Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Брокерска изповед: "Цените на имотите ще се понижават". По-образованите брокери започнаха да загряват, обаче не и нашият форумен пльоко. (spgufi)

Публикувано от дичо тъпото 
Quote
PER0
Ехееее, сривльовците .........

Второ, и това е много важно: Даже и да приемем, че посочените от госпожата цифри важат за извънкризисни времена, то тогава условията в България трябва да са подобни на условията в тези страни за пример. Заплатите в БГ да са по 10, наемите -също. Тогава може евентуално да се говори как е тук, и как е там, и да се сравнява. БГ е отворена икономика, и няма как да очаквате, че тук ще бъде 10 пъти по евтино от чужбина, след като заплатите са 10 пъти по малки.

Извод: Като станат заплатите и наемите в БГ по 10, тогава може да говорим дали може или не може да се изплати имот с 100 наема, или 3 годишен доход. Дотогава - мечтите са безплатни.

========================================================================

Ненормалните влогари и сривльовци как не им омръзна една и съща песен. Тези критерии са пълен шит и не са мярка за нищо.
Ето тази статия показва защо е така.
[www.novini.bg]
Едно жилище струва толкова колкото определя пазара и московчанина не е луд да заделя заплатата си за 144 години, нито индиеца за 308, нито англичанина в Лондон за 136. Просто това са реалностите на пазара, които гумените глави никага няма да уврят, защото като малки много пъти са си падали на главата:]

Продавам триетажна къща в груб строеж с 1дка и половина двор на 50км. от София за 25 000лв.
Вълните на Кондратиев са цикъл с голяма продължителност, чиято трайност е средно около 55 години.


През ноември 1935 г. Кондратиев пише за тях в "Преглед на икономическата статистика". В статията със заглавие "Дългите вълни в икономическия живот" той твърди, че вълните не са с еднаква продължителност и че тя варира между 47 и 60 години. Въпреки това те се развиват по следния начин: рамо нагоре, плато и рамо надолу. В своята статия Кондратиев свързва периода на възход на вълната (К-вълната) с инфлационно развитие на цените, придружено с повишение на лихвените проценти. Обратно - фазата на спад при вълните той свързва с намаляващите лихвени проценти и падащите цени на стоките. Тогава се развиват дефлационни процеси.

От своя страна инфлационното рамо на К-вълната може да се раздели на две фази. Първата му фаза е белязана с лека, благотворна инфлация и често се нарича К-вълна-пролет. Такъв е бил периодът от края на 40-те до 1966 г. Втората фаза е белязана от неудържима инфлация, както е периодът от 1966 г. до 1981 г., известен като К-вълна-лято.

Третата фаза, или "платото" на К-вълната, бележи стабилизиране на цените. Този период започва през 1982 г. и след него следва рамо надолу, което е под натиска на дефлационни сили. То също може да се раздели на две фази, като през първата се наблюдава намаляваща инфлация, а през втората започва процесът на дефлация. Историята показва, че трендът на пазара на акции е растящ по време на първата фаза. Това е периодът, известен като "Кондратиева есен", и започва около 1982 г., продължавайки до настоящия момент. Предстои последната фаза на К-вълната, известна като К-вълна-зима, която ще приключи с неудържима дефлация. Този зимен сезон вероятно ще достигне дъното си в периода между 2010 - 2012 г. Някъде през този период може да се очаква американският фондов пазар да направи дъно и да предложи изгодни инвестиции. В книгата на Дейвид Кнокс Баркер "К-вълната" може да се види кратък списък със събития, които са белязали зимния сезон.



"Трендове по време на зимния период: Акциите падат, облигациите растат (което означава, че доходът пада, както и лихвените проценти), стоките падат."







"Световните фондови пазари навлизат в продължителен мечи пазар."





"Икономическият растеж е бавен или отрицателен през по-голямата част от зимния период."




"Цените на търговските и жилищните сгради падат."




"Негативни обществени настроения и промени."



"Банкрутите набират скорост и големите дългове предизвикват фалити."




"Банковата система е разклатена и се налагат сериозни реформи в този сектор."



"Системата на свободен пазар е отхвърлена и се предлагат протекционистки решения."




"Нивата на дълг ще бъдат много ниски след края на зимния период."


"Свръхпроизводството/свръхкапацитетът се изчиства след фалита на множество конкурентни фирми."

В наши дни конкуренцията е качена на пиедестал като богиня на плодородието. В края на "Кондратиевата зима" малко фирми ще са избегнали фалита и липсата на конкуренция ще им позволи да работят ефективно.

Днес, когато някои от индексите са на невиждани висоти, е подходящо да се обърне внимание на екстремния оптимизъм. Той замъглява мисълта на масите и ги кара да вярват, че мечият пазар е невъзможен. Все още витае спекулативното настроение от 90-те.

Със сигурност една такава теза е способна да ядоса едни и да обърка други инвеститори. Сега по време на бичия пазар за вперилите поглед нагоре е нормално да се дразнят от всяко едно твърдение, различно от оптимистичното. Очакващите спад пък допускат само техническа корекция, която до няколко месеца да възстанови направени загуби или пропуснати ползи. За съжаление опасността и едните, и другите да бъдат разочаровани е реална. Именно в онези периоди, когато никой не очаква лоши времена, настъпват големите мечи пазари. Мнозина задават въпроса: кой би оставил подобно нещо да се случи? Това е все едно да се зачудим кой ще остави някакво си там торнадо да помете половин щат. Отговорът е много прост - когато започне бурята, независимо дали метеорологична или финансова, тя помита всичко по пътя си. Неподготвеността за нея прави щетите още по-големи.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-04-06 11:42 от paul.
Quote
paul


Със сигурност една такава теза е способна да ядоса едни и да обърка други инвеститори.
Споко, теб пък подобни катастрофични прогнози те кефят. Вероятно защото никога не си бил инвеститор.
winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход