Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цените на имотите ли? Най добре е да "купиш" без пари.

Публикувано от OwnerBG 
Цените на имотите ли? Най добре е да "купиш" без пари.
02-03-2010 - 18:47:15
avatar
Имот край Шабла без пари за зетя на областен
Вторник, 2-ри Март 2010,
автор: Юлияна Велчева;

Областната управа на Добрич е продала в началото на 2009 г. 7 имота край фара на Шабла, но пари не са преведени. Парцелите са купени от специално посочени лица, които после ги прехвърлили на други. Един от новите собственици е зет на бившия областен Ердинч Хаджиев.

В понеделник следобед д-р Хаджиев и шефът на дирекция “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” Пламен Ганев бяха задържани. Те са обвинени в злоупотреба със служебното си положение.

Вчера прокуратурата в Добрич внесе искане до съда за постоянен арест на двамата.

Мярката бе удължена на 72 часа.

Дали да им бъде приложено “задържане под стража”, ще стане ясно утре, когато ще се гледа делото. Вчера съдебното заседание бе отложено по молба на адвокатите, които не успели да се запознаят с материалите от обвинението.

7-те крайморски парцела са с площ 32 дка, обясни наблюдаващият прокурор Пламен Костадинов. Земеделската кооперация “Приморец” в с. Тюленово е притежавала сгради в тези имоти и поради това е имала право да закупи терените без търг на преференциални цени. През февруари 2009 г. областната управа продава 7-те парцела на кооперацията. Стойността на сделката е 116 хил. лв., а плащането е трябвало да стане чрез компенсационни бонове.

До момента обаче пари държавата не е получила, а въпросните ценни книжа не са заявявани в центрания депозитар.

Скоро след сключване на сделката обаче кооперацията продава терените на 7 физически лица - 6 от тях са посочени от Пламен Ганев, а 7-ото - от Хаджиев.

Единият от купувачите е бил безработен и не е имал пари да участва в сделката, твърди магистратът. И седмината се оказват подставени лица. Така един от собствениците на тези парцели Йордан Йорданов прехвърля имота на Белгин Юсуф, който е зет - мъж на сестрата, на Ердинч Хаджиев.

48-годишният лекар Ердинч Хаджиев е и областен лидер на ДПС, член е на партията от учредяването й в Добрич. До 2005-а е два мандата общински съветник. След това влезе в НС на мястото на избрания за земеделски министър Нихат Кабил. Областен управител бе от май 2008 до юли 2009 г. Като пое поста, Хаджиев сподели пред “24 часа”, че е имал възможност да бъде на работа в столицата, но се уморил от пътувания и избрал да се върне в Добрич. През октомври м.г. бе избран за областен лидер на ДПС.

35-годишният Пламен Ганев има икономическо образование и в момента е общински съветник от ДПС. На последните местни избори беше кандидатът на хората на Доган за кмет, но получи малко над 5%. В областната управа работи от 2000 г. Шеф на дирекция е от 2007-а. През септември м.г. подава молба за напускане, която настоящият областен Желязко Желязков уважи.

Ганев е обвинен като помагач, който е подготвял договорите и е трябвало да следи за спазване на законовите изисквания - в случая на плащанията. Той обаче не е направил това, обясни вчера прокурор Костадинов. Нарушена е разпоредбата на чл. 85 от Правилника за приложение на Закона за държавната собственост, съгласно който договорите за продажба на такива имоти трябва да се сключват 14 дни след заплащане на цената на сделката. Контрактите са били сключени, собствеността - прехвърлена, а от февруари 2009 г. плащане не е извършено.

По разпореждане на Върховната административна прокуратура се проверяват и всички сделки на бившия областен Хаджиев. През юли м.г. гръмна първият скандал с разпорежданията му. Тогава бъдещият земеделски министър Мирослав Найденов каза, че с подписа на губернатора е извършена незаконна заменка на 300 дка край морето. Става дума за земята под ваканционно селище “Русалка”. През 1997 г. “АКБ корпорация” купува от държавата имота по силата на приватизационен договор. Пакетът от акции обаче включвал само сградите в курорта, но не и земята под него. Теренът остава собственост на Държавното горско стопанство.

По-късно имотът е придобит от “Русалка” ЕАД. През април 2009 г. Хаджиев деактува терена, в който вече е включена и земята под сградите. Собствениците Николай и Евгения Баневи обясниха тогава, че земята винаги е била включена в капитала на дружеството и поради ред административни причини актът е бил издаден години по-късно.

Самият Хаджиев пък каза на специална пресконференция, че не е продавал или заменял нищо, просто е издал акт за собственост върху документи, прегледани от юридическия му отдел.

Икономическата полиция в Добрич нищи и още една сделка с крайморски имоти. Това са 74 дка по крайбрежната алея “Дамбата” в Балчик. Според сигнала по времето на Хаджиев парцелът е бил продаден на други лица, без да е обявен търг.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Цените на имотите ли? Най добре е да "купиш" без пари.
02-03-2010 - 18:53:15
avatar


Ето го и "уреждача" на далаверата.Обзаведен с безплатно бижу от прокуратурата.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Цените на имотите ли? Най добре е да "купиш" без пари.
02-03-2010 - 19:05:54
Оунъре, ще е добре да даваш линк към новините, които публикуваш.
Re: Цените на имотите ли? Най добре е да "купиш" без пари.
02-03-2010 - 19:07:15
Мда, даже и "брокерчето" го е хванало нежно под ръчичка, и му показва новопридобитата собственост.....:]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-03-02 19:09 от RIOT.
Re: Цените на имотите ли? Най добре е да "купиш" без пари.
02-03-2010 - 19:13:18
Ето линк към статията.


"Ако бъде признат за виновен, Пламен Ганев може да получи от 3 до 10 г. лишаване от свобода, глоба от 3 до 5 хил. лв. и лишаване от права за заемане на ръководна държавна длъжност."

Любопитно ми е какъв ще е изхода от делото, да не е 3 години условно и 3 хиляди глоба и то ако го признаят за виновен.
Re: Цените на имотите ли? Най добре е да "купиш" без пари.
02-03-2010 - 19:32:50
Това са активисти на дпс
имат и други далавери
а единия има и две присъди
Re: Цените на имотите ли? Най добре е да "купиш" без пари.
02-03-2010 - 19:48:47
avatar
Quote
Scyther
Оунъре, ще е добре да даваш линк към новините, които публикуваш.

Ех Скитъреее, надявах се да мине за мое лично разследване ама тая пущина мрежата голям предател брей.*book*

А иначе подозирам че всяка администрация е въртяла от тази далавера.
Справка Своге.
Там ако ровнат, не могат да поберат контингента в наличните арести.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Цените на имотите ли? Най добре е да "купиш" без пари.
02-03-2010 - 20:40:48
Добричкият окръжен съд отложи за четвъртък делата за определяне на мерки за отклонение на бивш областен управител и директор на дирекция в областна управа - Добрич

Исканията за вземане на постоянни мерки за неотклонение на Ердинч Илияв Хаджиев – бивш Областен управител на област Добрич и на Пламен Любенов Ганев – ексдиректор на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” там, да бъдат разгледани по същество на 04.04.2010 г. в 11 ч., определи Добричкият окръжен съд.
Съдебният състав даде днес ход на делата за определяне на мерки за неотклонение на двамата, но отложи заседанията по молба на адвокатите им. Те поискаха време, за да се запознаят с внесените от Окръжна прокуратура – Добрич, искания и с осемте тома материали по досъдебното производство. Адвокатите уточниха, че подзащитните им остават задържани с прокурорско постановление за удължаване на ареста със 72 часа, издадено днес.
Окръжна прокуратура – Добрич, посочва в исканията си за задържане на двамата, че през януари тази година Икономическа полиция – Добрич, е започнала досъдебно производство срещу неизвестен извършител – длъжностно лице от Областна управа – Добрич, за това, че през периода юни 2008 г. – февруари 2009 г. не е изпълнило и е нарушило служебните си задължения с цел да набави за другиго имотна облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за държавата, като престъплението е свързано с продажба на държавна собственост.
На 01.03.2010 г. Ердинч Хаджиев – на 48 години, и Пламен Ганев – на 35 години, са задържани от полицията по обвинение, че като длъжностни лица са използвали служебното си положение, за да набавят за себе си или за другиго противозаконна облага, като предмет на престъплението е държавна собственост. Става въпрос за продажба на държавен имот чрез тръжна процедура, проведена през май 2009, когато Ердинч Хаджиев е бил Областен управител, а Пламен Ганев е бил директор на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост”. Разследването е установило безспорно, че търгът не е бил обявен в нарушение на закона.
Прокурорът по делото обясни пред журналисти днес, че са продадени прилежащи площи към сгради на Земеделска кооперация „Приморец” в с. Тюленово, община Шабла, които не са били заплатени от купувачите. Нанесената на държавата вреда възлиза на 116 334 лв.
Ердинч Хаджиев не е осъждан, семеен е, с висше образование.
Пламен Ганев е осъждан два пъти, като са му налагани административни наказания – глоба за транспортно престъпление и за обида. По данни на прокуратурата, той се движи с криминално проявени лица. Има висше образование, женен е.
Re: Цените на имотите ли? Най добре е да "купиш" без пари.
02-03-2010 - 20:41:48
Снощи Добрич.инфо първи Ви информира, че бившият областен управител на Добрич и бившият директор на дирекция “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” при Областна администрация са привлечени като обвиняеми за злоупотреба със служебно положение.

През месец февруари Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев в качеството им на длъжностни лица, нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи. Целта на престъпната схема била поставени от двамата лица да придобият атрактивни имоти в област Добрич. По първоначални данни имуществените вреди възлизат на 166 344 лв.

От пресцентъра на Областа управа бяха любезни и предоставиха кратка биографична справка ва лицето Пламен Любенов Ганев. Той е роден на 06.04.1974 г. в град Добрич. Завършил е висше образование в Икономически университет гр. Варна /1995-1999 г./ специалност ”Икономика и управление на строителството”. Семеен е, има едно дете от първия си брак.
На 28.02.2000 г. е назначен на работа в Областна администрация град Добрич на длъжността Младши експерт в отдел „ Държавна собственост”. От 01.04.2004 г., съгласно Закона за държавния служител, е назначен в администрацията по служебни правоотношения на същата длъжност Младши експерт Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост”, отдел ”Държавна собственост”.
От 01.01.2007 г. изпълнява длъжността началник отдел „Държавна собственост”, а от - 01.12.2007 г. е назначен за директор на специализираната дирекция в Областна администрация - Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост”. Изпълнява длъжността до прекратяване на служебното правоотношение, считано от 14.09.2009 г.
Пламен Любенов Ганев в момента е общински съветник от ПП “Движение за права и свободи” в Добрич.
Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Добрич с цел внасяне на досъдебно производство в Добричкия окръжен съд за определяне на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.
Re: Цените на имотите ли? Най добре е да "купиш" без пари.
03-03-2010 - 11:28:16
За 166 хиляди лева няма никакъв вариант да ги осъдят ефективно.
Условно плюс глоба и -3-5 години забрана да заемат длъжност.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход