Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

2012 Преглед на печата

Публикувано от TZARS 
Re: 2012 Преглед на печата
16-05-2012 - 10:19:58
avatar
Собственикът на комплекса Mountain Paradise организира инвестиционен търг за продажба на обособени части от комплекса, с цялото оборудване и контрагенти. Търгът ще се състои на 15.05.2012 г. на мястото на комплекса. Най-атрактивната част от предложението, е началната цена на имота - 79 Е/кв.м. Общата застроена площ, която се продава е над 6000 кв.м., като към имота се включва и оборудване закупено за приблизително 1 млн. лв. Земята към комплекса е 4200 кв.м.

някой има ли инфо как е минал търга?
Re: 2012 Преглед на печата
16-05-2012 - 12:57:15
Агентите по недвижими имоти в САЩ тръгват "на лов" за продавачи
[www.investor.bg]

Причината: Намирането на продавачи обаче отнема доста усилия. Средностатистическият собственик на жилище би загубил пари при евентуална продажба през последното тримесечие, тъй като цените в момента са паднали до нива от октомври 2002 г.
------

Значи там цените могат да са както преди точно 10 години, но тук не може и нямало как просто да се случи, защото имало ръст, инфлация, китайци, марсианци, шейхове и принцове? *sos*
Re: 2012 Преглед на печата
16-05-2012 - 15:19:40
"Ще бъде преустановено поединичното саниране на сгради”, заяви Лиляна Павлова в Силистра, където се проведе разяснителна среща по отношение на санирането с европейски пари с посредничеството на държавата. Министърът на МРРБ обясни на среща с обществеността изискванията и ползите от санирането чрез Сдруженията на собственостите в жилищните сгради.

От 1 юли започва приемането на заявления за регистрация за участие във финансирането от държавата чрез европейски пари. Оттогава ще има назначени и проектни мениджъри за всички региони. Проектът стартира в 36 български града.

В 50 сгради в цялата страна, санирани демонстрационно по изискванията на програмата, е направена сметка след един отоплителен сезон, че разходите за отопление са намалели от 40 до 68%.

В проекта могат да се включат сгради, проектирани преди април 1999 г., защото след този период проектите са изготвени по съвременните характеристики за енергийна ефективност. Условията са минимум 3 етажа на сградата с поне 6 апартамента в нея. Жилищата трябва да са за живеене, а не офиси и магазини. Проектите са 100% за сметка на програмата, 50% се плаща за други елементи на всеки проект при реализацията му.

От 8 000 до 10 000 лева е сумата за саниране на един апартамент от 70-80 кв.м. Предвиден е и банков ресурс.

Лиляна Павлова посъветва собствениците още сега да предприемат съответните действия, защото през следващия програмен период процентът ще бъде по-малък. По нейните думи изискванията за енергийна ефективност през 2020 година ще бъдат по-високи и ще се налагат санкции, една от които е забрана за саниране "на парче".

Проектът "Енергийно обновяване на българските домове" се финансира по схема за подкрепа за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради от оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013 година". Целта на проекта е да се осигурят по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерки за енергийна ефективност.

Проектът обхваща 36 градски центрове. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 милиона лева.
Re: 2012 Преглед на печата
16-05-2012 - 22:42:21
В навечерието на 17 май – световният ден за борба с високото кръвно налягане председателят на Българската лига на хипертониците проф. Светла Торбова, съобщи, че страдащите от болестта българи са 2 млн. души. На този ден стартира кампания за превенция на болестта, която ще приключи в края на месец юни.
Една трета от хората в света страдат от високо кръвно налягане, болест, отговорна за близо половината от смъртните случаи в резултат на сърдечна криза или инсулт. Това показва Световната здравна статистика за 2012 г., публикувана днес от Световната здравна организация (СЗО).

"Докладът е ново доказателство за забележителното увеличение на заболяванията, причинени от кардиопатиите и други хронични болести, най-вече в страните с ниски или средни доходи", заяви д-р Маргарет Чан, генерална директорка на СЗО. Тя допълни, че "в някои африкански страни до половината от възрастното население страда от високо кръвно налягане".

Най-малко хора с високо кръвно има в Канада и САЩ, само 20%, докато в бедни страни като Нигер те са близо 50%. За първи път Световната здравна статистика посочва данни за хората, страдащи от хипергликемия (висока кръвна захар). Средно една десета от хората в света страдат от диабет, но на някои острови в Тихия океан са засегнати 30% от хората.

Ако не се лекува, диабетът може да доведе до сърдечно-съдови заболявания, цистит или бъбречна недостатъчност. Освен това статистиката показва, че затлъстяването се е увеличило значително във всички региони на света. Според д-р Тиес Боерма, директор на отдел "Здравна статистика и информационни системи" към СЗО, "днес половин милиард души (12% от населението на света) са с наднормено тегло. Техният брой се е удвоил между 1980 и 2008 г.

Най-висок е процентът на затлъстяването в Америка - 26% от възрастното население, а най-нисък е в Югоизточна Азия (3%). Жените са по-застрашени от наднормено тегло от мъжете и следователно са по-изложени на опасност от диабет, сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак. Незаразните болести са отговорни за близо две трети от смъртните случаи в света.

PS: Имотни или едноимотни са хипертониците?



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2012-05-16 22:43 от paul.
Re: 2012 Преглед на печата
16-05-2012 - 22:52:01
Една дебелана на 60 години, която пие 2 шепи хапчета на ден, ми вика - ще изчакам земеделската земя във Видинско да стане 1000 лева и продавам :]
Re: 2012 Преглед на печата
17-05-2012 - 08:00:40
Re: 2012 Преглед на печата
17-05-2012 - 08:36:14
16.05.2012 17:55
ЕЦБ обяви, че ще продължи да подкрепя гръцките банки

16.05.2012 20:18
ЕЦБ спира помощта за четири гръцки банки

За мен кризата навлиза в етап, където прегледа на печата вече губи смисъл.
Сещам се за Виденовата зима, където сутринта като публикуват курса на долара във вестниците и до обяд долара се е вдигнал двойно.

Задава се страхотна криза. Криза, която можеше д бъде избегната, ако имотната лудост беше прекратена през 2007-ма.
Пет години продължихме да се лъжем, че имотите са безценни и банките с обезпечения в имоти са капитализрани.
Капитализани са дръжки!

Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване
Re: 2012 Преглед на печата
17-05-2012 - 09:43:04
Quote
greenbul
16.05.2012 17:55
ЕЦБ обяви, че ще продължи да подкрепя гръцките банки

16.05.2012 20:18
ЕЦБ спира помощта за четири гръцки банки

За мен кризата навлиза в етап, където прегледа на печата вече губи смисъл.
Сещам се за Виденовата зима, където сутринта като публикуват курса на долара във вестниците и до обяд долара се е вдигнал двойно.

Задава се страхотна криза. Криза, която можеше д бъде избегната, ако имотната лудост беше прекратена през 2007-ма.
Пет години продължихме да се лъжем, че имотите са безценни и банките с обезпечения в имоти са капитализрани.
Капитализани са дръжки!

Не виждам защо всичко обръщате към имотите. Имаме нестабилна финансова система, в самата си основа - еврото. Ако тя залитне към срив, след 5 години имотите ще са си пак на мястото, където са сега, но еврото, в частност лева може и да ги няма в вида, в който ги познаваме днес. А може да стане и много по скоро. Гърция, проблемната точка, днес е изправена пред хиперинфлация, при излизането си от еврозоната. Евентуално разпадане на цялата еврозона може да доведе до подобен сценарий на значително обезценяване на отделните валути, ако те се върнат обратно. А и времето да си депозираш парите и да чакаш само на лихвата да е по изгодно спрямо влагането им в бизнес започва да изтича, това не може да продължава до безкрай.
За пример, имаш имот от една страна, имаш и равностоен влог от друга страна. Какво ще стане след 5 години? Имота ще си е същия след 5 години, но еврото(лева) при тази разклатена система? Много се съмнявам, че ще са същите. При една неокеинсианска политика, накъдето вървят нещата, да не се окаже, че парите са по подходящи да си облепиш стаята, вместо тапети. Златният стандарт - няма го вече, не се и съмнявайте, че ако настъпят катаклизми, банките ще направят неща, за които и не сте и помисляли. Златният стандарт беше отменен, точно за да се развържат ръцете на банките, и те имат на практика неограничени възможности за печатане на пари АКО се наложи.
Re: 2012 Преглед на печата
17-05-2012 - 14:08:22
НАШИ ЦИГАНИ ОБЪРНАХА НА КОЧИНА 20 БЛОКА В БЕРЛИН


Все повече ромски семейства от ЕС-държавите се преселват в Берлин. Вълната се отприщи след отварянето на границите през 2007 г. Най-много цигани се заселват в шарения квартал Нойкьолн, където преобладават турци, руснаци и африканци.
И който веднъж тук се настани и се включи в мрежата за нелегално заработване на пари от ремонти и строежи, проституция или просия, мърдане няма.
Всеки месец в кварталните училища се записват поне 20 нови ромски ученици, пише «Берлинер куриер». Училищните сгради се пукали по шевовете и за съжаление не са разтегателни. А пари за строежа на нови няма. Особено трагично е положението с гимназиите: опашка от над 50 роми чакат за освобождаването на едно място.
Голям проблем е, че нито едно от децата на новопристигналите цигани не знае немски. В основното училище «Мьорике» в Нойкьолн всяко седмо дете е ромче. Оана Бауер, с румънска педагогическа диплома, учи децата от трети клас нагоре на немски, на малки групи. И ако за овладяването на езика това може да помогне на циганите, то с математиката, химията и физиката нещата стоят другояче.
2400 румънски и български цигани са се заселили в Нойкьолн през 2011 година, пише «Берлинер куриер». Те са компактно настанени в 20 блока (известни като «циганските блокове» ) и живеят много натясно. По 20 души в тристаен апартамент, който бързо превръщали в кочина: изкормени вградени мебели и врати с откъртени дръжки, а когато трябва много да се чака за тоалетната, клякат и си вършат работата където им паднело.

В циганските блокове в Нойкьолн не живеят германци. нито пък се навъртат наоколо, освен тези, които идват да си прибират наема. А той е солен: ако един германец за същата квадратура плаша по 350 евро, 700-800 е тя за българските и румънските роми. Впрочем печелещите като от гъби след дъжд собственници на ромските жилища масово се пазарят и на легло – до 200 евро месечно, а може и по-малко, ако в апартамента има 20 роми
Re: 2012 Преглед на печата
18-05-2012 - 07:17:09
„Мудис” съкрати кредитния рейтинг на 16 испански банки с един до три пункта, като се позова на въздействието на продължаващата рецесия и намаляването на кредитното доверие в испанското правителство. Това решение засегна водещата банка „Сантандер, както и втората по големина „BBVA”. Други две големи банки „Банесто” и „CaixaBank” също не останаха настрана, предаде радио „Гласът на Америка”.
Рейтинговата агенция подчерта неблагоприятните условия, които се характеризират от възобновилата се рецесия, продължаващата криза в сферата на недвижимото имущество и постоянните високи нива на безработица, които са ключовите причини за редуцирането на рейтинга




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-05-18 07:20 от paul.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход