Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Прованса

Публикувано от bah 
Re: Прованса
20-02-2011 - 16:22:43
Високите лихви в момента се дължат и на политиката на държавата.Не може да имаш да взимаш ДДС от реализиран износ за милиони лева и държавата да те мотае две години.Работил си,докарал си и валута,понякога и чужда инвестиция...ама като дойде време държавата да се разплати с теб,тя не го прави.
Това е една от причините нашите фирми да нямат достъп до външно кредитиране,дори когато са 100% ориентирани към износ и изобщо нямат вземане-даване с вътрешен пазар.Това,че имаш да взимаш ДДС,банката го оценява като рисково вземане.Няма друга европейска държава,в която вземанията на бизнеса към държавата да се оценяват като рискови.Просто няма такова нещо в ЕС.Само у нас го има.А сегашното правителство,вместо да подобринещата,съвсем ги досъсипа.С тая политика Еврозона ще видим през крив макарон.
Re: Прованса
20-02-2011 - 17:04:17
Quote
Boby
Мислех че за водоструйки говориш. Как точно миеш колата с въздушен компресор??


Присъединявам се към този въпрос!
Та?
Re: Прованса
20-02-2011 - 19:34:37
Салвадоре, наистине не разбирам, и никой така с думи прости не може ми каза какви точно ще са истинските ползи за България и народа от тоз Шенген. За търсещите работа ясно, но това е от съмнителна полза за България. За "благините" от положението на външна граница и буфер на богатите също ясно. Та кажи ги благините моя*bow*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Прованса
20-02-2011 - 20:54:12
Quote
Geto
Салвадоре, наистине не разбирам, и никой така с думи прости не може ми каза какви точно ще са истинските ползи за България и народа от тоз Шенген.

Правите ли разлика между "еврозона" и "Шенген" / защото Салвадор, мисля, говори за именно за еврозоната!/ ?
Или двете неща Ви изглеждат еднакви, нещо като водоструйка и компресор в изявите на един друг интелект тука?
Re: Прованса
20-02-2011 - 22:50:24
Оставете го Шенген.Той касае придвижването и престоя.
Аз имах предвид еврозоната-приемането на еврото като валута на мястото на лева.Там имаме много по-големи проблеми,от колкото при шенген.Не само не сме си начертали читав план на ниво макроикономика,ами се оказа,че дори да начертаем такъв,не можем да го изпълним.
Re: Прованса
20-02-2011 - 23:02:26
Еврозона няма да видим в близките 5 години в най-добрия случай.
Re: Прованса
20-02-2011 - 23:41:59
Ivorad, вярно че съм сгрешил, имах предвид Шенген. Може да ми се смеете но аз и полза от Еврозоната някак не виждам, та ако има някой знаещ и с време за трошене моля да ми обясни и за двете. Но моля не отговор като на политикwinking smiley

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Прованса
21-02-2011 - 09:53:33
Quote
INT
Quote
Geto
Тенденцията за която говорите е световна. В С. Америка е същото нещо. 1.Населението на Канада е концентрирано в 3-4 мегаполиса, в америка пак така. 2.Често ще срещнеш запустяли училища, обезлюдени селища. Голями мултинационални компании превземат земледелието и изместват дребните фермери. Само влюбени в земята фермер с цената на мн. мъка и загуби подържат малки ферми. 3.Нали ривахте и скачахте за дИмукрация, а глобализацията ви бе като мехлем. Те ви глобализация сега. А циганите не ги бройте, те ще продължат миграцията си към франсетата а при нас ще се заселват западняци пренаситени от цивилизация и уморени от така лелеяният от мнозина "западен" начин на живот и урбанизацияwinking smiley
Доста омешано изказване - пар екселанс манипулация. Гето гледам че си в Канада, ама и аз съм така от 20 години вече. Та неколко контра въпроси и коментари по номерирането по горе.
Та по т.1 - Чак пък 3,4 мегаполиса. Вземи за пример Онтарио - и едно китно градче като Аврора например, или Ню Маркет, или Юнионвил. Какво им е на тези градчета - 98% едно- или много- фамилни къщи, пролет, лято и есен - спретнати дворчета, чисти, с паркове за разходки и спорт. С колата да тръгнеш - да ти е кеф да караш. Много от фирмите не са в Торонто, а в Маркхам например. Ами Отава ( на 400 км от Торонто) тя мегаполис ли е, ами Каната с най висока концентрация на бизнес офиси - и тя ли е мегаполис ? Не говоря за Китченер - RIM на колко хора дава работа.
С две думи - цифрите 3,4 мегаполиса са хвърлени ей така.

Малко данни, достъпни и за тези, които не са в Канада:

Канада - население 34 милиона,
Торонто - най-голям град с население метро 5 милиона - 15 % от населението;
Монреал - население - 3,6 мил - 11 %
Ванкувър - население 2,1 мил. - 6 %
Общо в 3-те мегаполиса - 32 %


България - 7 милиона
София - насление метро 1,4 милиона - 20 %
Пловдив - население 500 хиляди - 7 %
Варна - население 500 хил - 7 %
Общо в първите три полиса (без мега smiling smiley) - 34 %

Данните са от уикипидия.

Колкото до качеството на живот, което заема по-голямата част от поста за сметка на числата за урбанизацията, то навсякъде в Канада е по-високо, и в мегаполисите, и в малките населени места. И не е предмет на разговора. Предмет на разговора е урбанизацията като световен процес. И се говори за концентрация на насление, а не на офиси. В Канада мобилността е далеч по-голяма от тази в бг и хората пътуват много по-големи разстояния всеки ден до работа.

Така или иначе, числата говорят за напълно съпоставима ситуация с концентрация на населние в 3-4 големи града, разбира се, мащабът на градовете е съответен на мащаба на страната. И думите за 3-4 мегаполиса НЕ СА хвърлени ей така.

Иначе има страни като Гърция, например, с още по-ясна тенденция - Атина е 4 милиона, което е 36 % от населението на страната (11 милиона).



Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2011-02-21 10:00 от Joan.
Re: Прованса
21-02-2011 - 10:05:09
Quote
Geto
ИНК, земляк нали не очакваш да вляза в празен спор с теб? Уморих се от такива като теб. Изразих мнението си така като го виждам.

Освен, че го виждаш, съществува и демографска статистика smiling smiley Твоят земляк се е отплеснал по качеството на живот и е забравил за числата smiling smiley

Но все пак, и в Канада явно съществува причина 32 % (почти колкото и в БГ) от хората да се бутат в три мегаполиса, въпреки описаните от INT благини на живота в малките градове. Вие кажете коя е тя smiling smiley



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2011-02-21 10:06 от Joan.
Re: Прованса
21-02-2011 - 10:22:46
В събота по Нова тв. показаха някакви данни които не разбрах от какво проучване са, отнася се за цялата страна (изпуснах началото на предаването), но ме впечатлиха. 2% имат доход над 1000лв.(в тази група са и милионерите), 2% имат доход между 750 и 1000лв., 17% имат доход между 50 и 100лв. (крайно бедни), останалите имат доход между 250 и 600лв. Ако са верни, според мен говорят за много сериозен проблем.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход