Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ

Публикувано от peterbg 
Re: Иде ли края на Еврото
11-12-2011 - 20:54:34
Quote
darkside
Quote
Lubimec13
И как го виждаш ти "краят"?
Съвсем ясно, с невъоръжено око. Вече милиони хора по света го наблюдават. Към март ще го видиш и ти въпреки, че си като Стиви Уондър. Не толкова музикален, а сляп...

Аааа, не ми ходи по ръба, ами казвай.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-12-11 20:55 от Lubimec13.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
11-12-2011 - 20:57:18
Quote
Muza

Иворад,
Във връзка със статията - внушението е същото, като "не народ, а мърша" - провокативно, събуждащо ...
*drink1*

Не, Муза, не е същото!
Защото зад горецитираното стои огромния авторитет на стария Славейков, човек, който през целия си живот се е раздавал за народа си, ерго - има и моралното право да го укорява по този страховит начин, защото е ясно, че думите му са именно вик за пробуждане, а не злобно баене, те са произнесени с огромна болка за събратята, не са хладнокръвна констатация.
Докато зад анонимния Жоресков текст няма нищо такова - няма авторство, нещо повече, плужекът, който го е написал, се опитва да се прикрие зад някаква измислена "външна, обективна" гледна точка на халюциниран европейски политик, да пробута от негово име някаква абсолютна, "крайна" истина. Няма как български патриот да приеме подобна гавра с националното ни достойнство, защото право на подобни тежки думи имат единствено доказани български авторитети и никой друг!
Това е смисълът на позицията ми - няма как да приема за отправна точка в един сериозен разговор за националната ни съдба текст, който е изпълнен с толкова явна омраза към българското. Въпрос на принципи.
При Жорес явно принципите са други. Е, има и такива гротескни патриоти......
*drink1*
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
11-12-2011 - 22:21:18
Тук е пълно с гротескни патриоти, може даже да продаваме.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
11-12-2011 - 23:21:03
Хм интересно интервю. Ясно, че е на 100% лъжа, че е от холандският премиер, но е на 100% вярно, че голяма част от чужденците с малко повече време прекарано тук ще имат подобно мнение. Е може би няма да им направи толкова лошо мнение работи като чалгата (все пак и “Рамщайн” ходиха на чалга дискотека) или някакви др. наши си заяждания, но все пак. Всичко е казано точно, има си ги тези неща и всичко си е на 100% достоверно. Само минете през женския и поне десет пъти ще ви предложат менте-цигари, като ви спре катаджия в нарушение първото нещо което чувате е "К'о шъ прайм" и др. такива. Вярно е, че съдилищата ни са под всякаква критика и се пускат престъпници по някакви вратички или ако са с вина с условни присъди. Ако се бори някой за обществена поръчка, проект или евро средства милата ни бюрокрация запява за подкупи и още, и още, и още .......

Имаше един виц "Имали изход от положението в България ? Има изход разбира се и се казва летище София." Де да беше толкова лесно winking smiley
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
12-12-2011 - 00:19:24
Ей, какво направихте,да не се депресирахте нещо, оставете малко настроение за поне следващите 4-5 години, че нещата ще се оакват още доста.

Не знам вече какво да кажа, всичко е стагнирало до такава степен, че дори и тези по върховете не виждат изход. Който може да спасява на запад да го направи, колкото и да са зле много по добре са от нас, поне финансово.Ако някой не иска за себе си да го направи то поне за децата си да се жертва малко. Страните които имат индустрии ще са добре, колкото и да са в рецесия, но другите ще са много зле, Б-а е пример. Колкото до фин мина той като че ли имам чувството че използва поканата да стане такъв- е стъпка нагоре за следващата му работа в УСА-та която ще е за милиони годишно, ако не трябваше да прави урязвания и да бъде непопулярен нямаше да казва 18 месеца предварително че няма да се кандидатира отново.За да няма каране м/у серджо и жорката вижте как набързо му намериха сладка службица, щото двама лидери на една партия не е добре ще има търкания, а чичо ламбо си тачи жорката, политика какво да прайш.

Б-Я е най бедната държава в ЕС нооооооооо е отличник с дефицит по малко от 3%, какъв смях само, какви сме отличници, направо трябва да се гордеем, трябва голям мъжкар да си за да си го вкараш така мъжката.


За тези които се чувстват ДАУН, намерете си хубаво старо вино и интересни книги за как ще се развиват нещата следващите 4-5 години и четете, но изберете акредитирани автори а не драскачи. Имате правото да знаете за какво иде реч и по важното как и горе долу кога, не толкова за да направите пари а за се предпазите. Писах и преди, че сме в окото на урагана, следващата вълна ще е много страшна, ако се предпазите ще боли по малко. Все пак това е мое мнение. Но мисля че събитията ще се протакват до март 2013 и оттам по пързалката надолу, нещата са силно свързани с политиката която води УСА-та.*drink1*
Re: Иде ли края на Еврото
12-12-2011 - 12:19:41
Quote
darkside
Батко, нали точно тва е проблема, че им харесва. А това намирам за ненормално.
Mрака не разбирам точно какъв ти е проблема.И аз не харесвам нещата които си изброил но това е действителността.Отговарям за себе си за другите хора не.Пък и те може да не харесват мен.Няма как всички да са честни работливи почтени и свестни.Няма как всички да са учени и кадърни.Хората не могат да живеят заедно ако са еднакви.Поне така си мисля аз.Свободен си да избереш с какви хора да се обградиш а на останалите просто не им обръщай внимание.Щом не крадат не лъжат изнасилват и убиват нека бъдат каквито си искат.
Re: Иде ли края на Еврото
12-12-2011 - 15:31:50
Quote
камелия
Quote
darkside
Камелия! Не ми харесва, не съм мазохист! А доволството ражда регреса! Извода ти накрая на поста е неверен. А трябва ли да заминем и да останете сами? Ако ЕС оцелее вероятно ще заминем. Тук сме в началния стадий на колапс с неизвестни параметри. Всякакви илюзии за хепиенд ги зарежи. Вегетацията на един народ, приел "навеждането" за естествено състояние!

Всичко, което пишеш, се отнася за теб. Но, не и за мен, не и за куп хора.
Разликата между нас е, че ти се изживяваш като говорител на " народа" , от една страна, и като порицател на собствените си действия и възприятия- от друга.smiling smiley

Ками не си права и ще се обоснова.
Кандидатствахме по една от европрограмите, като оценката закъсня с четири месеца, ако бях подел действия да ги карам да си свършат работата в срок автоматично означава да рискувам да ме отрежат.
Те могат да го направят без да им мигне окото и без да има реален измерител прави ли са или не.

Отивам да подписвам договор с разплащателната агенция, като ми дават за подпис пълни л...а и половин час време да се запозная и разпиша документите /поне 150 страници/. Познавайки изоснови проекта веднага хванахме, че ни набутат с ангажимент за реализация на пълно изпълнение на проектното предложение при положение, че без никакво основание ни отрязаха 1/3 от парите съответно дейностите. Човека който ни бяха оставили в приемната не беше запознат с проекта и естествено не можеше да вземе отношение. Аз съм нервак и започна да ми личи, добре че беше жена ми да ме възпре и да му влезне под кожата за да извика отговорно лице. Извадихме късмет дето се казва, благодарение на леко прегърбената поза.

Проблема е че не мога да си позволя да скапя месеци труд за да се държа достойно а не наведено, като съм напълно наясно, че достойното поведение на един редови гражданин в неравностойната му позиция пред администрацията винаги води до загуби за гражданина /спомни си пак линка който ти дадох, там едно прегърбване щеше да работи чудесно, но не се прегърби и айде/.

Та в този ред на мисли и като продължение на вчерашната тема ще ви споделя какво си мисля, че би работило за да поизправим гърбина.

1. Да се сбере сговорна дружина с експертни познания в различни области която да се увеличава с времето.
2. Да се стъпи на този закон /най - приложима Глава III/, който май го има благодарение на европейските ни събратя.
3. Да се изгради широко достъпен онлайн комуникационен модел за изготвяне на онбосновани граждански инициативи.
4. Въпросните инициативи да се промотират в публичното пространство, като се търси широка обществена подкрепа.
5. Да се изисква от законодателя, държавната и местната власт да рализират конкретни действия.

В разсъжденията си достигнах до извода, че подобен граждански модел няма да просъществува ако е юридическо лице НПО.
Неформалната форма ще има по - голяма обществена тежест и няма да позволи един или друг да яхне колегите граждани.

За да има бъдеще този формат трябва да се прокарва постепенно и да дава реални ползи за всеки гражданин.

В момента имам две концепции, за които не се изискват средства от страна на държавата, но ще дадат реална материална полза на цялото общество.
Сигурен съм, че в много сектори има дупки за пълнене без да се изискват средства.
Важно е при старта на един подобен проект да става въпрос само за инициативи за които няма да се търсят средства от законодателя, държавната и местна власт а само да си свършат работата.

Постепенно показвайки резултати подобно неформално гражданско движение ще има своето място при взимане и на сериозни решения и такива свързани с разходване на средства, но с времето.

Важно е в основата да е винаги справедливостта.
Под справедливост не разбирам например да вземем от богатите за да дадем на бедните, а богатите да бъдат богати защото могат, знаят, правят и не са натрупали богатството си несправедливо, на принципа вземи тези поръчки защото си наш човек.

Всяко надграждане ще е от полза.
Грехота ще е в света на комуникациите да не можем да се обединим в собствена полза.

Поздрави,



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-12-12 16:18 от jores.
Re: Иде ли края на Еврото
12-12-2011 - 16:00:04
avatar
Quote
jores
Ками не си права и ще се обоснова.
Кандидатствахме по една от европрограмите, като оценката закъсня с четири месеца, ако бях подел действия да ги карам да си свършат работата в срок автоматично означава да рискувам да ме отрежат.
Те могат да го направят без да им мигне окото и без да има реален измерител прави ли са или не.

Отивам да подписвам договор с разплащателната агенция, като ми дават за подпис пълни л...а и половин час време да се запозная и разпиша документите /поне 150 страници/. Познавайки изоснови проекта веднага хванахме, че ни набутат с ангажимент за реализация на пълно изпълнение на проектното предложение при положение, че без никакво основание ни отрязаха 1/3 от парите съответно дейностите. Човека който ни бяха оставили в приемната не беше запознат с проекта и естествено не можеше да вземе отношение. Аз съм нервак и започна да ми личи, добре че беше жена ми да ме възпре и да му влезне под кожата за да извика отговорно лице. Извадихме късмет дето се казва, благодарение на леко прегърбената поза.

Проблема е че не мога да си позволя да скапя месеци труд за да се държа достойно а не наведено, като съм напълно наясно, че достойното поведение на един редови гражданин в неравностойната му позиция пред администрацията винаги води до загуби за гражданина /спомни си пак линка който ти дадох, там едно прегърбване щеше да работи чудесно, но не се прегърби и айде/.

Та в този ред на мисли и като продължение на вчерашната тема ще ви споделя какво си мисля, че би работело за да поизправим гърбина.

1. Да се сбере сговорна дружина с експертни познания в различни области която да се увеличава с времето.
2. Да се стъпи на този закон /най - приложима Глава III/, който май го има благодарение на европейските ни събратя.
3. Да се изгради широко достъпен онлайн комуникационен модел за изготвяне на онбосновани граждански инициативи.
4. Въпросните инициативи да се промотират в публичното пространство, като се търси широка обществена подкрепа.
5. Да се изисква от законодателя, държавната и местната власт да рализират конкретни действия.

В разсъжденията си достигнах до извода, че подобен граждански модел няма да просъществува ако е юридическо лице НПО.
Неформалната форма ще има по - голяма обществена тежест и няма да позволи един или друг да яхне колегите граждани.

За да има бъдеще този формат трябва да се прокарва постепенно и да дава реални ползи за всеки гражданин.

В момента имам две концепции, за които не се изискват средства от страна на държавата, но ще дадат реална материална полза на цялото общество.
Сигурен съм, че в много сектори има дупки за пълнене без да се изискват средства.
Важно е при старта на един подобен проект да става въпрос само за инициативи за които няма да се търсят средства от законодателя, държавната и местна власт а само да си свършат работата.

Постепенно показвайки резултати подобно неформално гражданско движение ще има своето място при взимане и на сериозни решения и такива свързани с разходване на средства, но с времето.

Важно е в основата да е винаги справедливостта.
Под справедливост не разбирам например да вземем от богатите за да дадем на бедните, а богатите да бъдат богати защото могат, знаят, правят и не са натрупали богатството си несправедливо, на принципа вземи тези поръчки защото си наш човек.

Всяко надграждане ще е от полза.
Грехота ще е в света на комуникациите да не можем да се обединим в собствена полза.

Поздрави,

Чудесен си!
Ето, това исках да прочета.
Разбира се, че за съжаление, все още се налага да са попрегърбваме, но за разлика от мен, когато и прегърбването не помогна, а директно искаха да им дам половината пари, а с другата половина да направя всичко, сега си успял без да бутнеш.
Което си е огромен напредък.
Идеята ти за нов тип гражданско движение не е неизпълнима- все повече млади хора се "запъват" да направят нещо тук.
Не ги гледай тия по форумите, дето само мрънкат и предсказват апокалипсиси.
Ще намериш съмишленици, стига да ги потърсиш.smiling smiley
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
13-12-2011 - 16:31:28
Настъпи тишина. Защо така колеги?
До вчера имаше активност, какво се промени или темата се поизчерпи.
Re: Демографски срив и емиграция и как биха се отразили на цените на НИ
13-12-2011 - 17:16:39
Quote
peterbg
Ей, какво направихте,да не се депресирахте нещо, оставете малко настроение за поне следващите 4-5 години, че нещата ще се оакват още доста.

Не знам вече какво да кажа, всичко е стагнирало до такава степен, че дори и тези по върховете не виждат изход. Който може да спасява на запад да го направи, колкото и да са зле много по добре са от нас, поне финансово.Ако някой не иска за себе си да го направи то поне за децата си да се жертва малко. Страните които имат индустрии ще са добре, колкото и да са в рецесия, но другите ще са много зле, Б-а е пример. Колкото до фин мина той като че ли имам чувството че използва поканата да стане такъв- е стъпка нагоре за следващата му работа в УСА-та която ще е за милиони годишно, ако не трябваше да прави урязвания и да бъде непопулярен нямаше да казва 18 месеца предварително че няма да се кандидатира отново.За да няма каране м/у серджо и жорката вижте как набързо му намериха сладка службица, щото двама лидери на една партия не е добре ще има търкания, а чичо ламбо си тачи жорката, политика какво да прайш.

Б-Я е най бедната държава в ЕС нооооооооо е отличник с дефицит по малко от 3%, какъв смях само, какви сме отличници, направо трябва да се гордеем, трябва голям мъжкар да си за да си го вкараш така мъжката.


За тези които се чувстват ДАУН, намерете си хубаво старо вино и интересни книги за как ще се развиват нещата следващите 4-5 години и четете, но изберете акредитирани автори а не драскачи. Имате правото да знаете за какво иде реч и по важното как и горе долу кога, не толкова за да направите пари а за се предпазите. Писах и преди, че сме в окото на урагана, следващата вълна ще е много страшна, ако се предпазите ще боли по малко. Все пак това е мое мнение. Но мисля че събитията ще се протакват до март 2013 и оттам по пързалката надолу, нещата са силно свързани с политиката която води УСА-та.*drink1*

Ти пък нали въобще не си се депресирал и като те гледам открай време колко си ЪП, не знам защо не се гръмнеш да не се мъчиш. Да не те боли демек.
Пък ние в България все ще се оправим някакси.

ПП. И намали депресиращите книжки.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.