Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие

Публикувано от OwnerBG 
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
19-11-2010 - 22:27:05
:] Продължаваш да ме разсмиваш и предполагам не само мен...Аз обаче започвам и малко да се възмущавам, че не знаеш даже и новата история българска .

това за опресняване на историческите ти знания накратко

Та е излишно да ти отговарям дали Гърция е нападала България щото ти ще трябва да отговориш каква част от сегашна Гърция е бивша България и колко българско население е асимилирано там за последните 70 години. Можеш и да поразсъждаваш на темата "Защо Гърция никъде не отчита и крие броя на етносите на територията си."
Това също поизяснява въпроса с репарациите дето родителите ни са плащали.

Пак за оситата .Ти да не забрави, че уеситата усвоиха едни сериозни пари по плана "Маршал" + целия "хитлеристки" инженерен кадрови потенциал, кой то им беше върнат "на порции" от американците. Само атомните физици и ракетните конструктори не им върнаха щото американските бомби и ракети нямаше кой да ги направи. А можеш ли да предположиш каква част от индустриалната собственост и финанси на Германия и сега се контролира от американците / и евреите/ .

По темата за "комунистчетата " Ами аз като ти анализирам идеите то ти си като един рупор на гръцките комунистчета. Ами тя Гърция откак е в ЕС все комунизъм строи и то с чужди пари . Гърците тачат принципа "от всекиго според способностите и на всекиго според нуждите" и то особено втората част - за нуждите !
Понаучи се напоследък какви са им чиновниците, заплатите отпуските и привилегиите .И в земеделието се оправиха - дотам, че с европейските субсидии и ратаи от България си наемат а с подарените трактори блокади се научиха да правят като им казаха ,че ще се наложи да си заработват хляба.
Не, че на мен горната схема не ми харесва ама много ме е яд, че заради гръцките, испанските и прочие тарикатлъци ,на българите никога няма да им се случи да харчат толкова чужди пари срещу толкова малко труд/усилия . Щото големите "донори" от ЕС се усетиха и мандалото "хлопна" - отсега нататък безплатен гювеч няма да има.
На теб може да ти е мъчно за гърците - на мен ми е мъчно за българите ...
Иначе ...и узо харесвам и сиртаки поигравам като ми е кеф.
*beer*
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
19-11-2010 - 23:15:02
Status,
Аз не мисля че българите сме за съжаление че безплатен гювеч няма да има. Не вярвам в тия неща, развращават и в дългосрочен план винаги се оказва мечешка услуга. Виждаме какво се случва в момента с гърците и другите "прасета".
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
19-11-2010 - 23:50:31
Quote
status
...Не, че на мен горната схема не ми харесва ама много ме е яд, че заради гръцките, испанските и прочие тарикатлъци ,на българите никога няма да им се случи да харчат толкова чужди пари срещу толкова малко труд/усилия . Щото големите "донори" от ЕС се усетиха и мандалото "хлопна" - отсега нататък безплатен гювеч няма да има.
На теб може да ти е мъчно за гърците - на мен ми е мъчно за българите ...
Иначе ...и узо харесвам и сиртаки поигравам като ми е кеф.
*beer*

status - чо

Глупост след глупост пишеш! И тук таме нещо което няма връзка със тезите ти, че даже и доказва моята правота.
И в линка от уикипедия дето си ми пратил (макар, че тя съвсем не е достатъчна за да се образоваш), пак ясно и точно ти е казано кой точно е започнал междусъюзническата война.
За разлика от тебе, предполагам че познавам далеч по добре и не само новата история на България. Даже мога да ти разкажа и за едно Тиквешко въстание, по мои предположение повод за въоръжените действия на български части срещу съюзниците (а не някаква мнима заповед на Фердинанд, която и досега не е намерена), ама фактите са си факти! Че Венизелос първо се опитва да се споразумее с българите, ама бай Ганю държи да получи и Солун и възвишенията край него - град който никога не е бил български (вярно, че по него време е повече еврейски). Бай Ганю мечтае за Солунската митница - това е големия проблем...
Относно етническия състав на останалите части нещата също не стоят точно така, както ги четеш в българските учебници за средното училище. Да. Има анклави в които то преобладава. В други преобладава гръцкото. Гръцки анклави има и в цяла източна и южна България, както и български почти до Лариса...
След 1923 година обаче в северна Гърция идват над 1,5млн бежанци от Мала Азия, че и от Източна Румелия преди това, че и турско-говорящи православни гагаузи. С което етническия състав на населението се сменя тотално в полза на Гърция.
Но не това е въпроса. Нито, че говорехме за репарации от втората световна война, а ти ми даваш пример балканските! Въпросът е че изглежда българина, или поне ти, е останал някъде при Паисий в една много различна днес Европа.
И лицимерно оправдава собствените си примиреност, глупости и некадърност и го е яд, "ама много ме е яд, че заради гръцките, испанските и прочие тарикатлъци ,на българите никога няма да им се случи да харчат толкова чужди пари"
Що се касае до земеделието - някъде в този или другия форум бях цитирал една статистика от един комунистически справочник от 80те години в който се вижда, че гърците произвеждат в пъти повече - от порядъка на 10 в някои сектори селскостопанска продукция от България. Тогава пак ли българските ратаи копаеха по нивите!
Пак там съм обяснявал, че до влизането и в ЕО гърците имат 0 дълг и не само - правят опити и в машинното производство, та даже и в производството на автомобили... Ама ЕО е малко като СИВ (никак не е точно това сравнение, но като за твоя ъкъл е достатъчно), Гърция откъсната православна страна и... приоритетите се сменят.
Що се касае до моите виждания те са консервативни и десни, а не комунистически или либерални или социалистически. (С комунистите винаги съм имал проблеми, та чак до Белене (не аз разбира се - твърде съм млад) ). Но да седна да ти обяснявам разликите между либерали, консерватири, комунисти и пр., ме мързи, пък и не виждам как в един форум ще ти попълня пропуските.

Към настоящия момент, гърците са единствените на които могат да разчитат българите в ЕО. Отделно имат интерес България да е добре поради съседството и поради собствения си бизнес. Като гледам обаче умностите в този форум и тъпанарските действия понякога и на правителствено ниво (ББ отиде при гръцките стачници чак - и кво получи? ) стигам до извода, че няма начин да не си бутнем сами столчето на което се крепим и след няколко години, гърци сърби и румънци да са си пак партия. Явно орисията българска е такава - все в губещия отбор!

п.п.
няма намерение да се занимавам повече с умностите ти - така че можеш да пишеш всякакви. но преди това е добре да започнеш отначало с историята, поне от Паисий както споменах, за да стигнеш до политиката.

*drunk*



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-11-19 23:54 от goro.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
20-11-2010 - 00:12:55
И да допълня нещо, че status-чо, го боли, че заради Гърция, Испания и пр... България не можела да се вреди за помощи от великите сили smiling smiley
Да се смееш ли, да плачеш ли. Или големите патриоти са забравили думите на Левски!
Няма голяма страна, която нещо да е дала на по-малка. С едната ръка може да дава, но с другата взема. Всичко е интерес и всеки трябва да отстоява своите! Приказките, че Русия или Германия или Танзания били наши приятели и ни давали са приказките на политическите мекерета, дето си вземат заплатите от съответните посолства.
И Испания и Гърция, знаят да си отстояват интересите. Вкл. и срещу политическите мекерета - та даже и с граждански войни! И няма начин! Ще продължат да им дават!
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
20-11-2010 - 00:46:54
Ето и какво се случва в момента с Гърците и за какво им беше заема!!!
Незнам дали ще успеят да си преструктурират икономиката, дали цената е висока.
Незнам дали тези 110млд евро след 3 години ще са 200 млд долара или под 100млд.
Но политиците им, поне засега намериха финансиране.

Цифрите заложени в бюджета им.
Перо - 2010 - 2011
Приходи - 54,326млд - 59,482
Разходи - 77,393 - 80,339
Публични инвестиции - 8,5 - 8,5 - (при 9 - 2009)
Но решиха, че публичните инвестиции са много малко - ще стагнират икономиката и направиха "предприемаческа каса" за стимулиране на бизнеса - засега с 2млд.
Свиват разходите в
- въоръжението - много
- образованието - нищожно (това дето даде караманлис преди 3години допълнително)
- здравеопазването - сериозно, защото са колкото тези на Испания!!!
Вдигат ДДС на основните продукти на 13% от 11, някои не от първа необходимост ще отидат във високата скала 23
На някои първостепенни продукти - лекарствата и туризма го намалят на 6,5%
Намалят данъка върху реинвестираната печалба от 25 на 20%
Няма да търсят "произход на парите" за първо жилище 2 години (макар, тук има възражения че се дава бонус на укриващите данъци и може да не мине)
Увеличават цената на нафтата за отопление от октомври 2011 - колко? - според нуждите на бюджета до изравняването и с тази на автомобилите.
Много от държавните служители (взимат 2 пъти повече от тези в частния сектор на същите длъжности) ще имат намаления
И доста други...
Цел - да се стигне бюджета от 2008година!

За капак - намериха по 300Е добавка за пенсионерите си с доходи под 8000 ЕВРО за нова година.
последното, въпреки "техническото" забавяне на декемврийската вноска от солидарна Европа
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
20-11-2010 - 05:41:03
Quote
goro
Ето и какво се случва в момента с Гърците и за какво им беше заема!!!
Незнам дали ще успеят да си преструктурират икономиката, дали цената е висока.
Незнам дали тези 110млд евро след 3 години ще са 200 млд долара или под 100млд.
Но политиците им, поне засега намериха финансиране.
дабре де, като са толкова гениални твоите византийци, защо са на този хал сега? и моля не включвай международният заговор в отговора. за него всички знаеме благодарение на теб
можеш ли да си представиш някъде в цивилизована страна да има данъчна събираемост като в гърция? андрешковци са и сами се закопаха, не бъркай тука класната
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
20-11-2010 - 08:15:18
Цифрите заложени в бюджета им.
Перо - 2010 - 2011
Приходи - 54,326млд - 59,482
Разходи - 77,393 - 80,339


Това вярно ли е?
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
20-11-2010 - 08:20:05
Quote
nickhristov
...дабре де, като са толкова гениални твоите византийци, защо са на този хал сега? и моля не включвай международният заговор в отговора. за него всички знаеме благодарение на теб
За чий хал питаш бе, юначе-патриотче с гръцки псевдоним?
Да не си се уплашил, от ББ изявленията, да стягаш колана да не стане България като Гърция?
Та нали за такива като тебе давам тук таме и цифри тук, за да не са толкова лековерни и да стават доброволни жертви на шокови терапии и всякакви мошеннически комбинации!
Та халът на гърците е такъв, че умните българи правят комбини да се пенсионират в Гърция, имат по малък спад на БВП и си осигуриха финансиране за да не уморят собствения си народ в една криза, която не започна от тях. Пък после - я камилата, я камиларя!

Quote
nickhristov
... и моля не включвай международният заговор в отговора. за него всички знаеме благодарение на теб
Какви международни заговори те гонят не разбирам?
Към момента гърците си осигуриха политическа подкрепа в цяла Европа (че и не само) с изключение на някои мекерета (кажи речи блокираха Бургас-Александропулис)! Ако политическата и икономическата подкрепа е заговор - той е добре дошъл за гърците.

Quote
nickhristov
... можеш ли да си представиш някъде в цивилизована страна да има данъчна събираемост като в гърция? андрешковци са и сами се закопаха, не бъркай тука класната
Мога и още как! Знам даже държави дето мутрите си гласуваха плосък данък от 10% и продължават да крадат повече ДДС от тях!
Ти знаеш ли кои са тези държави?
Знам даже и че в удобен за тях момент (поради подлия си византийски характер) ще поставят въпроса за мутренския данъчен дъмпинг в ЕО, както и за други непремерени мутренски номера.
Знам също и, че предишния им премиер - в известна степен умишлено разпусна данъчната дисциплина за да може да остави повече пари в населението по време на кризата, даже и се опита да налива пари в икономиката, ма по шматкенски начин, та в резултат субсидира немските и др. автомобилопроизводители и местни тарикати. (Попитай някой икономист, ако не разбираш за какво става въпрос)

И да те питам:
Ти какво не му харесваш на Андрешко? Или не си чел едноименния разказ на Елин Пелин?

Твой: Андрешко

------------------
Имаше няколко сериозни неща на политическата сцена, които ми се щеше да разчепкаме в тази тема, ма се хванах да отговарям на глупости, за което съжалявам, както и от непремерения ми тон от време на време. Но... нищо лично!
Като ми остане време ще се върна на по сериозните неща.

Ето и нещо интересно (за глупавите като мен) от срещата на високо равнище на НАТО в Лисабон! Оситата нямат нищо общо нито със ЩАЗИ, нито с КГБ. :]
Канцлерът Ангела Меркел поиска нова ера на сътрудничество с Русия

Големи миролюбци са братята пфенингаджии! Ще им се галите да си ликвидират ядреното оръжие.
И за нова ера в сътрудничеството с Русия призовават - за европейска солидарност сигурно :]
Преди няколко години един техен премиер като здаде поста отиде на работа у Русията да разпределя газа - солидарно и безсрамно - нали пруси и руси са роднини (най-малкото, исторически русите често са оплождали прусите smiling smiley ). А и парите не миришат!
Преди малко повече години даже имаше един пакт за ненападение между немци и руси - Рибентроп-Молотов май се казваше (и между другото го отнесоха поляците, литва, латвия, естония, че даже и финландците)!
Не мога да разбера - пфенингаджиите толкова ли са алчни или си въобразяват, че русите са забравили и не помнят какво стана след това.
Няма такова нещо, братя пруси!
Русите може да не помнят като слонове, ама помнят като мечки!
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
20-11-2010 - 08:30:32
Quote
др. Иванов
Цифрите заложени в бюджета им.
Перо - 2010 - 2011
Приходи - 54,326млд - 59,482
Разходи - 77,393 - 80,339


Това вярно ли е?



Ами вярно трябва да е Иванов - Ето тук - а го имаше и на доста други места.
Но не се надържай само на това. Има и други цифри. Ако и да говоря на доста добро ниво гръцки, терминологията им е доста специфична, самата управленска и политическа структура доста различна от нашата и затова не се наемам да превеждам всичко, а само пределно еднозначното.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
20-11-2010 - 17:29:28
Че тия били хептен зян! Винаги съм бил сигурен за измислените икономики, а и всеки дето е купил и продал нещо през живота си трябва да е наясно.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход