Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Това ли с а Българските Банки

Публикувано от trader 
Това ли с а Българските Банки
05-11-2009 - 20:43:37
Моля з а коментар по това......................

[www.forum-varna.net]

clap: clap: *black eye*
Re: Това ли с а Българските Банки
05-11-2009 - 21:05:48
avatar
Аз няма да го коментирам, но със сигурност ще сведа прочетеното до максимален брой хора.
Има защо според мене!
Re: Това ли с а Българските Банки
05-11-2009 - 21:08:34
За българските банки или добро или нищо... smiling smiley
Обаче, как може да тръгнеш, с една карта, и то без да си я пробвал дали работи, да ходиш някъде на ***ната си?
Първо, тове е едно парче пластмаса, може да се повреди, загуби, открадне....
може да си объркаш пина и т.н.
Поне 2-3 карти и то за предпочитане различни. И поне едната да е кредитна...
И евентуално да не са всичките Виза или МастерКард - може да попаднеш на място където даден вид карта не се обслужва.
Или няма банкомат наблизо... така че и малко кеш не е зле да си имаш....
Егати хората smiling smiley
Re: Това ли с а Българските Банки
05-11-2009 - 21:15:37
обслужи ме някакъв стажант, с помоща на още 2 - ма стажанти, които живо се интересуваха какво работя като IT специалист и как ние IT специалистите сме били като мухи на лайно и много сме се били навъдили и сме били кой от кой по некадърен.
eye popping smiley eye popping smiley eye popping smiley *sos*
Анонимен потребител
Re: Това ли с а Българските Банки
06-11-2009 - 09:11:05
Да се смея ли да плача ли?

1) кой идиот няма да си тества картата веднага след като я получи, а ще го направи като замине в чужбина и то носейки само 20 евро в джоба си - отговорът мисля е ясен.
2) Какъв втори ПИН какви 5 лева. Тези пинове мисля трябва да дойдат от Виза, не от банката.
3) Идеята да си вземеш карта, от която теглиш от банкомат на определена банка, с единствената идея да ти е безплатно и след това да идеш да я ползваш в магазин - ами губи ми се идеята.
4) кой идиот ще влезе в магазин в чужбина, ще махне етикетите от дрехите и ще отиде да плати на касата с Виза Електрон - че те хората там надали са виждали такова чудо Виза Електрон - отговорът май пак е ясен.
5) как ще изхарчиш 800 лева за роуминг пък било то и от 3 телефона при положение, че лимитът е 200 лева мисля, за Глобул не съм сигурен колко беше, пък и цената на роуминга е - левче с Италия - 800 минути ли е говорил? Абе това са си 13 часа и половина????
6) Как ще изхарчиш 5000 лева за екскурзия до Италия със автобус, пък било то и 7 дневна???



П.С. Ползвам услугите на Булбанк от 98-ма година. Винаги централния клон на Света Неделя. Ако ида в друг клон - все управите ме приема.
Re: Това ли с а Българските Банки
06-11-2009 - 09:34:22
Жалка ситуация, гледаш отвън мега структура от международен мащаб, но вътре :}
за мен в БГ има една банка и тя си е българска, най - ме радва това, че от някоко години е банка на клиента - приза, който прави всички останали наградки смехотворни.
Re: Това ли с а Българските Банки
06-11-2009 - 09:47:39
avatar
Абе не е така - примерно в Германия - харесал съм си един куп дрехи, на касата ще плащам и оная лелка ми казва "аа с тази карта не може". А картата е VISA Platinum Check Card от американска банка. Аз *xxx*. Хем не е кредитна, а дебитна и пак не я иска.

И тази лелка случайно видя в портфейла ми някаква Visa Electron от ПИБ и вика - дай тая. И си платих с нея. Така че колкото и да е странно, в EU Visa Electron си ги знаят и даже предпочитат, защото са дебитни, просто на човека изглежда са му я били прецакали от самото начало.

Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> 4) кой идиот ще влезе в магазин в чужбина, ще
> махне етикетите от дрехите и ще отиде да плати на
> касата с Виза Електрон - че те хората там надали
> са виждали такова чудо Виза Електрон - отговорът
> май пак е ясен.
Re: Това ли с а Българските Банки
06-11-2009 - 10:34:40
Да се оплача и аз.
Аз не тръгвам с една карта за чужбина. Тръгвам с използвани карти. Картите, за които става дума са дебитна и кредитна на Виза на ПИБ.
1. 2007 година - докато съм в чужбина, учтиво ме уведомяват, че за моята сигурност ми анулират едната карта и да съм отишъл в офиса на ул... да си получа новата.
2. 2008 година - докато съм в чужбина, наемам кола, но се оказва, че няма денги по картата. проверявам салдото и наистина се оказва, че нет денги. правя разпечатка и като се прибирам в България я нося в банката. Резултат 0, на место ми правят нова разпечатка, на която денги ест. те откъде да знаели какво съм си разпечтвал... Отчаяните ми крясъци, че заради тях ще ме оставят на улицата в чужбина предизвикват само вдигане на рамене
3. 2009 година - пак искам да наема кола, искам да проверя колко точно имам. Нъц! такива работи по телефона не ставали. ...а през банкомат пък съвсем! Нова порция роуминг да ми обясняват как с кредитните с неснижаем остатък това не ставало. Добре де, ама защо не става и с дебитната? Отговорът още го чакам. 2-3 месеца.
разбира се, отдавна съм вдигнал мерникана ПИБ и "ги сменям". Обаче...след поредното прибиране в България, отивам да им кажа, че са гъзове и не им искам картите и... се оказва, че са ми подновили кредитната и даже са си изтеглили годишната такса. И така още съм с карти на ПИБ.
Това, разбира се, не са всички перипетии с тази банка. В интерес на истината в неволите ми бяха и от полза. Например когато исках да ми издадат кредитна карта, ме зарадваха с обаждане, че съм одобрен ... за лимит 250 лева. това въпреки историята на нашите взаимоотношения. и въпреки, че друга банка само на базата на телефонните ми сметки ми предлагаше лимит от 3000. В резултат на това научих за кредитните с неснижаем остатък - а това се оказа доста полезно, особено ако я ползваш в интернет.
Междувременно съм клиент на банка и в чужбина, с която направо се родих.
Re: Това ли с а Българските Банки
06-11-2009 - 10:43:09
Един въпрос - в България все още ли вземат такса суифт за преводи в ЕС?
През февруари все още вземаха, но се оказа, че не би трябвало заради някаква директива на ЕС. Например от Испания към България не ми вземат.
Re: Това ли с а Българските Банки
06-11-2009 - 10:46:19
Купувач Написал:
-------------------------------------------------------
В резултат на
> това научих за кредитните с неснижаем остатък - а
> това се оказа доста полезно, особено ако я ползваш
> в интернет.
> Междувременно съм клиент на банка и в чужбина, с
> която направо се родих.

Kупувач, би ли обяснил за тези кредитни карти с "с неснижаем остатък" какво представляват точно и какви са проблемите с тях? Аз за пръв път чувам за такива.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход