Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Идва ли време цените да падат?

Публикувано от sve 
Re: Идва ли време цените да падат?
04-08-2006 - 13:50:19
filmatoplo
Съвсем на български отговарям;
обърнете внимание на движението на цените от м.октомври 2006 год и към дата днес,не е въпроса да се заяждаме ,а да анализираме пазара,а който има закупена земя-да ежив и здрав и да е продава-разбира се ,че с принадена стойност!
Re: Идва ли време цените да падат?
04-08-2006 - 14:41:32
ами той октомври още не е дошъл, бе градски :-).
2005 ли имаш предвид?
Re: Идва ли време цените да падат?
04-08-2006 - 16:50:17
ей, innkka,
извинавай,но човешко е да се сбърка,нали ;става въпрос от октомври 2005 год до днес,радвам се за редакцията........!Ето това е колегиално,а не само да се заяждаме,,/.... :}
Re: Идва ли време цените да падат?
04-08-2006 - 20:06:59
samo ne razbrah koi triabwa da doide w widin i kakwo da prawi - pri polojenie che cenite se wdigat . da stroim i posle da prodawame ili da doidem i dasi kupim ot was weche gotow imot . kato doida wuw widin kakwo triabwa da prawia , a na was kakwa e polzata . confused smiley
Re: Идва ли време цените да падат?
08-08-2006 - 11:27:47
najnaj, ако се заяждах нямаше да сложа това smiley :-) там. исках да те поправя най-добронамерено, че се развеселих от дискусията ви :-). как се вживявате само... :-). но такива дискусии са полезни.
хайде със здраве... и не продавай (земя)! :-) ... все още :-)
Re: Идва ли време цените да падат?
09-08-2006 - 13:52:49
Не разбирам защо обсъждате цените на НИ през 2006 спрямо 2005, след като миналата седмица влизах за пореден път да търся ЕПК гарсониера в Банишора и ми излизаха обяви между 28 К и 31 К. Днес вляхох отново и ето ти изненеда: Излизат 5 обяви с цени от 38 К до 42 К. Как ще го коментирате това? :crazy: confused smiley
Re: Идва ли време цените да падат?
09-08-2006 - 18:07:52
Здравей Бонита, не вярвай много на нет-а като информация за цените на имоитите - офертите са едно, а реалните сделки са друго. Всеки си пише такива цени, на които му се иска да продава, а не на които продава. Не е за пренебрегване и факта, че в нет-а има доста неактуални оферти, така че гледай и дата на публикуване на офертата, за да не се окаже, че си харесала апартамент, който сигурно вече е продаден. Пазара на НИ също има сезонен характер (според моето скромно мнение). Дано да съм успяла да отговоря на въпроса ти, поне до някъде.
Re: Идва ли време цените да падат?
09-08-2006 - 21:57:36
Spokoino, tova e cena "preglaga": Narodo psihologicheski trik (mislia che si imashe drugo ime v psihologiata) - kato vsichki digat i ti vdigash, za da ne ostanesh nazad. Posle ako si na zor ili ako 2 meseca ne se obadi nikoi, shte namalish cenata. V saita cenata e "predlaga". Niama da se uchudia ako byrzo ti napraviat goliama otstypka, ako podpishesh do 1 sedmica.
Ima i drug podhod - obiaviavash na po-niska cena i ne pravish otstypka - tvoiata cena e po-niska ot tazi na konkurenciata s koiato triabva da se pazarish do bezkrainost.

M/u i az spodeliam mnenieto che cenite shte rastat do razmera na inflaciata, zashtoto cenite na materialite i truda gi podpirat otdolu. No tova po-skoro v srednosrochen plan, ne ochakvam nikakvi skokove v idnite 2-3 godini.

Vyprosyr e koia e realnata cena, t.e. kak da opredelim kyde se skluchvat sdelkite.

Dokolko moje da se viarva spored vas na saita na NSI (www.nsi.bg)?

Viarno e che tam niama ceni na raioni, no tova moje da se smetne po prostoto troino pravilo =
sredna cena "predlaga" za raion * danni na NSI za Sofia/srednata cena "predlaga" za Sofia
Re: Идва ли време цените да падат?
10-08-2006 - 16:09:13
Peter_K,

Въпросът ти е съвсем уместен - за днните на НСИ. Вече сме го коментирали май и това smiling smiley Значи, според методологията на НСИ, те са направили извадка от АНИ из цялата страна (как са я направили, не е много ясно smiling smiley), като споменават, че това са "водещи АНИ", каквото и да влагат в този термин. И всеки месец събират информация (поверителна за отделната АНИ) за цени на сделки по някаква (това вече аз го предполагам smiling smiley анкетна карта. Дали го правят по пощата или по е-мейла или с хора, и това не е ясно. Дали получват инфо от всички АНИ в извадката и ако не, от колко получават - пак не е ясно. Но все пак - май друга обобщена информация за цени на сделки нямаме.

Иначе идеята ти ми се струва много добра - да претеглиш цена предлага за даден район с "коефициент за реалност" (така да се каже smiling smiley, изразен чрез средна цена за София "данни на НСИ" /средна цена за София "оферти". Нали правилно ти схванах идеята?

Само ще спомена, че последния път, като гледах тези данни, тия двете (средна цена за София "данни на НСИ" и средна цена за София "оферти"winking smiley бяха ужасно близки - с пренебрежима разлика просто. Та ако и сега е така, коефициентът ти ще си е 1-ца.
Re: Идва ли време цените да падат?
10-08-2006 - 16:59:15
Добре ,колеги,харесва ми темата,но ми се иска да ми обясните, защо отскоро вървят оферти на софииския пазар от рода ;
....."Без комисион за КУПУВАЧА ......"
дали намаляха и пазара е ПРЕГРЯЛ или нещо друго?? clap:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход