Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Прецаках ли се?

Публикувано от Rafa23 
Re: Прецаках ли се?
19-05-2009 - 16:44:24
Нека уточним някои важни неща- депозитите се гарантират не от Държавата, а от гаранционен фонд (съвсем различни неща). Последния се формира по определен в закона начин и се управлява като всеки друг фонд и финасова институция. В случая по крайно непрозрачен начин. Каква е гаранцията, че ръководството на този фонд, няма да реши или вече да е решило да купува токсични книжа или други имагинертни финансови инструменти ?!
Този закон е повече превантивен-да разсее притесненията в обикновените хора, отколкото да ги защити, ако се преобърне колата...
Re: Прецаках ли се?
19-05-2009 - 17:03:38
В горния си пост говоря за цените на жилища , а не за магазини smiling smiley Там наистина зависи изцяло от наемните нива.Тук голямо внимание ще окажат и реализацията на проектите за молове, които пък са много неясни и не се наемам твърдо да говоря за цените на търговските площи.Ако се построят всички обявени проекти цените на централните улици ще продължат рязко да падат.
Според мен фонда е в състояние да гарантира плащанията.Все пак не може цялата банкова система да фалира.Даже аз изключвам напълно фалита на банка, но говорим за фонда.Знаеш че повечето банки са чуждестранни, а в Европа няма да се допусне фалит на нито една търговска банка.Даже Ламън беше нещо като гигантски договорен фонд, там никога не е имало депозити.Това беше чиста инвестиционна банка която не ти гарантира нищо.Има и няколко чисто български банки, но те се представят по-добре от чуждите в сегашния кризисен момент.
Re: Прецаках ли се?
19-05-2009 - 18:18:46
ivo_1 Написал:
-------------------------------------------------------
> Ако се построят всички
> обявени проекти цените на централните улици ще
> продължат рязко да падат.

С това няма да се съглася, нито пък, че изграждане на МОЛ е добър инвестиционен проект, като се започне от далечния изток, та се свърши в LA.
Не знам, коя консултантска агенция започна да създава този инвестиционен продукт и как успя да "закърфичи" хора с портфейли, след като навсякъде и особено в щатите масово разрушаваха МОЛ-ове, поради ниска ефективност.
Същите тези консултанти са запяли сега в хор, че цените на главните улици ще паднат, за да напълнят полупразните си молове в куци локации...
Ако се махнат кината, в моловете ще прелитат само заблудени зяпачи.
Въпрос на търговска политика на големите марки е да са отличават от масовостта, от конфекцията, да продават със свое лице и стил. Естествено това не може да се случи в сивотата на всеобщния МОЛ.
Големите МОЛ-ве, ваканционните имоти, жилищните имоти и офиссгради в лоши инфраструктурни образования са големия провал на българската строителна индустрия.
По моемо, там само падането на цените няма да е оздравително, ще е необходимо събаряне и изличаване на цели квартали и квазиселищни образования...
За да живее здравото, болното просто се изрязва, колкото и да е болезнено...
Re: Прецаках ли се?
19-05-2009 - 18:55:33

Най-неправилният разчет за рентабилност, в момента, е като се залагат промоционалния тип лихвени нива, още по-малко на левовите депозити. Банките може да са стабилни, но в същото време тегленето на кеш в по-голям размер, може да се окаже много трудно, в даден момент. Освен това, освен фонда гарантиращ влоговете - даже и да приемем, че може да покрие всички влогове, което не е така, има и друга вероятност. Например, приемат се закон/и, които да не позволяват кешово разплащане, съответно теглене над определен размер...
В такива времена, по-важно е да се минимизират загубите, защото никой няма да ги избегне, отколкото да се играе вабанк , т.е. да се търси печалба.

Що се отнася до моловете... За магазините с локация, нищо няма да им се случи. По-скоро, ще бъдат ударени, малко или много тези, които не са с добро местоположение, в преки, тип квартални магазини. И това, не само по причина на моловете.
Един магазин разчита на клиенти. Тези клиенти са жителите на града, също и гостите на града, било по работа, било туристи... Моловете няма задължително да бъдат посетени, даже в малка степен, от туристите. Което не ги различава кой знае колко много от подблоковия тип магазини, с малък пътникопоток.

Докато, съвсем не стои така, при магазините с локация. Може да се промени конюнктурата на наемателите, но не и търсенето от тях.
Re: Прецаках ли се?
19-05-2009 - 19:13:39
Naskata Написал:
-------------------------------------------------------

> Големите МОЛ-ве, ваканционните имоти, жилищните
> имоти и офиссгради в лоши инфраструктурни
> образования са големия провал на българската
> строителна индустрия.


Muza Написал:
-------------------------------------------------------

В такива времена, по-важно е да се минимизират загубите, защото никой няма да ги избегне, отколкото да се играе вабанк , т.е. да се търси печалба.
.........................
Що се отнася до моловете... За магазините с локация, нищо няма да им се случи. По-скоро, ще бъдат ударени, малко или много тези, които не са с добро местоположение, ............
Докато, съвсем не стои така, при магазините с локация. Може да се промени конюнктурата на наемателите, но не и търсенето от тях.


*ok* *ok* *ok* *yes*
Re: Прецаках ли се?
19-05-2009 - 19:21:34
Рафа бъзна въпроса , и вие без повече инфо умувате . Тоз който ги е продал , е хвърлял къчове една седмица и после е инвестирал и той в имот котва. *yes*
Re: Прецаках ли се?
19-05-2009 - 20:12:10
filmatoplo Написал:
-------------------------------------------------------
> Рафа бъзна въпроса , и вие без повече инфо умувате
> . Тоз който ги е продал , е хвърлял къчове една
> седмица и после е инвестирал и той в имот котва.

:]

Такива магазини, с добра локация, съответно с добра възвращаемост, съвсем не бяха под път и над път. Вероятността да се е прецакал е много голяма...
Направил тема, пита... какво, да му се каже при повече подробности, а те при всички случаи няма да са достатъчни: аууу, много/малко си се прецакал. Много, малко - следващият път ще спечели... smiling smiley
Re: Прецаках ли се?
20-05-2009 - 00:26:56
avatar
Ама хора, на първия въпрос не може да се отговори еднозначно. Преди време май парцалев написа много точно - тия с мръсните пари и на 1% възрвъщаемост се радват.

Така че рафа - ако парите са от наркотици или са ти паднали от небето (примерно тото) - не си се прецакал, даже много добре си ги инвестирал, а ако си ги изработил - прецакал си се smiling smiley

Виж ако не получиш акт 16, защото строителят сега се пече на Бахамите - тогава и в двата варианта си се прецакал.
Re: Прецаках ли се?
20-05-2009 - 08:53:28
Стига бе акт 16 струва от3 до 10 000 лева ,дал е 300 000 Е още 5000 ще даде и ок. :]
Re: Прецаках ли се?
21-05-2009 - 13:44:46
правилно фирматопло АКТ 16 може да се извади и за 5 дни срещу съответните цифри а дали ще са 10000 лева зависи от много неща и най-вече от големината на обекта ако е голям обект ще са повече - ВАЖНОТО Е ЧЕ В БГ НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА само приготвяй парите и тръгвай напред - ПрОблЕмА Е чЕ ПОВЕчЕТО ХОрА НЕ СА ПО ИЗВАЖДАНЕТО И ЗАТОВА СИ ПАТЯТ ПОСлЕ ОТ СПЕСТОВНОСТТА :ami: :ami:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход