Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие

Публикувано от OwnerBG 
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
10-12-2010 - 11:25:51
Quote
goro



Замених някои от думите така:
Грекил с Българан
Ромеи/Гърци – Българи
Ромейство – Българщина
Ромейска – Българска.
1821 – 1876


[/size]

Да Жоре,обичаш заменките! Заменяш историята с удобна,понятията и значенията с удобни за тебе! Няма да се занимавам с тебе като личност-ти си ясен и такива ,като тебе е имало у нас от време оно,но с няколко думи ще поясня как вредиш.
Днешната ситуация на глобализъм и перспективата на развитието му много напомня Възраждането и тогавашната необходимост на групи хора да намерят националната си индентичност със цел да постигнат еманципация .Това състояние на еманципираност по отношение на други групи от околния свят,дори да ти го подарят трябва да се положат известни усилия да се съхрани ,а предизвикателствата на глобализма деструктурират точно в такава посока за улеснение на собственото му разпространение.Отрежем ли си корена губим,а Жорето реже ли реже,тънко ,тарикатски,като със скалпел.И това е най-опастното,защото можем временно да загубим икономическа свобода,територия дори,но загубим ли национално отговорния ген на капитала си,който би възвърнал ситуацията и да даде напредък,губим всичко.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
10-12-2010 - 11:59:43
Аз пък смених няколко думи в първия закон на Нютон и в резултат се получи закона за движение по пътищата *pardon*
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
10-12-2010 - 12:32:34
Quote
Aceton
Quote
goro
Quote
Aceton
Горо,
Ти как би постъпил братле, ако имаш няколко деца и бакалина ти се обади и каже, че едно от тях му дължи една твоя годишна заплата за вафли и сладолед?
Много точен и земен въпрос!
Бакалинът, като голям човек би следвало да знае, че детето ми не е сайбия на кесията ми. И аз като голям човек също знам, че за да му дава той цяла година вафли и сладолед (а защо не и наркотици) и то толкова много, трябва да е имал някаква изгода. Подкупвал е детето ми и възползвайки се от наивността и палавостта му е крал нещо от къщата ми - голяма е къщата ми и тепърва ще установявам какво. Да ми се обажда бакалина за сметката означава само едно - освен крадец, а нищо чудно и педофил, е със сигурност и невъобразим наглец. Затова ще го хвана, ще му отрежа м... (за всеки случай) и ще му блъскам главата в стената докато повърне откраднатото!
Така бих направил аз.
А ти как би постъпил, братле?
Ами ако детето ти е над 18, пие по половинка узо на ден и плаща с фалшифа кредитна карта? Пак бакалина ли ти е виновен?
Аз бих го пратил на пристанището да товари цимент. Други родители ще платят тихомълком сметката при бакалина, да не излага семейството. Трети ще му блъскат главата в стената докато повърне откраднатото. Четвърти ще кастрират бакалина...Всеки според акъла си.

Ама чакай, бе Aceton-чо! Аз на първия ти въпрос отговорих и на него исках отговор от тебе. Ще бъдеш ли така добър?
Сега задаваш втори въпрос. Детето ми било над 18. Ами то вече не е дете, условно казано! То си е гражданин пълнолетен - на него да представи сметката бакалина - не на мен. Ти как мислиш?
Пък ако искаш с такива въпроси да ми докажеш как гърка по цял ден се пляска по задника и си пие узото на вересия, то е трети въпрос. Там обаче си има достатъчно международни статистики, та ще ти се наложи първо да почетеш и после да пишеш.

Разбира се системата епиболе, където, ако някой не си платял данъците, се плащали солидарно от цялото село била въведена още от византийците. Ама това било в средновековието (то верно, че немците не са мръднали много напредsmiling smiley ). Па сега сме 21 век. Та в тази връзка Aceton-чо да те питам. Ако у твойто селу некой не си върне заемо, ти съгласен ли си да му го върнете солидарно целуту селу?
Та Aceton-чо, и да не ми отговориш, и да ми отговориш - все според акъла ти ще е!

----------------

Числата пак се наредиха. 1,2,3,4...

Вчера, френците се съгласили с немците по въпроса за евро-облигациите. Отхвърлили идеята демек, както другарката искала. Какво са взели френците за съгласието си с немците - предстои да разберем. Те, макар и да си падат по двойните игри, без англо - саксонската виртуозност, договориха се за съвместни военни упражнения с последните преди месец и накрая винаги са в правилния отбор.
Че немците са способни да разрушат в арогантността си Европа, са го доказвали не веднъж.

------------
Последните дни в Гърция се изредиха Строс Кан, Оли Рен и знайни и незнайни наместници на провинциите. Попандреев ударно приема закони дето му диктуват последните - обзалагам се, че ще му учетворят охраната.
Досега се реформираше държавния сектор. Тотално. Всичко наведнъж! :-[
Сега, коментарите са, че се посяга законодателно и на доходите в частния сектор! Така било, в свободните пазарни икономики! :}

Снощи, моят приятел консерватор (консерватор та дрънка), каза, коментирайки новините - преразказвам...
Quote
моят приятел консерватор (консерватор та дрънка) - Георгиос Трангас
Повече от 40 години ме четат хората или ме гледат от екрана. Знаят много добре, че съм десен. И че съм за свободния пазар. Ама днес вече не става въпрос за свободен пазар, нито за капитализъм... Става въпрос за канибализъм!
За първи път съм едни гърди пред него! Аз този канибализъм вече съм го виждал. 130 км. северно от Солун резултатите му са видни за всеки, който си е свалил розовите очила.
Какви ще бъдат резултатите тук обаче, не знам. Има една основна разлика. Там беше разрушена и разпарчатена една държава, която всички искаха да бъде поправена. Понеже частен сектор липсваше - парчетата и бяха раздадени на наш(и)те момчета и задграничните им приятели и те вече 20 години ги глоздят.
Предполагам, резултат на същия канибализъм (по моему - неолайняризъм) е и днешна Ирландия!
130 км. на север ще стане още по-тъжно по очевадни причини.
Тук?
Не знам.
Захари Стоянов казваше, че гърците винаги имали "клефтетата".
Но са нямали Евро.

Живи и здрави всички и щастлива Коледа!

п.п.
Гледам Ф.Л.О.-чко нещо се е жегнал и чак за "национално отговорния ген на капитала" филоПо(ф)ствал. :]
Не се безпокой Ф.Л.О.-чко! Има място за всички под слънцето. Даже и за подлогите!
Щастлива Коледа! (Не си турчин - нали? - а и да си - няма значение! Жив и здрав!)

България, Сърбия и Гърция трябва да координират външните си политики, за да се противопоставят на неоосманската заплаха

*beer*



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2010-12-10 13:13 от goro.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
10-12-2010 - 14:24:32
*beer*Жив и здрав Жорка и си спомняй култовата реплика на Гиньо Ганев:"Бития -бит,....втората част не е толкова весела" Та за втората част подменяй често гъзомазника,щото гръцката любов на сухо прави постовете ти тука малко отегчителни!
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
10-12-2010 - 17:53:04
"Ако у твойто селу некой не си върне заемо, ти съгласен ли си да му го върнете солидарно целуту селу?"

Не сме съгласни Жоре, баш десятката уцели! Не ща да бачкам до 67, че да плащам борчовете на онези „съселяни“, които се пенсионират на 55 и не плащат данъци, понеже се смятат за големи тарикати. Ти благодари на Меркел, щото ако бях аз, пукнат цент нямаше да видиш!
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
13-12-2010 - 20:26:38
Две гледни точки, без коментар:
Сега

Quote
Хърсев
Политическото малоумие прогресира при опитите да намери лек за гръцката болест. Навирените носове на староевропейските лидери им пречат да осъзнаят, че тяхна, т.е. на прехвалената им, но явно несъстоятелна интеграционна политика, е вината за появата на супрафагия в Гърция. (Те дали разбират, че от същата болест страдат доста други държави в обетованата Евроландия? Симптоми на гръцка болест виждам в Германия и във Франция, но не вярвам днешните европолитици да ги разпознаят.) Угрижени главно да спасят собствените си банки - кредитори на гръцката държава и понеже не щат да мислят за същността на гръцката болест...

Quote
Gozambo - от тамошния форум
На една нелепица, че причината за "заболяването" на гръцката икономика бил големият външен дълг на държавата Гърция и ЕС лекували същата "болест" с причинителя на "болестта"- свръх доза външен дълг, повечето хора клатят глави, че Хърсев бил прав!!! Това не е икономическо мислене, а индоктринирано. външният дълг не е причина за състоянието на икономиката, а обратното, слабата икономика принуждава държавата да се нагърбва с все повече дългове. След като вътрешните пазари се отвориха свободно за чужди корпорации и след като на правителствата бе наложена отвън политиката за създаване на максимално добри условия за чуждите инвестиции и правителствата започнаха да се надпреварват хо това, кой с по-малко данъци ще обложи мултинационалния бизнес, а покрай него и всякакви измамници и мафиоти, и оттогава в държавата няма приходи от данъци. По-сигурните за данъчно облагане местни бизнеси умряха, също в услуга на мултинационалния бизнес и държавите още повече го закъсаха с приходната част в бюджета.
Проблемът е, че нашите общества са развити и с определена структура, това са сложно устроени общества. Идеята на Хърсев, че е възможно изведнъж да се орежат сегашните разходи на държавата означава, че ще се режат живи части от общественото тяло. ние ще трябва да се лишим от изградени структури, но това няма да е преструктуриране на обществото, а безконтролно и хаотично деградиране. Хората вече не могат да се върнат в аграрната епоха. Идеята на Хърсев води само до бунтове, революции, хаос и насилие. Затова европейските институции ще бутат Гърция и ще дават заеми, докато се смени неолибералната пазарна идеология.
... Държавата не е пазарен субект.
... Икономисти като Хърсев просто пренасят битови истини на държавни нива....

Попандреев ударно произвежда закони. Предполагам, предколедно за да използва предколедното пазаруване като предколедно успиване. Предстои да видим дали гърците спят.

----------------------------------
п.п.
1,2,3,4 - прескочихме подреждането пак smiling smiley. Отиваме към 1,2,4,8 - все щастливи редове!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-12-13 20:36 от goro.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
27-01-2011 - 10:55:35
Гърция била близо до фалит
БТА - 27 Януари 2011, 09:33

"Гърция близо до фалит" обявява в заглавие днес атинският "Сити прес", като се позовава на изследване на агенция Блумбърг.

Според него 74 на сто от запитаните предричат, че Гърция е безсилна занапред да обслужва държавния си дълг и че в крайна сметка страната ще бъде доведена до фалит.

Повечето международни инвеститори прогнозират, че поне една държва ще излезе от еврозоната до 2016 г. и че най-вероятно това ще е Гърция, както и че тя ще бъде последвана от Ирлания.

В. "Димократия" цитира германския финансов министър, който призовал за някаква вътрешна деноминация в еврозоната, а също и за ново орязване на заплатите и намаляване на бюджетните дефицити.

Вестникът също помества оценка на Блумбърг, според която заради високата си задлъжнялост, Гърция щяла да прибегне до продажба на недвижимо имущество.

На фона на това изследване в. "Вима" информира, че днес в Атина пристигат експерти от така наречената тройка - ЕК, ЕЦБ и МВФ, които ще проверяват финансовото състояние на Гърция, и че от техните заключения ще зависи и отпускането на четвъртия транш в размер на 15 млрд. евро от заемите, които страната получава от ЕС и МВФ в рамките на тригодишния спасителен пакет на стойност 110 млрд. за излизане от кризата.

В. "Катимерини" допълва, че по време на тези проверки на "тройката" ще бъде разисквана и възможността за нови рестриктивни мерки, които пратениците на трите институции могат да поискат от кабинета Папандреу за периода 2012-2014 г. с цел да бъдат икономисани 12 млрд. евро
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
27-01-2011 - 19:29:57
Irish Independent Emergency Financial Assistance
Гърците не знаят засега дали са ползвали механизма! smiling smiley
Ха на бас, че големите батковци са ползвали механизма далеч повече от ирландците.
Нищо, че си мълчат!
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
20-02-2011 - 01:49:57
Депозити на домакинствата в Гърция:
1)
- в края на август 2008г., когато сумата е 173,163 млн. евро
2)
- в края на 2009г. сумата беше над 196.8 милиарда евро
3)
- в края на ноември 2010г. сумата е 173,428 млн. евро


За 11 месеца депозитите намаляха повече от 23 милиарда евро.


[www.bankofgreece.gr]
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
21-02-2011 - 09:08:43
Скоро всичко в Гърция ще се успокои, но какво ли ще стане с Либия, Бахрейн, Йемен, Йордания ....

[www.domaza.bg]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход