Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Първият фундаментален анализ на цените

Публикувано от Bonita 
Re: Първият фундаментален анализ на цените
28-08-2006 - 16:06:37
Kote,

Порових из сайта, дето го даде - набързо

Абе прави ми впечатление на много места недоброто владеене на английски език, например изрази от сорта "naive people loose there monies" което трябва да е "naive people loose their money". И то от човек, който пише, че е английски юрист confused smiley , т.е. би следвало да е добре образован и да владее езика си.

линк [www.mybulgaria.info]

Не се заяждам, ама ми мина през ума дали наистина тия, дето пишат, са англичани confused smiley

Всъщност има и такъв коментар по-долу smiling smiley))

"I hate to be picky as it just isn't my style, (where's Bo when you need her?) but as a lawyer in the UK, I would think it reasonable to expect you to be able to spell and have a good working knowledge of english grammer and punctuation."

Имаше и други такива, сега се сетих, че съм ровила из този сайт и следих една сага за измамен англичанин от някакъв строител в София. Имаше и коментари от разни "заселници" по къщи насам-натам из провинцията. Но си личаха, че са англичани, де.
Re: Фундаментален...
28-08-2006 - 16:22:13
Продавач,

Цените на предлаганите имоти се влияят от въпросните фактори (цени на материали и цена на труда, която пък е в пряка връзка с технологията). Освен това цените на предлагане се влияят от търсенето smiling smiley - най-вече, а и в известна степен цените на търсенето се виляят от предлагането (като видиш, че няма нищо за 30 к на пазара, дето те устройва, и се "напъваш" да изнамериш 40 к за целта smiling smiley). Класически пример за реципрочност - кое е причина и кое следствие smiling smiley - въпрос към Kuku (риторичен, моля, не отговаряй :}

Ами явно авторката/авторът е писала "по подразбиране" - и наистина се подразбира, няма защо точно за това да я заяждаш smiling smiley
Re: Първият фундаментален анализ на цените
28-08-2006 - 17:36:09
za Joan
Quote

Нямам някава по-специална информация, за съжаление Тази цена е от офертите на имоти.нет (средна наемна офертна цена в "статистика на цените"winking smiley и аз имам впечталението, че е доста близка до реалната.
И защо си мислиш, че това са реалните цени на сделките. Тези цени са за абсолютно спекулативни, направени за да може да се зправят отстъпки от порядъка на 10-20%.
Quote

Иначе ми прави впчеатление за по-големите жилища, че става все по-популярно да има много съквартиранти. Например един случай в Лозенец - тристаен (но от старите, с отделна кухня), като в едната стая живее собственичката-студентка, а в другите две - по две колежки. Т.е. на една баня и кухня са 5 съквартирантки. И тя им взема по 120 евро на стая! Прави сметка на стая 15-20 кв. какъв среден наем излиза!
Речено е - господи пази ме от приятелите, аз ще се пазя сам от враговете си.
Явно колежките и са съвсем залупени. По добре да излезнат па 150-180Euro някаде в двустаен и с остатъка да си плащат режиините.

(честно казано самия пример мирише на лъжа от всякъде)

Joan Ти май си някоя скучаеща брокерка, която има за цел да лови баламурниците в нета.
Пожелавам ти, да ти зависва все по-често празна кукичката.
Quote

Re: Първият фундаментален анализ на цените
28-08-2006 - 17:48:00
За Huba-Buba,

Първо - дъвките не струват smiling smiley

Второ - не съм брокерка, но днес съм наистина скучаеща, 'щото имам един куп работа, дето не ми е по вкуса и не ми се захваща. Ако си беше направил труда да прочетеш други теми (и то доста по-стари), щеше да си разбрал/а отдавна това.

Трето - никого не ловя в нета, не ми трябват smiling smiley Информацията я имам от мои приятели, които дават под наем или живеят под наем. Иначе обобщена информация за наеми на база реални сделки от някакво сериозно проучване нямам. Има инфо от НСИ, но е за цени на продажби, не е за наеми.

Четвърто - за онези в Лозенец - ами може и да са залупени, не знам smiling smiley Знам, че ги устройва да живеят там, защото учат в УАСГ и им е близо и нямат транспортни разходи - нито на пари, нито на време. А дали могат да вземат двустаен в Люлин 3 за 150 евро - може и да могат, ама да не искат smiling smiley
Re: Първият фундаментален анализ на цените
28-08-2006 - 17:58:15
Ей, тия студенти бре!
Много богати станали. Толкоз, че не им се дават вече и пари за билетчета.

Кой ти говори за люлин, има и по-близки до центъра квартали в които може да си намериш добра квартира за 150-180E
Признавам ти, умееш да вадиш нещата от контекста и да ги нагласяваш по твоя угода.
За това определено се иска талант. Ти си едит тезбъднат политик, знаеш ли. Побързай да станеш, че току виж богатите студенти те изпреварят.

И между другото - най-лесно се харчат парите на мама и тате. Може би последните са залупени, че ги дават на така наречената "колежка".
Re: Първият фундаментален анализ на цените
28-08-2006 - 18:06:23
Не виждам какво те учудва, че има хора да плащат 120 евро наем за стая, при положение че се намират хора да купуват на 1200 евро на квадрат, само и само да са в Лозенец...
Re: Първият фундаментален анализ на цените
28-08-2006 - 18:17:59
Не ме учудва, някой носят обувки за 1500Euro. Всеки с мераците и възможностите си.
Просто казах, че това си е набутакис от всякъде. А също така смятам, че този наем не е верен. Нека жоан ме обори с една сканирана разписка ако може.
Аз мога да кажа, че има и по 100лева на месец за стая в лозенец. И по 100Euro има.
Нека ме обори после някой. А мога и анализ върху тези си твърдения да направя. И те ще звучат доста правдоподобно.
Ама каква ще ми е файдата - освен да си начеша езика друга няма да има.
жоан неможе да ме убеди по никакъв начин, че не е пряко заинтересована от повишаване на цените. Ама по смъртно не може да ме убеди. Просто си я представям като един оринетлски търговец на една сергиика - тия същите като на морето сега. Седи и си фали стоката и вика как цените се качват. Вика, вика и някой баламурници се връзват.
По тоя повод ще кажа един стар магурски лаф - "като измрЪт будЪлите ще изчезнат и тарикатите".
Re: Първият фундаментален анализ на цените
28-08-2006 - 18:20:08
Глупости. Вземи се разрови назад и после ела пак, че се излагаш.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
28-08-2006 - 18:23:28
Joan,
Съвсем кратко ! Извинявам се, че ще говоря конспективно по сложна тема, която не ми е специалност. Моля за снизходителност от специалистите :-))

Не съм сигурен до каква степен основните понятия от финансовия анализ, относими към пазарите на ценни книги са относими и към пазара на недвижимости.
Нашият автор на въпросната статия твърди, че няма проблем да направим фундаментален анализ на недвижимости. Формално логически може би той не би възразил и до извършване на технически такъв.
АЗ ЛИЧНО НЕ ЗНАМ !!!

Най- обобщено при инвестиционното бюджетиране финансовите аналитици могат да се обособят в две групи. Водоразделът е : Ккави са критериите за анализ, които възприемат двете групи. Оттук и анализът се разделя на :
1. Фундаментален анализ
2. Технически анализ

Фундаменталният анализ изследва причините, които движат пазара. Изследват се факторите (които от своя страна са количествени и качествени) - дават им се стойности, тегла, коеф. и така се прогнозират бъдещи цени, респективно бъдещите финансови потоци се свеждат до съвременни стойности. Оттам се правят изводи за дадена инвестиция, проект етс.

Техническият анализ изследва отминало поведение на пазара. Това поведение се илюстрира в графики и символи и въз основа на това поведение се прави опит за графично прогнозиране на бъдещето.

По-кратко не мога да го кажа. Дано до някъде съм бил ясен.
Пък и ако съм бил прав ....... е-хей :-))))

Стефане, моля те, подай малко ръка, че голяма мъка пада !
Анн - тя също разбираше от тези неща, но напоследък не се е обаждала .
Re: Първият фундаментален анализ на цените
28-08-2006 - 18:30:09
за Боби
да бе, ей сега ще си губя времето да чета разни "бисери" на самодейци и рекламни агенти. :}
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход