Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Домашен фалит

Публикувано от Брокомир Паразитов 
Re: Домашен фалит
08-04-2011 - 16:52:32
Quote
Imotko
Quote
batko
Quote
Gancho_
Приаятелю аз лично не разбрах какво общо има поста ти с темата,но важното е ти да се разбираш,кви данъци плащат един много прост и бърз пример ДДС в Германия 19 процента в България малко повече,квадратен метър навсякъде си е квадратен метър-щото ти като отидеш на пазара и поискаш 1 килограм домати и като ти го изтеглят сметнеш че е по малко,ако си умен просто не го вземаш,а не го вземаш и после да мрънкаш на съседката Минка ама те ме излъгаха,нали,аз лично не си хвърлям боклуците от балкона,вкарал съм 1/2 от стойноста на имота като сума за обновяване на тази панелка,саниране климатици,и тем подобни преустройства засадил съм дръвчета пред блока,не съм видял някой от банката да е дошъл и да каже ей браво грижиш се добре за общата ни инвестиция-дай да имаме европейски подход към теб.Какво работят хората там бе писарушке,като един и същ човек поставен при различни условия печели доста добре та прехранва и някой друг род в България-ЕМИГРАНТИ.Какво общо имаше общината не можах да разбера ама аз съм си от село:-).Проблема е че в договор при който по презумпция старните са равнопоставени,банките си правят каквото искат,но пък си плащат на такива малоумници като тебе до няколкостотин политици,които най-нагло излизат и казват НЯМА ЗАКОНОВ ИНСТРУМЕНТ ДА ПОВЛИЯЕМ НА БАНКИТЕ,а кой би трябвало да прави законите банките ли.Тъпаци нещастни.



Приятелю попътувай малко,но не в 20.00 по БТВ с турският сериал,а наистина,и другият път постарай се малко повече в поста си да не загубиш работното си място.
Ганчо я си извади договора за кредит и го прочети внимателно.Ако искаш може и да го покажеш във форума.Бас ловя че страните не са равноправни щото няма как кредитор и длъжник да са равноправни.Ти си в поза леко разкрачен наведен без сгъвка в коленете и с пръстите на ръцете си хванал палците на краката.Освен това си подмит и парфюмиран.А банката е отзад.И сам си се турил в това положение никой не ти е виновен.По отношение на данъците имах предвид имотните данъци и тези на МПС а не корпоративни подоходни и ДДС.Квадратния метър в Германия и Австрия е един а в България друг.Имам впредвид специално за теб квадратен метър жилищна площ а не квадратен метър като мярка за площ.За твое сведение аз домати и каквото и да било не си купувам от мошеници.Има Била Кауфланд.На пазара ходя при две жени.И винаги си меря нещата на контролната везна.Допускам разлика 5 грама.Ако е повече не мрънкам просто тази която ме е излъгала престава да е жива за мен.Досега ми се случвало два пъти и съм и го казвал в очите.Също евтини номера отпред подредени хубави домати а отзад боклуци не минават.Там където не ми дават да си избирам веднага си вземам сбогом.Жалко за ВИНС-а мислех го за добро училище.Не приемай нещата като обида не целя това.Да дадеш 60000 евро за панеляк с изтекъл живот си е лудост.Язък ти за дипломата.Ако някой такъв дойде при мен с молба да го назнача веднага ще му посоча вратата.


Класика, да бях поет, да го опиша направо. Чуйте го само: Била, Кауфланд, Кауфланд, бе с бананите; контролната везна !!! на Женския пазар-"мен ще ме цакат с топла бира,ааааааа", леле мале, и той тръгнал с това бедняшко мислене и тоя вечен страх да не се мине акъл да дава на хората.
Имотко ставаш за смях.И не го раздавай баровец в анонимен форум щото си смешен.Тук не става въпрос за минаване.Ти като си голям отворко иди плати две кила и вземи едно що да не демонстрираш стандарт?Ма ти не ходиш а пасеш и интернета ти е служебен щото няма за вноската за курника в Обеля.
Re: Домашен фалит
08-04-2011 - 18:00:48
Абе колкото и да съм смешен, през ум не ми е минавало да пазарувам от Кауланд. Кауфланд,ъ? Как е, харчат ли се бананите.
Re: Домашен фалит
08-04-2011 - 18:05:06
avatar
Quote
Imotko
......... през ум не ми е минавало да пазарувам от Кауфланд.

Недей така, едно левче да спести човек, все е файда.
Нека не се правим на милионери.
Re: Домашен фалит
08-04-2011 - 20:59:57
Колко много мъка има по този свят боже-така мислех да завърша поста си но като видях и 7 страница реших и да го започна.Така на дали ще откликна на цялата идиотщина която прочетох но ще опитам оттук оттам.


''Ганчо съжалявам, че трябва да ти го кажа, но ти си типичния ипотечен шаран или офца за стригане, казвам го без лоши чувства надявам се да не се разсърдиш, но такива са фактите. За 3 години колко пари си загубил като (net present value) изобщо не искам да смятам и да те отчайвам допълнително, както сам каза сега е 2 пъти по-евтин, след 2-3 години ще е още 2пъти надолу. Това което ме шокира са изказванията ти, че видиш ли всичко си имало някаква цена във времето която се променяла и така и панелката ти, сигурно цената следва геометрично брауново движение!? Теб мога да те посъветвам да си скъсаш и/или изядеш дипломата, както един друг твои колега ипотекар искаше да прави. И още нещо дано да ти помогне, цената на имотите (говоря за средна цена а не за ексклузивни имоти за милионери) зависи главно от три фактора: 1. броя на населението, 2. доходите на населението и 3. инфлацията. При намаляващо население, падащи доходи и големия балон инфлацията, колкото и висока да е в момента не може да компенсира и цените си падат и ще падат още дълго. За тези пари за които си си купил панелката в Русе щеше да си купиш апартамент в Берлин. Ето тук можеш да видиш лихвите по ипотеките в Германия в момента е 3,6% но преди 2 години е била над 5%, като тук кредит без минимум 20% самоучастие (downpayment) няма да получиш. Лихвите зависят от риска в Германия има и кредити с 18-19% годишна лихва, където риска е висок, така че това е нещо съвсем нормално, банката е в правото си. Защо не сравни какъв процент от кредитите в България не се обслужват и какъв процент в Западна Европа, това може и да ти отговори на въпроса защо плащаш по-високи лихви. А иначе банките сами са си виновни че дадоха кредити на куцо и сакато като вноската в някой случаи беше доста над 50% от доходите.''

От този пост не можах да разбера няколко неща,аз ли съм шарана или банките са си виновни:-)че май до края на поста забрави какви глупости си писал в началото.колко пари съм загубил като имам семейство и все пак трябва да живеем някъде или да чакаме чичо Костов да се върне на власт,ще такива боклуци като теб да се налапат с имоти,а ние да живеем на палатки,така ли.Знаеш ли къде релаксира лидера ти след като се налапа толкова години,на Златни пясъци пазен от няколко човека на Славчо Христов,с ръце на гърба възхищавайки се на извършените кражби.Не не е геометрично Брауново движение но ми е трудно да разбера как за 2 години в една и съща Банка стойноста на имота ''ми'' спадна със 50 процента.И за две години спадна броя на населението,дохода на населението-твоя доход с колко спадна за 2 години,инфлация-:-)))пълен измекяр.И като даде тези проценти за лихва в Германия как по точно ми отговори защо в България няма такава кредитна политика за намаляване на лихвите в условията на икономическа криза,че не ми стана ясно.лихвите зависят от риска-от кой риск по точно,ако в германия ипотеката пак казвам покрива на 100 про заемът и има алтернатива фалит,риска е по голям и съотвено и лихвата би трябвало да е по висока нали,а в България след като ти продадат апартаментът и те задължат с остатъка на кредита къв е риска на банката я ми кажи.Защо не сравни какъв процент от кредитите в България не се обслужват и какъв процент в Западна Европа, това може и да ти отговори на въпроса защо плащаш по-високи лихви
пълна простотия и аз на 3,6 лихва повярвай ми ще си обслужвам кредита
Колко много мъка има по този свят боже
Re: Домашен фалит
08-04-2011 - 21:34:34
Да и още много други простотий,но ще ви заменя с КОМИЦИТЕ ПО БТВ гледам корпоративните данъци защото така си изкарвах хляба и това ме интересува, не чакам някой да ми подаде,но стигам до извода че да слугуваш излиза по престижно и доходно,но като гледам кой и как назначава,Бате ще назначаваш още 1-2 години после ще те преместят в някоя друга банка като не изпълниш плана,и не мога да разбера защо форума е анонимен,при положение че всеки може да каже някоя друга дума за себе си,ама ако ви глобят че злепоставяте някоя банка с малоумни изказвания - ко ще правим,заплати премий майката си е ебало.
Re: Домашен фалит
08-04-2011 - 21:52:41
avatar
Quote
Gancho_
Да и още много други простотий,но ще ви заменя с КОМИЦИТЕ ПО БТВ гледам корпоративните данъци защото така си изкарвах хляба и това ме интересува, не чакам някой да ми подаде,но стигам до извода че да слугуваш излиза по престижно и доходно,но като гледам кой и как назначава,Бате ще назначаваш още 1-2 години после ще те преместят в някоя друга банка като не изпълниш плана,и не мога да разбера защо форума е анонимен,при положение че всеки може да каже някоя друга дума за себе си,ама ако ви глобят че злепоставяте някоя банка с малоумни изказвания - ко ще правим,заплати премий майката си е ебало.

Един съвет, по-добре ни замени с някой учебник, можеш да почнеш с читанка да си оправиш малко правописа, а после да минеш на учебници по икономика, въпреки че уж си икономист!? Като имам повече време ще ти обясня какво е кредитен риск. Айде приятно гледане.
Re: Домашен фалит
09-04-2011 - 00:29:09
Чукча не читатель.
Re: Домашен фалит
09-04-2011 - 10:48:44
Quote
Gancho_

но ми е трудно да разбера как за 2 години в една и съща Банка стойноста на имота ''ми'' спадна със 50 процента

ако в германия ипотеката пак казвам покрива на 100 про заемът и има алтернатива фалит,риска е по голям и съотвено и лихвата би трябвало да е по висока

Както казах нищо хубаво не те очаква ако разсъждаваш толкова плитко. И не можеш да си отговориш на не много сложни въпроси.

Аз лично затова харесвам системата на капитализма. Тя е много добра в даването на реална оценка за това колко способен е един човек и има навика да наказва безпощадно глупостта. winking smiley
Re: Домашен фалит
09-04-2011 - 14:56:21
Quote
Gancho_
Да и още много други простотий,но ще ви заменя с КОМИЦИТЕ ПО БТВ гледам корпоративните данъци защото така си изкарвах хляба и това ме интересува, не чакам някой да ми подаде,но стигам до извода че да слугуваш излиза по престижно и доходно,но като гледам кой и как назначава,Бате ще назначаваш още 1-2 години после ще те преместят в някоя друга банка като не изпълниш плана,и не мога да разбера защо форума е анонимен,при положение че всеки може да каже някоя друга дума за себе си,ама ако ви глобят че злепоставяте някоя банка с малоумни изказвания - ко ще правим,заплати премий майката си е ебало.
Oткъде разбра че работя в банка?Нещо много яко си се объркал.С банките имам толкова общо колкото негър с фигурно пързаляне.
Re: Домашен фалит
09-04-2011 - 14:58:12
Quote
Imotko
Абе колкото и да съм смешен, през ум не ми е минавало да пазарувам от Кауланд. Кауфланд,ъ? Как е, харчат ли се бананите.
Че ти изобщо пазаруваш ли?След като се разплатиш с банката има ли нещо за теб?Моли се майка ти и баща ти да са живи и да носят буркани и кокошки в Обеля че ти е спукана работата.И внимавай със служебния интернет да не изгориш
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход