Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Абе и "неапартаментите" били имоти..Да кажем нещо и за тях.

Публикувано от turbozol 
Re: Абе и "неапартаментите" били имоти..Да кажем нещо и за тях.
25-07-2009 - 16:19:08
Купуваха.Съседи направиха няколко сделки с ниви и поляни пред регулация.За едната нямам инфо,знам само че е продадена,за другата при обявена цена 28 евро за м2 е продадена за 22.Има незаконна канализация дето свършва на 100-тина метра от парцела и водопровод на около 20-тина метра.Черен път.До края на годината трябва да е в новия ПУП.
Re: Абе и "неапартаментите" били имоти..Да кажем нещо и за тях.
27-07-2009 - 10:09:45
Салвадар написал-Купуваха.Съседи направиха няколко сделки с ниви и поляни пред регулация.За едната нямам инфо,знам само че е продадена,за другата при обявена цена 28 евро за м2 е продадена за 22.Има незаконна канализация дето свършва на 100-тина метра от парцела и водопровод на около 20-тина метра.Черен път.До края на годината трябва да е в новия ПУП.

Значи пазара умрял ,пък те купуват...?! *beer*
Re: Абе и "неапартаментите" били имоти..Да кажем нещо и за тях.
28-07-2009 - 09:49:30
Още не е умрял поне тоя пазар...ама уверено е тръгнал натам.
Re: Абе и "неапартаментите" били имоти..Да кажем нещо и за тях.
28-07-2009 - 10:07:52
В този форум всичко което е "неапартамент" рядко се брои за имот , затова е безмисленно да разтягаме лукуми
На въпроса на Турбозол дали някои купува - да ...аз правя сделки за земя и тук там за някои атрактивен парцел - като казвам правя сделки означава че и продавам ...но всичко е на моя сметка -тоест сам си поемам рисковете
Някои иска ли 500 кв.м в регулация за 3500 евро - до морето ...това е сделка която всеки от форума би направил без значение дали е криза ...въпросът е че такива оферти изобщо не се обявяват никъде
Купуваите земя - вече не се произвежда !
Re: Абе и "неапартаментите" били имоти..Да кажем нещо и за тях.
28-07-2009 - 15:15:12
Привет от св.Константин и Елена spinning smiley sticking its tongue out , комплекс на който вече съм голям фен *beer* .

Тук наистина априори за имот се възприема апартамент.Това е така защото повечето форумци се вълнуват от цената на този тип имоти, а и това притежават или искат да закупят.Повечето боркери също са занимават основни с покупко-продажба на жилища, тъй като масата от топ търговските обекти не стигат до тях.Лично аз никога не съм стигал до сделка за топ имот с посредник.
И аз каквото коментирам е във връзка с апартаменти, но като се замисля, от както се занимавам с имоти лично за себе си имам един единствен апартамент купен от реалния пазар и това ми беше първата покупката преди повече от 6 години, малко след като взе А16 го продадох.Останалите 2 или 3 ако броим идеалните части са сделки от търгове.
Винаги съм търгувал или с магазини или с офиси и парцели.Поне според мен сега е най-най доброто време за покупка на топ имот (уникална локация).За магазини това са бул.Витоша (между патриарха и алабин), ул.Граф Игнатиев, бул.П.Евтимий, бул.Христо Ботев и бих добавил бул.Васил Левски и Мария Луиза, до пресечката със Сливница.Някой може да добави ул.Съборна, Леге, Солунска, Алабин които също са престижни локации.В тази райони в спокойни времена или при подем просто няма никакво предлагане!Или ако има цените са невъобразими и стигат 20 000-30 000евро на кв/м и са пуснати просто експериментално на пазара дали ще клъвне някоя риба.
Сега обаче сума ти реститути, който обикновено са 3-5 собственика на един магазин се карат дали да не го пуснат на по-нисък наем, дали да не почнат собствен бизнес и т.н защото магазина стои празен.Те са изкушени от огромните банкови лихви от по 10% и са съгласни на продажба на разумни цени.По принцип трудно се управлява имот в съсобственост и сега вече чашата прелива.Има и много закъсали бизнесмени за които този обект е бил бяла инвестиция за черни дни и не чакат банката да го награби и го пласират на изгодни цени тихо-мълком.
По отношение на офисите топ местата са бул.Александър Стамболийски, бул.Тодор Александров, бул.България, напоследък много офис-сгради изникват и по Цариградско, но не бих го нарекъл престижна локация за офис.По скоро Джеймс Баучер в Лозенец влиза в тази категория и Черни Връх.Сега е модерно обаче да се продават направо цели офис сгради или по няколко етажа по 1 000 и повече кв/м и за това офис-сегмента се превърна в запазена зона за институционални инвеститори тъй като цените започват от 1-2 милиона евро.
По отношение на парцелите много от големите компании и хитрите малки инвеститори се изместиха към квартали като Дружба, Люлин, Надежда, Овча Купел заради евтините парцели и непритенциозността на купувачите там и съответно по евтините материали.
Например ако сега един инвеститор може да продаде жилища в цитираните квартали за 500-600евро това все пак го изкарва на печалба.Защото при себестойност 200евро на РЗП за парцел и 250 за строителство говорим за общо 450евро себестойност.
Чудовищните обезщетения и цени например в Лозенец и Вазов и като добавим скъпотията в луксозното сторителство, ако искате вярвайте но себестойонстта надхвърля 900-950евро на кв/м парцел+СМР.Сделки над 1 000евор кв/м в тези райони за апартамент в строеж е одавна забравена цена.Излиза че в набедените за непрестижни квартали все пак сметките на предприемача излизат , докато за престижните локации печалба няма.Това се потвърждава и от замразените обкети на няколко големи сторителни фирми в тези квартали.
Не искам да се конфронтираме но приказките че добрите локации и луксозното стоителство ще си запазят цената се оказаха поредния фалш.Именно там е най-големия срив.Много често скъпата стока поевтиняма най-много защото евтината няма на къде.

Поздрави и хващайте пътя за морето, аз смятах другата седмица да ходя на юг, но ме разубедиха.Трябваше да изпълня едно желание и скъпо не скъпо, от петък отиваме на златните в Мелиа Гранд Ермитаж.Друго лято алл инкл на тази цена в този хотел няма да има. *drunk*.

Горното не е препоръка за вземане на инвестиционни решения, но за избор на място за почивка е препоръка spinning smiley sticking its tongue out
Re: Абе и "неапартаментите" били имоти..Да кажем нещо и за тях.
28-07-2009 - 17:21:06
Quote

ivo_1 Написал:
-------------------------------------------------------
......скъпо не скъпо, от петък отиваме на златните в
> Мелиа Гранд Ермитаж.Друго лято алл инкл на тази
> цена в този хотел няма да има. .


Не си вземай стая с изглед към морето. Последният път ме забиха странично зад пожарната стълба, където стъпил на върха на пръстите си, изпружил врат, виждах късче от прибоя. Разбира се ме чаржнаха подходящо за тази екстра. В момента, в който разберат, че си българин и започват да те цакат по всички възможни начини, при все, че чужденците плащат поне 50% по-евтино.

А, и да не забравя - на тръгване ме обвиниха, че съм ползвал минерална вода от мини бара, а аз със сигурност не бях. Казах, че ще си я платя, но с "неудоволствие" + запис в книгата за оплаквания. При което на рецепцията ми я опростиха, и то доста бързо, което ме навежда на мисълта, че има някаква игра на камериерките с бара в лобито. Гепят продукти от минибара в стаите, а барманите ги пласират. Клиентите, които не искат скандали, си плащат безропотно.

Като цяло - не съм доволен и няма да повторя.

ЕДИТ: Това за миналата година, но едва ли са оправили нещата с отношението.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-07-28 17:22 от Cepcem.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход