Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

По примера на баба и дядо със спестовната книжка или истинско предприемачество в атака , дори кредити договорени на ниски лихви? Как е по-добре за българската икономика ?

Публикувано от панелообитателя САХИБ 
Дивните влогари не осъзнават, че ако баМките не намалят лихвите си и по депозити и по кредити, ще се наложи да фалирГат. Мноу ясно, че те не могат да плащат вечно на едни бедни и мизерни мрънкала със среден депозит от 3000лв. надяващи се на големи печалби от лихви. Мноу ясно и че няма кой да ги търпи тези дъщери-банки, които само привличат ресурс като плащат висока лихва за него, като в същото време ЕЦБ, ще почне да залива големите частни банкови вериги с нисколихвена огромна шума.
Лошото е , че не само тъпите сривлогари не осъзнават, че тази ситуация е самоубийствена за икономиката, но и лица като Дянков, Генев, Прохаски, Хърсев и много други мендераси!
намали ментетата
Quote
nradev
намали ментетата
Е , кво да ги намалявам, като не виждам баМките от кво могат да печелят. Представи си че съм баМкер, който се чуди от какво печели баМката. Кака ду му отговори шефа?
от маржа. намене ми дават лихва 8% а тебе те дерат с 12 % и готово
Quote
nradev
от маржа. намене ми дават лихва 8% а тебе те дерат с 12 % и готово
Абе то е ясно, че е от маржа. Но като баМките не дават кредити, как печелят, като депозитите към кредитите в момента са десетки към едно?
В заблуда си.имат си стари кредити а и нови дават . все още се намират балъци
[www.klassa.bg]

Аз не виждам баМките от какво могат да печелят дълго време при горната ситуация. Скоро ще има дефолт.
Да спасява кой каквото може!
Quote
панелообитателя САХИБ
Quote
nradev
от маржа. намене ми дават лихва 8% а тебе те дерат с 12 % и готово
Абе то е ясно, че е от маржа. Но като баМките не дават кредити, как печелят, като депозитите към кредитите в момента са десетки към едно?


В края на март 2008г.:
1)
- депозитите на домакинствата бяха 19,851,063 хил. лв.
2)
- кредитите (общо потребителски и жилищни) на домакинствата и на фирмите извън финансовия сектор бяха 40,365,383 хил. лв.
Тоест сумата на депозитите на домакинствата се равняваше на почти 50% от кредитите на домакинствата и фирмите извън финансовия сектор.


В края на март 2012г.:
1)
- депозитите на домакинствата бяха 32,799,389 хил. лв.
2)
- кредитите (общо потребителски и жилищни) на домакинствата и на фирмите извън финансовия сектор бяха 55,506,803 хил. лв.
Тоест сумата на депозитите на домакинствата се равняваше на почти 59% от кредитите на домакинствата и фирмите извън финансовия сектор.


Както се вижда от данните на БНБ все още депозитите на домакинствата не са достатъчни за да се финансират кредитите на домакинствата и фирмите. Поради тази причина дори в края на март 2012г. депозитите в банковата система на фирмите извън финансовия сектор са над 21 милиарда лв. :] :] :] :]


[www.bnb.bg]
Няма сериозна банка,която да отпусне на сериозен клиент обезпечен кредит при лихва по-висока от 8-8,5% към днешна дата.Определено тренда е леко надолу за новите кредити с ок. 0,5% пункта.Лихви от 12% на годишна база са за малки потребителски кредити и наистина не съветвам никой да взима подобни.
лихвата е 8 % ама ГПР 11-12% в лева
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход