Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

обикновено става това,което не очакваме

Публикувано от trader 
Re: обикновено става това,което не очакваме
17-01-2010 - 07:00:47
avatar
Асене браво*bow*. Написа им го точно както трябва преведе им го високият финансов език на ниво елемнтарно–средно финансово познание и ако след това има още някой да вижда миражи то ще е за негова сметка. Аз някаде казах че катастрофата е неизбежна, Дянков им го показа нагледно ПОСНА ПИЦА. Нямам твоите нерви да обяснявам искам само да кажа Batten down the hatches and brace yourself to ride out the financial storm.

Ни копува ни продава
Re: обикновено става това,което не очакваме
17-01-2010 - 07:14:37
avatar
Quote
ТОРТКО
Обикновено сърбаме това дето си надробим. Рано или късно копанята с помия се поднася най безцеремонно и тогава няма неискам. Засега само надушвате зловонията основното предстои да ви се сервира.

А тука било едното. Другото и него ще потърся.

Ни копува ни продава
Re: обикновено става това,което не очакваме
17-01-2010 - 12:05:44
Както gogolcho писа, трудно е да се даде тайминг, но може ли някой от предсказващите девалвация на лева да се ангажира с прогноза кога ще стане това, па макар и доста неопределена, например "в рамките на следващите 12 до 24 месеца".

Как обикновения човек може да защити спестяванията си?
1. Депозит -- не става, ще има девалвация;
2. Имот -- цените ще падат;
3. Ценни книжа -- не са за редовия българин, почти сигурно е, че няма да вземе правилното решение, а на кой брокер да се довериш?
Re: обикновено става това,което не очакваме
17-01-2010 - 12:25:10
Здравей Асене,

Големите банки си имат подразделения. Част от кредитите са прехвърлени там. Те, започват да придобиват все повече вид на АНИ. Не значи ли това, че балансите на банките ще са изчистени, а подразделенията им, всъщност, ще управляват придобитите имоти?

Quote

паричната маса в обръщение трябва да е поне 20 милярда лева...тя е едва 7.5милярда??????нямаш балансираност в екуити спрямо налична парична маса....

Това, как се отнася при евентуално влизане в ERM2, по отношение на курса?
Re: обикновено става това,което не очакваме
17-01-2010 - 17:27:52
Quote
Muza
Здравей Асене,

Големите банки си имат подразделения. Част от кредитите са прехвърлени там. Те, започват да придобиват все повече вид на АНИ. Не значи ли това, че балансите на банките ще са изчистени, а подразделенията им, всъщност, ще управляват придобитите имоти?

Quote

паричната маса в обръщение трябва да е поне 20 милярда лева...тя е едва 7.5милярда??????нямаш балансираност в екуити спрямо налична парична маса....

Това, как се отнася при евентуално влизане в ERM2, по отношение на курса?

Муза,балансираност на парична маса срещу екуити в една държава е нещо,което в УНСС нито се изучава,нито пък се знае......това е ,че срещу всяко произведено нещо трябва да се създаде нужната маса пари.
нали си гледала конспиративни филмчета,как фед печатели много пари и как щяло да има хиперинфлация и всичко ще рухне и т.н........е да,ама не става-вече 40 години "конспиратори" очакват срив в сащ и цялата световна банкова система и глобален глад,то път от тогава до сега има най мощния икономически,технологичен и т.н. растеж на точно тези държави,които се отделиха от златото като валутаsmiling smiley
паричната маса в сащ е нарастнала в пъти от тогава,но през 70-те майкрософт,гугъл,епъл и интел не са съществували-за производителността,която правят днес те в целия свят,трябва да има съответната напечаттена валута.....същото и с хората -за 2 десетилетия сащ са нарастнали със 100 милиона човека-тези хора трябва да живеят някъде,трябва да харчат и работят-съответно трябва да има и повече пари,иначе,ако не се печати,ще има постоянна дефлация-няма да има достатъчно пари за новосъздадежите продукти и те ще се озбезценявт,докато не се намери баланс между парична маса и екуити.
точно това става в момента в бгетовеицата-колкото и всякакви "банкери",брокери и "анализатори" да ви обещават,че вече дъното е стигнало,защото имотите били евтини и на цена на застрояване,срива ще продължава докато не се намери баланс между налична парична маса и създадено екуити(в бг случая-имоти).
по просто-представи си,че имаш затворена система-имаш 3 домата,3 краставици и 6 лева.в зависимост от търсенето-доматите може да са над лев,ако краставиците са под 1 лев,или обратното,може да са всички по лев, но никога домат или краставица не може да е по скъп от 2 лева,защото имаш едва 6 лева налични.......
а сега си представи,че в тази затворена система,левовете намалят на 5,а краставиците станат 10 и доматите станат 10-кво ще стане?
имаш 5 лева ,а срещу тях създадено екуити от 20 единици-съответно средно те не могат да струват повече от 40 стотинки,колкото и да убеждаваш в медиите,че доматите им не паднала цената от 1 лев,на 80стотиники и повече е невъзможно да падат,те ще продължат да си падат,докато не стигнат на 40 стотинки.
ето това се получава в момента в бг-мъни съплая в обръщение е паднал от 9.5 милиярда,на 7.5 милярда,отделно имаш много нова продукция,която е създадена..........и ако не увеличиш паричната маса,тогава всичко рухва-от преди 2 години до сега има сигурно сто хиляди новопостроени и завършени апартаменти в цялата държава,после имаш и молове и офис сгради и т.н.,които се равняват на десетки милярди левове,а в същото време паричната маса не само не се е увеличила с тях,но И Е НАМАЛЯЛА С 20%!!!!!!!!!!!
ето ти колосалната грешка на дянков,дето се фука,че има балансиран бюджет!защо мислиш ,че в германия ,англия и въобще цяла европа и сащ,държавите силно натискат бюджетите си на вътре???????мислиш,че те са тъпите,а дянков е умния??????или обратното-дянков е олигуфрена,а останалите са в час?
да се хвалиш с добър бюджетен дефицит в рецесия е меко казано смешно!точно обратното трябва да е-за да запазиш колкото се може бизнеси от фалит,трябва да има помагаш в трудни времена,а в добри времена да ги дереш повече.....в момента дянков вместо да им помага,не само ги дере,но ДОРИ ИМА НАГЛОСТТА ДА НЕ ИМ ДАВА ПАРИ,КОИТО ДЪРЖАВАТА ИМ ДЪЛЖИ!!!!!!!!!!!
и всико ще фалира в последствие-просто е........и после как смята дянков бг да влезе в подем,когато няма да има фирми и производство в тая държава?как ще задържи следващата година бюджета на плюс и БВП да расте,когато няма да има кой да произвежда и плаща данъци,а ще има само нови безработни,които допълнително ще смучат от бюджета?
геният дянков има по добър бюджет от германия за 2009...бравос!!!!аами обаче в германия имат 3% увеличение на фирмени фалити за 2009,а в бг увеличението на фалитите е 250%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
та....2010 в германия тези фирми ще си плащат данъците,хората няма да са безработни и ще могат да харчат,вместо да седят на държавни помощи......а в бг 2010 с тиоя 250% увеличение на фалитите,кой ще харчи,кой ще работи,че да плаща данъци,и колко ще почнат да смучат от буджета,че да може дянков да се фука,че 2009 е направил най балансирания бюджет в ЕС .......по време на рецесия *xxx*
Re: обикновено става това,което не очакваме
17-01-2010 - 17:47:27
Асенка, много интересни неща пишеш, то и аз не мога да повярвам, че нашите са гении, а германците и англичаните - олигофрени. Стратегията на Дянков (поне според това, което казва и което аз разбирам) е: стискане на коланите, обаче балансиран бюджет, което пък води до повишаване рейтинга на БГ, което пък би трябвало да доведе повече ПЧИ, които пък да раздвижат бизнеса и да плащат данъци. Изглежда, че БГ фирмите така или иначе или хич ги няма или не са конкурентоспособни на европейския пазар - и да им наливат пари, файда малка. А чрез ПЧИ поне ще дойдат конкурентноспособни, които ще могат да продават каквото прозиведат.

Не споря и не защитавам тази теория, аз просто така я разбирам от думите на Дянков. Коментирай я, ако имаш време. А, и друго - какво трябва да се направи според теб? Да се раздадат отново една камара кредити на фирмите да не фалират и те просто да ги похарчат и още повече да задлъжнеят? Или казваш да им връщат поне ДДС-то и парите, които им дължат? Сигурно има и договори сключени на супер надути цени от предишното правителство с фирми на "техни момчета и момичета". Не, че последно време съм особено очарован и от сегашните управляващи.
Re: обикновено става това,което не очакваме
17-01-2010 - 17:49:44
Toя Асен ви побърка.Гледате го като гуро а той се забавлява с вас.В инвестора не пише вече защото стана за смях с прогнозите си за 6$ барела и 3,00 лева долара.Сега нов апокалипсис.Асенчо спри да палшиш кадрите на УНСС.Те горките са смешни.Но иначе бравос успял си да ги зомбираш и те првъзнасят до небето.Айде оди си продавай пиците и не се прави на анализатор щото не ставаш.Апокалипсиса се отлага и тоя път никакви фалити няма да има нито на банки нито на България.Всичките прости ама станали управители на централни банки и депутати само Асен дето мие колите на негрите и им разнася пици велик.Айде моля те стига си ни разсмивал.
Re: обикновено става това,което не очакваме
17-01-2010 - 18:19:26
Асене, много си прав, че действията на Дянков са крайно вредни за държавата. Това е по същество прикриване на бюджетен дефицит и е изключително пагубно за фирмите - много ще фалират, защото държавата не им дава нещо, което им дължи по договор или по силата на закона! Впрочем, ако се чете между редовете, ББ си каза защо се прави това: заради критериите за влизане в ERM2! И ако продължиш още по-нататък влизането в еврозоната означава също и че резервите по Валутния борд се освобождават - ей така просто с щракване на пръстите и ще могат да се харчат. Нещо ми се струва обаче че първо си правят сметката без кръчмар, щото въобще не е ясно дали ще ни пуснат в ERM2 и кога точно - решението е политическо, а и също, че междувременно икономиката ни може се е сгънала, щото правителството е спряло дължимите плащания...

За баланса - броиш ли и парите в чужди валути? Има доста депозити по банките в евро най-вече...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-01-17 18:22 от gogolcho.
Re: обикновено става това,което не очакваме
17-01-2010 - 18:24:30
батко, асен поне като има някаква теза, се аргументира. Вярна или невярна е тезата е съвсем друго.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-01-17 18:27 от gogolcho.
Re: обикновено става това,което не очакваме
17-01-2010 - 18:30:19
Quote
BulCan
Асенка, много интересни неща пишеш, то и аз не мога да повярвам, че нашите са гении, а германците и англичаните - олигофрени. Стратегията на Дянков (поне според това, което казва и което аз разбирам) е: стискане на коланите, обаче балансиран бюджет, което пък води до повишаване рейтинга на БГ, което пък би трябвало да доведе повече ПЧИ, които пък да раздвижат бизнеса и да плащат данъци. Изглежда, че БГ фирмите така или иначе или хич ги няма или не са конкурентоспособни на европейския пазар - и да им наливат пари, файда малка. А чрез ПЧИ поне ще дойдат конкурентноспособни, които ще могат да продават каквото прозиведат.

Хъм, това ми изглежда познато.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход