Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата - 2010

Публикувано от general 
Re: Преглед на печата - 2010
03-02-2010 - 19:12:24
ДПС не е партия, защото защитава единствено корпоративни интереси, това твърди в интервю за списание "Правен свят" бившият премиер Жан Виденов след 10 години мълчание.

Жан Виденов твърди, че ДПС защитава корпоративни интереси на фирми, които не са възникнали в естествен пазарен процес, а са назначавани в мътния първоначален период на прехода. "Такива формации обикновено не ги наричат партии, а малко по-другояче", добавя той.

Виденов припомня, че е напуснал БСП след конгрес, в който поздравление отправил лично Ахмед Доган. По думите му, лидерът на движението благоволил да дари на социалистите политическата си подкрепа, виждайки, че те са се пооправили. Форумът се състоял през 2000 година.

"Напуснах заради готовността на БСП да влезе във всякакви съюзи и да обслужва всякакви интереси, стига това да предложи на хора от нейното ръководство път към личната власт и към личните облаги", разказва той.

"БСП много сбърка, че след горчивия си урок от деградацията на номенклатурната класа в края на ХХ век подкрепи създаването на нова привилегирована прослойка в началото на ХХI век", посочва Виденов.

По думите му не е мит, че съществуват олигарси. Той нямало да спре да критикува медиите, че измислили олигархични кръгове като Орион, Олимп и всякакви "котараци", съзнателно криейки от обществото изключително опасни и вредни олигарси.

"Политиците не бяхме на висотата на предизвикателствата на прехода. Твърдя с още по-голяма убеденост, че медиите също съвсем не бяха на висотата на предизвикателствата на прехода", обяснява експремиерът.

Той не упреква българите за събитията от преди 13 години. Не се изкушава да се върне в политиката.
Re: Преглед на печата - 2010
03-02-2010 - 19:35:35
Quote
dival
Quote
dzvero75
Тази статия е от 16.01. Днес попаднах на нея.Тя е в унисон с последните "прегледи на печати".
[borsi.blog.bg]

страхотна статия
и коментарите си ги бива

Голяма част от статията е изцяло в сверата на предположенията, даже и някои факти са леко променени. Темата за световната конспирация винаги е вълнувала хората но обикновенно все не достигат доказателства
Re: Преглед на печата - 2010
03-02-2010 - 19:40:54
Гледах филма "Разруха"/"Collapse" .Има го из торент сайтовете.Теглете, гледайте и при желание коментирайте.
Re: Преглед на печата - 2010
03-02-2010 - 22:37:28
avatar
Коктейл от интересни коментари.На английски са, но какво да се прави.Който не му харесва-да гледа новините по БиТиВи-то.

[www.marketoracle.co.uk]
Re: Преглед на печата - 2010
04-02-2010 - 09:12:03
avatar
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/02/04/852588_bezdomni_ot_cialata_strana_namirat_podslon_v_stolicata/?ref=rss
Бездомни от цялата страна намират подслон в столицата- Имотите с рязък Ъп от новината!


А за тези, очакващи да изгубят жилището си, ето и един обнадеждаващ цитат за силата на роднинските връзки у нас!

Quote

В същото време статистиката показва, че три четвърти от 71 души, настанени в домовете, са с живи роднини и близки. Още по-впечатляващ е фактът, че сигналът за тези бездомни хора е подаден от самите им родни, които са се представяли по телефона като "граждани, които се грижат за бездомно лице на улицата". След направената справка по имената на подалия сигнала и прибрания от улицата се оказва, че те са в роднинска връзка.

Социалните работници разказват за съвсем скорошен случай с 22-годишно момче, което е било освободено от приют на фондация, и непосредствено след това сигнал за него е подаден от лелята и майката му, които са се представили като граждани, загрижени за бездомник на улицата. Младежът е настанен в общинския социален център в кв. "Захарна фабрика", тъй като при разговорите с роднините се оказало, че "те не могат да се грижат за него, защото имат личен живот". Сега общинските социални служби ще търсят подходяща работа за него.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-04 09:14 от valsodar.
Re: Преглед на печата - 2010
04-02-2010 - 09:24:49
Re: Преглед на печата - 2010
04-02-2010 - 09:58:06
avatar
Нова врътка в практиката за изземване на имотите

Quote

Заради чужд дълг от малко над 800 лева варненският доктор Даниел Калчев е на път да се прости с дома си. По искане на Е.ОН съдия-изпълнител трябва да влезе в апартамента му, който се намира до Икономическия университет, за да го оцени. С парите трябва да се покрие задължение към електроразпределителното предприятие, което се води на името на медика, но не е направено от него.

Лекарят поддържал практика в селските райони на община Провадия в продължение на 4 години. Според тогавашните условия на местната администрация той трябвало да сключи договор за наем на службите в селата, които обслужва. Контрактът бил подписан с община Провадия веднъж през 2000 г. и подновен през 2003 г. Още в началото наемодателят поискал партидата към енергото да се води на фирмата на лекаря, за да може той да си следи и отговаря директно за сметките. Така още през 2000 г. бил сключен договор за продажба на електрическа енергия, подписан от Е.ОН и община Провадия, представлявана от ЕТ „АИППМП - Санус - Даниел Калчев". Всичко вървяло добре, до момента, в който д-р Калчев не решил да напусне практиката. Той уведомил за това общината, като свой наемодател. Договорните отношения били прекратени и лекарят се изнесъл. Партидата си към енергото не закрил, защото в договора му пишело, че тя се сменя от новия наемател.

Въпреки това се обадил в местното подразделение на енергото, че напуска обектите, за да не начисляват повече ток на негово име. Предоверил им се, че те ще се погрижат прехвърлянето да се уреди. Това обаче не се получило. На следващата година той получил известие, че има неплатени сметки за ток и трябва да уреди задълженията си. Медикът, който по това време вече трайно се бил установил във Варна, моментално подал жалба до Е.ОН. На нея така и не било отговорено. Разтревожен човекът провел няколко телефонни разговора със служителите на енергото. Те го уверили, че въпросът се придвижва и ще бъде решен. Очевидно обаче нещо се объркало, защото на следващата година лекарят отново научил, че на адреса на старите му служби в селата Снежина и Славейково се трупат сметки. Калчев твърди, че отново подал жалба до Е.ОН и последвала същата процедура на уверения, че казусът ще се реши. Само през 2009 г. докторът подал на 3 пъти жалби в електроразпределителното предприятие, на които отговор и до ден днешен не е получил.

Преди няколко седмици обаче пристигнало известието, че със случая по разпореждане на Варненския районен съд се заема съдия-изпълнител.
Re: Преглед на печата - 2010
04-02-2010 - 10:53:42
Re: Преглед на печата - 2010
04-02-2010 - 11:36:22
"Според оптимистичните прогнози на президента американският бюджетен дефицит няма да се върне към стабилни равнища през следващите десет години"

Ако това за оптимистичните прогнози, какви ли са песимистичните?

"Освен това съществува възможност САЩ да започнат да боледуват от същата болест, която засегна Япония миналото десетилетие"

А нас какво ли ни очаква?
Re: Преглед на печата - 2010
04-02-2010 - 13:15:32
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход