Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кеш и инфлация

Публикувано от Пламен Николов 
Re: Кеш и инфлация
09-06-2009 - 23:51:25
Приятелю, като отвържеш лева от еврото, колко ще ти струва пиленцето? Особено ако пуснем и печатницата.
Re: Кеш и инфлация
09-06-2009 - 23:59:35
Пламен Николов Написал:
-------------------------------------------------------
> Приятелю, като отвържеш лева от еврото, колко ще
> ти струва пиленцето? Особено ако пуснем и
> печатницата.


ако едно печено пиле сега струва хипотетично 5 евро =10 лв грубо
като отвържеш лева пилето пак ще струва 5 евро --- слагам бас
Re: Кеш и инфлация
10-06-2009 - 00:10:22
Пламен Николов Написал:
-------------------------------------------------------
> Приятелю, като отвържеш лева от еврото, колко ще
> ти струва пиленцето? Особено ако пуснем и
> печатницата.


Аз вчера казах - 3 рублей! :]
Сериозно - лева ще рухне поне двойно. Това с други думи значи, че заплатите ще намалеят наполовина, а кредитите ще се увеличат двойно. Лошо за ипотекарите, строителите, банките, работещите и много други. Лошо и за брокерите, защото ще сдадат по устав бизнеса на ЧСИ. Добре за реалната икономика и земеделието. Ако аз съм производител и се наложи да плащам 2 пъти по-малко за труд и бг матрял, ще съм много по-конкурентноспособен навред по света. Това значи, че ще ме има под слънцето, България ще има икономика и няколкото ми работника вместо да умират безработни от глад, ще работят, макар и на половин надник. Но ще има какво да ядат.
Освен това на правителството ще му е позволено да печата, но за хиперинфлация не може и дума да става. Гледай комшиите колко са я закъсали и тогава прогнозирай...
Re: Кеш и инфлация
10-06-2009 - 00:14:10
айде кажете кога да умираме, че то друг изход няма smiling smiley
Re: Кеш и инфлация
10-06-2009 - 00:27:20
За бачкане и копане на никой не му идва на акъла. Който иска да мре, да мре, който иска да живее, да копа. Алъш-вериша свърши.
Лека!
Re: Кеш и инфлация
10-06-2009 - 00:40:13
Последно за кога да чакаме Световния Финансов Апокалипсис...???
До края на тая година или сте склонни да го отложите за следващата...?
Re: Кеш и инфлация
10-06-2009 - 00:45:28
Scyther Написал:
-------------------------------------------------------
> За бачкане и копане на никой не му идва на акъла.
> Който иска да мре, да мре, който иска да живее, да
> копа. Алъш-вериша свърши.
> Лека!

Ти как разбра, кой копа и кой не копа, и на кой какво му идва на акъла?


Re: Кеш и инфлация
10-06-2009 - 00:50:48
Ми нали взе да питаш кога да се тръшваш *huh*
Може да съм те разбрал неправилно. Извинявай!
Re: Кеш и инфлация
10-06-2009 - 00:56:09
salvador Написал:
-------------------------------------------------------
> Последно за кога да чакаме Световния Финансов
> Апокалипсис...???
> До края на тая година или сте склонни да го
> отложите за следващата...?


Апокалипсиса другари, предстои да бъде обсъден от партията. Ще помислиме, ще изчакаме, ще се снишиме, а ако няма накъде - ще се преустройваме....
Ще броиме пилците наесен и ще видиме накъде отиват работите.
Re: Кеш и инфлация
10-06-2009 - 09:05:21
За мое огромно разочарование Асен е написал пълни глупости, неподкрепени с нито една теоретична обосновка и показващи пълната липса на опит в тази сфера. Говоря за икономика, производство и принципите на работа на индустриалните пазари.

Асене, конкуренцията между отделните играчи в индустрията продължава и по време на криза. Конкурентите не стават съюзници, а още по-ожесточено се борят за оставане на все по свитите пазари. Да не мислиш, че някой в САЩ е седнал САМОСТОЯТЕЛНО да умира, защото му казали, че ще има криза? Защо толкова ожесточено настояваш всички ние в БГ да седнем да умираме? Идиотия...

Не виждам никакъв смисъл да обсъждам с теб индустриалното производство. Примерите, които даваш - един ап. ... цехче за дограма... - явно въображението ти е доста ограничено по отношение на производствата на индустриална екипировка. Очевидно не си наясно с принципите на управление да производствата, както и с принципите на управление на стопанствата като цяло. Сроковете най-много те объркват и идеята, че нещо ще е лошо завинаги, направо те смазва. Кризата това, кризата онова... А как се излиза от кризата? Със спекула ли? Или с производство? А след кризата? Тогава умрелите ли ще бачкат? Изобщо - пълен бъркоч ти е в главата по отношение на стопанските процеси в дългосрочен план. Само спекула - "чакай банката да продава и тогава купувай". А до тогава с какво да произвеждам? Моите индустриални клиенти да не са като клиентите на Иванов - хем нямат пари, хем чакат... Напротив - моите са хем с пари, хем не чакат. Забавя ли се - аут!
Глупостите, които изписа за инфлацията и дефлацията, могат да послужат за пример как се изкарва твърда двойка по макрикономика в целия образователен свят - и по Фридмън си в грешка, и по Кейнс си в грешка. Попитах те за теоретична обосновка, но получих едиствено плюнки по уннс. Аз не съм учил в уннс, но съм учил и Фридман и Кейнс ... пък и още двадесетина тям подобни от 20-и век. Просто теориите са множко и има такава дисциплина - икономически теории. И понеже не съм ги изучил всичките, затова и питам - според коя икономическа теория инфлацията и дефлацията се измерват в произволно избрана чужда валута и каква е методиката за изчисляване?
Спекулантските ти възможности вероятно са на завидно ниво, но това няма нищо общо с икономика. А и разбирането ти за стопанство и инвестиции е толкова ограничено, че не си струва да продължаваме да обсъждаме каквото и да е на тази тема. Страховитите ти закани, че мен някой ще ме обере, защото аз нещо не съм разбирал ... си ги заври отзад. Прощавай за френския, ама на пичлеграски закани не съм свикнал да отговарям с друг тон.
От твоята камбанария дълготрайните активи по принцип са лудост, защото ти работиш с пари и спекулта не търпи собственост. Но тези неща не са миродавни - с каквото и да търгуваш, не забравяй, че то трябва да бъде ПРОИЗВЕДЕНО и то в рамките на дадени качествени характеристики. А това не е като да блееш в екрана, да правиш графики и да купуваш и продаваш едно и също нещо по стотици пъти. Производството е наистина трудна работа дори и без вие, спекулантите, да предизвиквате финансови катаклизми. Тук е мястото на въпросите. Как, аджеба, събираш кураж да даваш прогнози за развитието на пазарите в условия на криза, без да си осъзнал, че кризата е предизвикана от вас, неразбиращите принципите на работа на пазарите? Правите пълен бъркоч със спекулациите си, после правите апокалиптични прогнози как едни ще оберат други, а то всичко идва от вашата дълбока некомпетентност... Но това са въпроси, които не търсят отговори, а просто правят констатациите по-завършени.
Така че ти си спекулирай и продължавай да вярваш, че парите идват от екрана на компютъра. Те идват, но по някое време и си отиват пак там. Пожелавам ти успех, защото в твоя занаят веднъж да хвърлиш геле и отиваш под моста. Аз ще си гледам производството и ще правя пари по единствения познат на икономиката начин - чрез добавяне на стойност. Така хем няма да ти се налага да ръсиш пълни глупости, че и с главни букви, хем и аз няма да си губя времето да пиша неща, които са неразбираеми и безинтересни в един строго спекулативен форум.



Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход