Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как ще повлияе на пазара ето такава мярка?

Публикувано от hhristov 
Re: Как ще повлияе на пазара ето такава мярка?
10-09-2009 - 10:39:41
И бих те посъветвал да внимаваш леко в изказванията си, защото... времената се променят и нищо чудно след време да почукат и на твоята врата с въпроса - А бе, я да го видим, кой е тоя голям тарикат ИваноФ?!

Глупи, нямало е месец за последните 30 г. през които да не е имало нещо против мен в прокуратурата. За какво ли не. Болшинството за неплатени данъци, за незаконни преводи в чужбина и какво ли не. И никога не е се е стигало даже до обвинение. Даже в трето ме питаха на входа7 Ти на разпит или като адвокат идваш? Всъщност само веднъж при комунизва и съдията докладчик го върна със задължителни указания да ме изключат от обвиняемите. И защото държавата ме е тероризирала съм взел мерки срещу произвола. Сега ще гръмнат точно тиквениците, които вярваха на държавата и си водиха делата на принципа, аз съм честен и почтен, затова никой нищо не може да ми направи.
Re: Как ще повлияе на пазара ето такава мярка?
10-09-2009 - 10:41:27
Бахти глупостите, дето даже и не изчетох докрай. Че преди 10.10.89 имаше такъв закон. Бахти за кво се бориха хората 20 години, за да се върне наследника на тато в лицето на бойко. БЕЗУМЦИ. Пешо черпил една ракия Жоро, че е готин... Жоро веднага трабва да декларира придобитата ракия.... ей няма такова безумие...Лек ви ден.
Re: Как ще повлияе на пазара ето такава мярка?
10-09-2009 - 11:01:50
avatar
kopan Написал:
-------------------------------------------------------
> Бахти глупостите, дето даже и не изчетох докрай.
> Че преди 10.10.89 имаше такъв закон. Бахти за кво
> се бориха хората 20 години, за да се върне
> наследника на тато в лицето на бойко. БЕЗУМЦИ.
> Пешо черпил една ракия Жоро, че е готин... Жоро
> веднага трабва да декларира придобитата ракия....
> ей няма такова безумие...Лек ви ден.


Едва ли хората са се борили през последните 20г., за да осигурят на шепа наглеци милионите. Ама, тези, дето сега ритат срещу закона, разчитат на такива като теб- хем да не прочетат докрая за какво иде реч, хем първосигнално да го отрекат. И всичко да си остане постаруму........
Re: Как ще повлияе на пазара ето такава мярка?
10-09-2009 - 11:04:27
За първи път се съгласявам 100% са казаното от др.Иванов!
Ще изгърмят 100% от възрастните хорица продали на строители и инвеститори парцелите си по данъчна оценка.Аз знам за продаден парцел по Цариградснко на 200евро кв/м 8 декара имот от 2 бабички.Това стана миналия октовмри, цената на сделката около 260 000лева!!!Аз им писах нотариалния акт.Двете бабета лапнаха по 800 000евро, дадоха половината на деца и внуци и много от прарите ги сложиха на банкови депозити.Ами цялата им рода и всичко гърми!Даже на 20 годишния внук даде едната 100 000евро , който веднага купи някакав апартамент.Ами от къде този младеж ще докаже тези пари.Та той още на ръка ги взе , остави даренията, то и превод на парите нямаше, абе страшно ще стане.
Валсодаре, какво значи незнанието не оправдава.Трябва ли някой да бъде съсипан за това че е извършил едно административно нарушение.Абе в нормалния свят, глоби и това е, тук конфискация ,ужас.Дай като мина на червено и да ми конфискуват колата, какво ще кажеш?И то да кажеш че продавача нещо е спечелил- абсолютно нищо, печели тариката купувач, спестил от такси и данъци.
Абе осъзнавате ли че наистина ще изгорят абсолютно всички работещи в частния сектор, които ги осигуряват на минимална и те са купили имоти , как ще ги докажат.
Ха иди ти уговори работодателя да те осигурява на пълен размер, ще ти прогони като мръсно куче.Само един държавен чиновник с лекота може да съди хората съгласили се да работят така.
Но да кажем хайде искаме да въведем ред и всеки да се осигурява на това което взема, ок , една широка дискусия с граждани, уведомяване по ТВ , предавания , медии и т.н. и от тук нататък който каквото придобие да внимава.Ами то много ясно че хората ако знаеха каква конфискация ги чака, щеха да се замислят, а сега със задна дата, ей богу няма да се отървем от манталитета да се тъпче частната собственост.
Re: Как ще повлияе на пазара ето такава мярка?
10-09-2009 - 11:10:38
avatar
Нали знаеш българина къде най-много го боли?
В областта на джоба.

20 години карахме на лозунги и апели, сега явно ще трябва да почнем така, както е започнал Бисмарк.

Няма начин - това е западното общество - изключително строги, безкомпромисни и приложими закони.

Да не мислиш, че на германеца или на французина не им се иска да кръшкат по тъч линията, както е масова практика у нас?
Иска им се и още как, ама си ги тресе здраво шубе от това, какво ще им се случи, ако ги хванат.

В това е основната разлика между нас и правовите държави, в едните закона е над всичко, а при нас - всички сме над закона. winking smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-09-10 11:11 от valsodar.
Re: Как ще повлияе на пазара ето такава мярка?
10-09-2009 - 11:22:31
Валсодаре, какво значи незнанието не оправдава.

Незнанието не оправдава и затова не може да се връщат закони със задна дата. Защото тогава хората са се съобразявали именно с това, което са знаели/изразът идва от необоримата презумпция, че публикуваното в Държавен вестник се знае от всички/. И не могат да се санкционират по начин, различен от този по действащото тогава законодателство. Още повече, че не са лъгали особено, защото за земеделски земи не се дължат данъци. Купувачът е излъгал, като не е платил таксите, а сега той е облогодетелстван. Купил е евтино, продал е скъпо и разликата му е законен доход.
Всъщност беше много справедливо и взимането на апартаментите от "комунистите", но сега ЕС присъжда по 100-150 хил. на всеки дето се завърти там да се жали от Лучников. И ако всички отидат, държавата ще се изръси 2-3 млрд. лв.
Ктава така, че за нещо за което по действащото законодателство е трябвало да платиш глоба от 100 лв., сега ще ти вземат апартамента, което не може да си знаел.

Сего се сетих, тези дето работиха като роби в чужбина преди години за да си купят по един апартамент, какво ще правят сега? Ще хукнат да си търсят служебни бележки от работодателите?

Всъщност започвам да му ставам фен на закона, първо ще падне работа, после ще могат да се купят апартаменти на безценица, а накрая пак ще им строим на баламите, защото няма да живеят под мостовете.
Re: Как ще повлияе на пазара ето такава мярка?
10-09-2009 - 11:22:54
Валсадоре, ти рожден ден имаш ли? Получавал ли си подаръци за рожденния си ден? Ако си получавал подаръци за рожденния си ден държавата ще може да ти конфискува цялото имущество. Супер.
Ками същото важи и за теб.


Дори и сега има закон наказващ недекларирането на данъци!!!
Дори и сега има закон наказващ придобитото по престъпен начин имущество!!!

Ама масова национализация не е имало от доста време!!!




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-09-10 11:24 от kopan.
Re: Как ще повлияе на пазара ето такава мярка?
10-09-2009 - 11:34:04
Абе хора аз както е тръгнало може и да вдигам сватба скоро.Ще сложа един касов апарат на входа на ресторанта.Имам заможни приятели, нищо чудно да се съберат доста пари.Не виждам друг начин да докажа даренията от сватбата.
Съветвам и всички бъдещи сватбари да направят същото.
Re: Как ще повлияе на пазара ето такава мярка?
10-09-2009 - 11:35:58
При едно толкова мащабно явление единственото решение е амнистия, и от тук нататък...данъци.

В зората на ипотечните кредити нещата тръгнаха в този ред, но много малко време трябваше и на банките да започнат конкуренцията не само с па-па-па, ами и с прехвърляния на дан.оценка и отделни договори за ипотека, и всякакви други екстри.

Аз лично не бих купил и продал така имот, мои клиенти съм убеждавал да прехвърлят на реална цена, но това се е случвало само тогава, когато купувачът може да докаже доход.

Така че, баба Пена не е продала на дан.оценка, за да си спести местния данък.
Нямаше как да намери купувачи, желаещи да прехвърлят на реална цена, защото не могат да докажат такъв доход.
Тези, дето след като са платили данъци им са останали 200 000 чисто са единици.
Да не говорим пък за физически лица.


Анистия, и започване на чисто.
За тези, които не се разследват за престъпления.
Re: Как ще повлияе на пазара ето такава мярка?
10-09-2009 - 11:39:44
avatar
kopan Написал:
-------------------------------------------------------
> Валсадоре, ти рожден ден имаш ли? Получавал ли си
> подаръци за рожденния си ден? Ако си получавал
> подаръци за рожденния си ден държавата ще може да
> ти конфискува цялото имущество. Супер.

> Ама масова национализация не е имало от доста
> време!!!



Аз рожден ден съм имал, но нито са ми подарявали Мазерати, нито мезонет на Витошка, така че относно доказването на доходите си за 20 години назад, нямам абсолютно никакви притеснения. winking smiley

И цялото това вайкане и тръшкане ми показва само, че андрешковщината е превзела цялата ни държава. spinning smiley sticking its tongue out



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-09-10 11:41 от valsodar.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход