Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кой ще носи отговорност пред тези хора?

Публикувано от teoteo 
Кой ще носи отговорност пред тези хора?
14-03-2009 - 12:57:51
[www.timesonline.co.uk]

Скоро и при нас ще стане така, вълната тръгна.
Ние може тука да се ядем и нападаме,нормално е тези които искаме да купим всячески да мачкаме цените , както е и нормално продавачите да ни мъчат до дупка.
Но ние тука сме всички поне разбиращи над средното ниво, дайте да видим другите, обикновенните хора, които нямаха такива имунни сили.


Във всяко дори и най дивото капиталистическо общество има социална защита за индивидите.
Какво става с хорат които ги направихте роби на банките??
Масирано , агресивно, с ежедневно облъчване и телефонен тероризъм!
Да, именно телефонен и медиен тероризъм.

Къде остана държавата по време на балона?
Къде бяха брокерите?
Къде бяха строителите?
То е ясно че човешката глупост няма граници, но нали затова сте вие в бранша за коректив?
Дали сега някой строител ще построи 1-2 блока ей така от благотворителност за такива бездомници? Дали ще доживеем да го видим това?

А на Вас даже и цените са ви малки все още, искате и още и още.
Живот върху дългове, нещо като:
"..Един бранш-една държава-една пирамида.."
Re: Кой ще носи отговорност пред тези хора?
14-03-2009 - 13:05:44
Бойко Борисов - нали него ще правят Министър предстедател.
Re: Кой ще носи отговорност пред тези хора?
14-03-2009 - 13:32:58
avatar
Всеки си носи отговорност и за печалбите и за загубите.Не плачи на чужди гробища защото в тази територия има достатъчно оцеляващи.
Re: Кой ще носи отговорност пред тези хора?
14-03-2009 - 14:24:37
хей в америка че няма къде да живеят им е най-малкия проблем виж колко са изхвърлени от медицинските и социалните фондове за последните 6 месеца - няколко милиона за тях няма помощи за безработни а само прага на болницата да минат и ще бъдат изхвърлени назад не е като тук да си лежи безработен и неосигуряван по 3-4 месеца в пирогов! в момента дават че към 300 били бездомниците в софия като станат няколко хиляди ще почнат да слагат шипове по подлезите на метрото и да правят водопадчета за да е мокро и неудобно в САЩ има цяло архитектурно течение и специалисти как да направим публичните площи максимално неприятни за усядане на просяци и бездомници и водните каскади са най-милото нещо в тях!! clap: clap: clap:
Re: Кой ще носи отговорност пред тези хора?
14-03-2009 - 15:12:32
avatar
@emiliano - доста циничен повод за радост
Re: Кой ще носи отговорност пред тези хора?
14-03-2009 - 16:55:45
avatar
Нито са били невменяеми нито непълнолетни към момента на набутвация, така че отговорността за това за чий и на кого са се доверили, си е изцяло тяхна .

Да, звучи гадно, но закона си следва неумолимите закони за естественият подбор и глупостта винаги се е наказвала най-строго от еволюцията през времето, откак го има човека .

Инак, виновни винаги е лесно да се намерят.
Но, дай да се запитаме все пак, виновни за какво ?
За нечия лакомия и селски тарикатлък на дребно ли ?

Когато изчезне веднъж за винаги максимата - Ти на мен пари ми дай, а не акъл ! , - едва тогава бих започнал да съжалявам, който и да е било от "пострадалите" от спукването на имотния балон.

Незнаенето не е било, не е и не може да бъде оправдание за каквото и да е било !
Не е казано, че човек трябва да знае всичко, но поне в моменти на отговорни решения касаещи животът му с десетилетия напред, трябва да спре да действа урулешката и в тон със стадният си инстинкт !
Re: Кой ще носи отговорност пред тези хора?
14-03-2009 - 16:59:42
Цинично,ама е прав.Там това е цяла наука.Изучава се и всеки обществен проект за строителство минава през такава оценка-колко е удобен/неудобен за бездомници,устойчив на вандализъм и др.Пейките в парка и по автогарите се проектират така,че да не може да спи на тях,чешмиtе по парковете са такива,че да не стават за миене,разни anti-sit devices има.
Re: Кой ще носи отговорност пред тези хора?
14-03-2009 - 17:31:03
Отговорност няма да носи никой - другарката Масларова вчера вече каза "хората и бизнесът трябва да се погрижат за себе си " - мъдро и поучително . Препоръчва се методът на барон Мюнхаузен - хващаш се за косата и теглиш с пълна сила нагоре .
Няма държавата да им бере гайлето я !
Re: Кой ще носи отговорност пред тези хора?
14-03-2009 - 17:42:46
avatar
Прав, но не виждам нищо забавно в това. Безспорно е, че голяма част от циганите, бездомните и пенсионерите са в тежест на едно общество (с малко изключение за хранителната индустрия), обаче от тук не следва, че трябва да има снайперисти на всеки ъгъл, които да ги отстрелват.

Неуките не са виновни за потенциала си, често така са се стекли обстоятелствата за тях. Но когато целенасочено по тиливизура ги облъчват с "па па па" - резултатът е налице. Вината е колкото тяхна, толкова и на държавата, защото не е положила минимално усилие да ги информира за последствията, а е предпочитала да тръби наляво надясно за грандиозния годишен ръст.
Re: Кой ще носи отговорност пред тези хора?
14-03-2009 - 17:55:02
Истеричната надпревара кои е по-по-наи........доведе всички до едно особенно състояние -да теглят кредити и да купуват на всяка цена , независимо че това изобщо не отговаря на доходите . Как обаче да не е така след като всеки ден обещаваха на хората светло бъдеще -влизаики в Европеиски съюз
Помните ли как всички говореха че заплатите щели да се вдигнат или по скоро щели да ги вдигнат - кои да ги вдигне не се уточнява.......
И така малко по-малко провиката продължаваше , като беше насаждано че имотите ще вървят само и единствено нагоре ...и кои не вярваше на това
Всички вярвахме и всички искаха да участват в имотната далавера , отначало заради чужденците които купува тук (ние нали сме все тарикати) но след като чужденците си заминаха , ние продължаваме да надлъгваме сами себе си
Докога не е въпросът.....въпросът е защо
И след като маса народ превърна това в бизнес е редно да знаят , че всеки бизнес има върхве и спадове, печалби и фалити ....в краина сметка се рискува за да се печели ...и да печелят хората които горе-долу са наясно какво правят - всички останали ако са спечелили нещо е просто щастлива случаиност
Сега, когато кризата доиде , ни мамят че ще имат приоритет инвестициите в инфраструктура - ако чакаш да ти асфалтират пред блока - пиши още 20 години бегали............истината е така говорят за да откраднат ....
В момент на криза се влагат средства само в неща които доказано вървят = туризъм , земеделие , иновативни технологии , алтернативна енергия .....ще правим ли пак юруш на маслините ......
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход