Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Реална ли е цената?

Публикувано от NIKI1976 
Re: Реална ли е цената?
15-10-2012 - 19:03:18
Quote
NIKI1976
Да - бих искал като го прадам апартамента, да закупя една гарионера за мой близък.

На кратко ти искаш една цена, която е нереално висока, само защото едни други хора искат цени, които са нереално високи и всички гледат един от друг и цъкат с език, каква е таи криза дето ни дойде на главата.

При това положение, защо не помислиш за бартер или да почнеш да търсиш какво да купиш като влизаш в директни преговори (задължително директни!) с продавачите, представяйки ситуацията на пазара със собствения ти имот.

Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-10-15 19:03 от greenbul.
Re: Реална ли е цената?
15-10-2012 - 19:41:18
Здравей Ники,

Ще си позволя и аз да ти дам съвет, въпреки, че valsodar вече ти е казал най-важните неща. Все пак когато искаш сделка се опитай да влезнеш и в кожата и притесненията на отсрещната страна. Ако искаш да разбереш действителната цена на имота ти то има много проста формула, а тя е цената на един имот е между 150 и 200 наема. Т.е Ако наема който си вземал за този апартамент е бил 300лв. примерно то цената му би била някъде между 45000 и 60000 лв в зависимост от локация, състояние или всъщност баланс между плюсове и минуси. Нека в твоя случай приемем че имота ти е средна хубост то неговата цена би била някъде към 55000лв или около 28-29 хил. евро.

Защо ти казах да се опиташ да влезнеш в кожата на евентуалният инвеститор? Ами защото евентуалният инвеститор би смятал точно по системата за 150-200 наема. А инвеститор е практически всеки без значение дали ще ползва имота или ще го отдава под наем.

Успех

PS. А забравих да ти кажа и най-важното: Не се подвеждай по графиките и средните цени на имоти.нет. Те са абсолютно неверни и подвеждащи. Това са картинки които са едни и същи вече 3 години, грешка която правят доста продавачи. И разкарай брокитата въобще от сделката те са абсолютно ненужни да не говорим, че дори и спънки създават. Ти сам си се опарил както виждаш от копиране на снимки, обяви, телефонни позвънявания и тн...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-10-15 19:56 от 149лв.\м2.
Анонимен потребител
Re: Реална ли е цената?
15-10-2012 - 20:30:16
NIKI1976, до този момент са ти отговорили няколко човека, които са решили, че отговарят на твоето условия за това, от кого би искал да получиш съвет -" Бих искал да получа съвет от някой по-разбиращ от мен по отношение цените на имотите, и по-точно в София. " , има доста истини в написаното от тях, например от нрадев, валсодар, аз работя това от повече от 21 години и ще ти кажа - ако реално искаш да продаваш, съобрази цената с реалностите днес, и имай пред вид , че местоположението на имота за повечето евентуални купувачи не е от плюсовете му. Не обръщай внимание на останалите брокеромразещи, някои от тях са идвали в София само като малки , с баба си, до ЦУМ, повечето никога не са правили сделка с имот и тук си избиват комплексите . Визирам разни рибки, грийнчовци, неудачник-счетоводители, те нямат хабер от понятие от пазара на имотите, но иначе ще се скъсат да дават акъл.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-10-15 22:21 от el.t.
Re: Реална ли е цената?
15-10-2012 - 21:32:00
Сваляй по 1000 евро от време на време и чакай, като имаш предвид, че след Нова година пазара традиционно си поспива два месеца зимен сън.
И мястото го надценяваш малко, а първият етаж и липсата на балкон почти му изравняват цената с една читава гарсониера (това си го знаят всички стари кучета).
Re: Реална ли е цената?
15-10-2012 - 21:48:34
Видях обявата и разбраха какво не му е наред на апартамента. Съвсем честно винаги когато минавам от там коментирам как могат да живеят хора в тази порутена сграда. Горе на последния етаж имаше някакво саниране дето беше все едно някой се е изсрал на фасадата. Беше примерно жълто или нещо такова. Целият блок е в мнооого окаяно състояние. Ако е вярно това което пишеш в обявата, че предстои цялостно саниране, средствата за което са осигурени, обяви апартамента за продажба след като приключи. Имай предвид, че за да си даде парите, а това не са малко пари, човек иска стоката да изглежда що-годе прилично. Не вярвай на брокер(ки)те. Един ароматизатор няма да оправи нещата! Нещата са доста по-сериозни.

Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-10-15 22:30 от greenbul.
Анонимен потребител
Re: Реална ли е цената?
15-10-2012 - 22:44:40
Не вярвай на брокер(ки)те.
-------------
Правилно, питай поплювковците - псевдоспециалисти тук, а може и кварталния зарзаватчия. Всъщност май ти стига да се вслушваш в грийнбул, той на що народ е помогнал, та с твоя ли апартамент ще го плашиш ?! Той знае, може, купува, продава. Аз пък ти казвам, че всичко опира до цена, както се казва - "Булка неоправена и стока непродадена няма".
Re: Реална ли е цената?
16-10-2012 - 00:23:41
Брокер(ки)те нямат интерес да те посъветват в твой интерес. Те си гледат техния интерес. За някое бльоки е по-добре да прибере 3% от 25 000 евро, отколкото да не прибере нищо от 35 000 евро, защото докато санират блока я камилата я камиларя. Съветвам човека защото блока е във фрапиращо състояние. Само по Надежда и Свобода има такива ужасии. Ако е истина, че предстои саниране, за което той няма да дава пари, както пише, защо да не изчака. Айде кажи ми ти супер мъдрата си брокерска логика.

Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване
Анонимен потребител
Re: Реална ли е цената?
16-10-2012 - 06:22:31
greenbul, защо и тебе те мъчи толкова злобата , толкова ли си неуспял и ти като оня нещастен весо ? Нямаш нито ред , върху който човек би могъл поне да помисли, огромни тъпотии пишеш, давам пример -
"Брокер(ки)те нямат интерес да те посъветват в твой интерес. Те си гледат техния интерес. За някое бльоки е по-добре да прибере 3% от 25 000 евро, отколкото да не прибере нищо "
Ако имаше нещо в главата, щеше да разбереш, че човека не пита "дали да продавам ", а "защо не мога да продам", в тази връзка брокерите могат да го посъветват за това каква е цената, на която би могъл днес да го продаде, а не кога да продава, ама ти си толкова заслепен от злоба , ненавист и завист, като добавим и крехкия ти интелектуален потенциал, че не можеш нещо смислено да измислиш.
Re: Реална ли е цената?
16-10-2012 - 09:28:55
И аз на там клоня.
Май си прав - наистина сгреших в началото.
Но...........................стореното - сторено.
Благодаря.
Re: Реална ли е цената?
16-10-2012 - 09:36:32
Здравей,
Благодаря за съвета.
Може би наистина това е реалността - тогава нека подходят всички така - аз нямам нищо против.
Но се притеснявам от следното - с тези евентуално 30 хил. които може би ще взема - няма да ми стигнат за гарсионерата, която искам - а тя е в Люлин. Просто цените са такива, че под 25 хил. са малко преди околовръстното в общежитията, или се предлагат едностайни (боксионери).
Това не е реално също - как да постъпя тогава?
Напълно съм навит за бартер - този моя срещу една гарионера (може и за ремонт) + доплащане от поне 5 хил. мисля че е реално?!
Но съм пуснал обява че търся гарионера до 25 хил. или двустаен до 30 хил. в Люлин - и няма нито едно обаждане?
Т.е. аз ще се вслушал във Вашите гласове (най-вероятно реални) и после? Ще "нахлуя" отново в някой форум и аз да негодувам този път от продавачите - т.е. да съм от другата страна на бариерата?
Няма логика - това мога да кажа!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход