци от комините на Кремиковци към София. А що се отнася до ветровете в прочутото Софийско поле е трудно да се определи от къде духа вятъра предивид теченията, които ставати срещата на ветровете. Аз лично по Икономическа георграфия съм учила, че Кремиковци е трябвало да се построи "под София " в южната част именно заради тези течения.
Re: Очаква ли се бум в цените на имотите в с.Горна Малина?
04-01-2007 - 20:45:42
Зависи от вятъра преобладаващо е западен е е ясно на каде отива.Село Яна и град Бухово са най засегнати по нататък се разсейва на пак има доста влияние.
Понякога обаче Кремиковските мръсотии се връщат наистина към София.
А за мръсотията в София съм съгласен.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход