Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

2012 Преглед на печата

Публикувано от TZARS 
Re: 2012 Преглед на печата
15-10-2012 - 21:41:16
дичка, жалък пльоки,

дори и да приемем, че пльокита са дошли от града, то не ги прави повече хора от хората на село, напротив хората на село живеят от труда си, а не като търчилъжи пльокитата, мамейки хората и живеейки ден за ден разчитайки да попаднат на поредният балък.
Анонимен потребител
Re: 2012 Преглед на печата
15-10-2012 - 22:41:17
весо, недей така с лошо, кога съм казал, че - "дошли от града, то не ги прави повече хора от хората на село,", само се съгласих с теб, гражданите - в града, селяните - на село. Казах ли кои са по-добри ?
Re: 2012 Преглед на печата
16-10-2012 - 10:25:40
Quote
babati
Пък те тия хора дори не осъзнават какво става, че те всъщност не мразят теб, а самите себе си - за пропуснатите възможности... И сега обвиняват другите, в смисъл изкарват си го на тях. Народопсихология;
.
Мила бабо! Мноу ми са иска да ти пиша от Орландо Калифорния, ма засега съм в Орландовци Софиа.
Ма не знам докога ша съм тука щот зе да не ми харесва, баси!
Ша зема да уча некой език и да тръгна по света. Те тия злобните ми рекоха да науча български, ма нейсе..........рекох им че нема да ми требва, а па те по-добре да учат отсега цигански щот мое за в бъдеще мноу да им требва.
Инак, мотат са под скелето и само ми пречат да работа......кат са оцапа некой, ми иска пари или да му купа ново яке. Мноу внимавам да не им оцапам колите щот мое и коли да искат да им купувам, баси! Нарочно ги спират одоле щот биле собсвеници кореняци и моело да си спират дет си искат.................Ми тва неква нова форма на просия ли е? Егати докъде стигнаха нешата....
Требва да бачкам, чао бабо!

Дарки от Орландо - вци
Re: 2012 Преглед на печата
16-10-2012 - 22:45:34
Според представители на община Варна, от следващата година жителите на града вече ще плащат данък смет не по промили, изчислени на база данъчна оценка на жилището, а според квадратурата му.
Това е по-справедливо, смятат общинарите, защото на практика извозването на килограм боклук от който и да е район на града струва еднакво на фирмите по почистването, а хората плащат различни суми за една и съща услуга.

Новата методика ще внесе социална справедливост, категорични са съветниците. Общинските данъчни пък изчислили, че тя ще доведе до намаляване на такса смет за някои и увеличение за други.

Това не е идеалната система, признаха от общината. Но засега няма начин да се изчисли колко точно боклук изхвърля едно домакинство, за да плаща то само за собствените си отпадъци, а не универсална такса.

Неприложима за масово ползване била и системата да се плаща на извозен контейнер, която използват юридическите лица, тъй като за големите блокове това щяло да означава по 100-120 кофи пред входа. Най-точна била системата в Швейцария. Там такса смет е заложена в цената на торбите за отпадъците.

На практика гражданите плащат за използване на боклука още при закупуването на нужното им количество "акцизни" торбички. Засега обаче няма възможност тази схема да заработи и в България.


ps: Във Варна винаги поставят началото!
Re: 2012 Преглед на печата
17-10-2012 - 16:09:20
Quote
stroitela
Богати французи панически продават излишни имоти
[www.blitz.bg]

Рррррррррррррррррррррррррррррръст на излишъците


Камикадзе в мазето
Стотици трафопоста бомби цъкат в страната
[paper.standartnews.com]

Ррррррррррррррррррррррррррррррррррррръст на цъкането! Часовникът на ррррррррррррррррррръста цъка и ще цъка до пълната победа на рррррррррррррррръста!


Лайна и лебеди на варненския плаж
www.blitz.bg/news

Ррррррррррррррррррррррррррррръст на лебедите
Re: 2012 Преглед на печата
18-10-2012 - 08:21:18
БЕДЕН В ГЕРМАНИЯ - АКО ДОХОДЪТ ТИ Е 952 ЕВРО НА МЕСЕЦ

Близо 13 милиона души попадат в тази категория!



И в Германия има хора, които разчитат на обществена помощ, за да оцелеят
Според данни на статистиката 15.8% от германците живеят с ниски за страната заплати или са на социални помощи, съобщи ДПА. Това означава, че близо 13 милиона души с германски паспорт са около и под границата на бедност.
Въпреки доброто икономическо състояние на страната и липсата на рецесия, тези хора са на ръба на оцеляването. Това означава, че живеят в апартаменти с нисък наем и купуват само основни храни.

Според европейските критерии бедни се наричат хора, които преживяват с под 60% от средния доход за страната. Това означава, че за един германец доходът трябва да е под 952 евро на месец, за да бъде обявен за беден.

През 2005 година бедни в Германия са били 12.2% от хората, а през 2009 – 15.6% Според прогнозите до две години хората с ниски доходи ще бъдат 16% от германците.


ps: Бедните, а можеха да си купят с тези доходи по няколко кв. метра през 2007 в най-добрата за инвестиции в недвижимости - Р. България!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-10-18 08:22 от paul.
Re: 2012 Преглед на печата
18-10-2012 - 10:14:59
ДО 5 ГОДИНИ ЩЕ НАСТЪПИ КАТАСТРОФА С ВОДАТА!




Ако не се вземат своевременно мерки, до 5 години проблемите с водата ще са катастрофални, твърди председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов.
“Ние не поддържаме адекватно довеждащите водопроводи. Съществуващите пречиствателни станции не са в най-добро състояние. Липсата на инвестиции през годините ще се отрази изведнъж върху цялата система, заяви пред Economymagazine.bg Иванов.

Трябва да се правят инвестиции в намалението на физическите загуби на водата по мрежата, но те трябва първо да се изплатят, което ще изисква доста време. Заради това цените ще растат. Засега водата не струва скъпо, но проблемът е в доходите на хората и че на ВиК се гледа като на услуга, която трябва да има много високи разходи.

“След като цените на електро- и топлоснабдяване, на телекомуникационните услуги са високи и са поели вече част от бюджета на хората, те решават, че като буфер ще използват ВиК услугите. Такова е мисленето и на държавата”, коментира Иванов.

Стара практика е да чакаме до последно, да се срине системата, да останат градовете без вода, за да се вземат мерки, допълни председателят на Българската асоциация по водите.



ps: Но не и с имотите в Р. България. Ще има щабове, водоноски и лайняни реки и морета!
Re: 2012 Преглед на печата
18-10-2012 - 11:45:56
avatar
Quote
paul
БЕДЕН В ГЕРМАНИЯ - АКО ДОХОДЪТ ТИ Е 952 ЕВРО НА МЕСЕЦ
Близо 13 милиона души попадат в тази категория. И в Германия има хора, които разчитат на обществена помощ, за да оцелеят
ps: Бедните, а можеха да си купят с тези доходи по няколко кв. метра през 2007 в най-добрата за инвестиции в недвижимости - Р. България!

Познавам българо-германско семейство което вместо апартамент в Берлин за 35.000 си закупи вила за 45.000 до Варна. Това че в Германия имотите са на ниска цена не означава нищо, там имат огромни ежемесечни и годишни такси които тежат като бреме на главите на собствениците. Всичко е въпрос на лично решение.
Re: 2012 Преглед на печата
18-10-2012 - 13:05:41
Морската градина изпреварва по предлагане на луксозни имоти центъра на Варна. Оферират се предимно 3- и 4-стайни жилища, както и къщи, сочи справка в сайта за недвижими имоти imoti.info. Решилите да купят масивна постройка в центъра на морската столица ще трябва да инвестират между 1 000 000 EUR и 2 500 000 EUR. Най-скъпата къща, която се оферира, е с разгъната застроена площ от 1035 кв.м и е подходяща за офис. Луксозни къщи за отдих могат да се купят в местностите „Евксиноград", „Свети Никола" и „Траката". Ето и топ пет на най-добрите предложения:

1. Местност „Евксиноград" - 1 000 000 EUR

Къщата се намира в местност Евксиноград в непосредствена близост до комплекс „Св. св. Константин и Елена". Триетажният имот е с площ 550 кв.м и е с луксозно обзавеждане. При изработката са използвани висококачествени материали. Дворът към къщата е с площ 1180 кв. м.





2. Морска градина - 695 000 EUR (виж повече)

Луксозно обзаведен мезонет с площ 400 кв.м. Освен невероятна морска панорама, имотът разполага с огромна и отлично аранжирана тераса. Имотът е луксозно обзаведен. Общите части на новопостроената сграда също е с модерен дизайн.



3. Морска градина - 850 000 EUR

Четиристайният апартамент се намира в новопостроена сграда с луксозни общи части, разположена в комплекс от затворен тип. Новият собственик на имота ще има на разположение портиер, охрана, видеонаблюдение, собствен подземен паркинг и облагороден парк.



4. Център - 1 000 000 EUR (виж повече)

Шест етажната къща се намира в т. нар. „банково сити" в централната градска част на Варна. Имотът е с луксозни общи части. Разполага със шест паркоместа. Структурното окабеляване дава възможност за видеонаблюдение, пожароизвестяване, СОТ, интернет, кабелна телевизия, самостоятелно за всеки един от етажите.



5. Местност „Св. Никола" - 2 580 000 EUR

Суперлуксозна къща с разгъната застроена площ от 860 кв. м. Разположена е на морския бряг. Спалнята е с площ 80 кв. м и изглед към морето. Цялата къща е с водно подово отопление. Слънчеви колектори са свързани с 300-литров бойлер. В двора е изградена напоителна система с кладенец за поливане на зелените площи.
Re: 2012 Преглед на печата
18-10-2012 - 15:52:11
Има сериозен спад на интереса към жилищата в центъра на столицата, отчитат от една от големите Агенции за недвижимости у нас в анализа си за трето тримесечие на 2012 година.
Според изнесените данни запитванията за покупка в центъра са намалели с 26% през септември спрямо месец май 2012 г. Офертите за продажба за същия период пък бележат ръст от близо 20%.

Търсещите имот под наем, традиционно активни в първия есенен месец, демонстрират с около 15% по-нисък интерес към центъра, а също толкова по-голям е броят на запитванията за околните квартали.

Значително нараства и предлaгането на имоти в района, защото живеещите там пенсионери, за които е финансово неизгодно да поддържат такъв скъп и голям по площ имот, искат да го продадат и с парите да живеят по-спокойно, в по-малко жилище.

Често имотите в централните части са и без асансьор и това допълнително засилва желанието за продажба при по-възрастните собственици.

Според експертите тази тенденция към момента не се е отразила на цените, но редица продавачи и наемодатели на централни имоти стоят в изчаквателна позиция.

Вълната на интересуващи се от покупка или наем в тези райони се прехвърля към околните квартали като «Лозенец», «Стрелбище», «Иван Вазов», «Банишора», «Лагера», които имат същата или близка достъпност, но са освободени от рестрикциите, характерни за централната част.



ps: Днес в София, утре във Варна, после в Каспичан!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход